fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

„Jasenovac nije bio radni logor“

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin i generalni sekretar Međunarodnog komiteta Mauthauzen Andreas Baumgartner izrazili su zabrinutost zbog pokušaja pojedinih zvaničnika Hrvatske da prekroje istoriju i da logor smrti Jasenovac predstave kao radni.

Ulaz u logor Mauthauzen
Ulaz u logor Mauthauzen

Oni su na sastanku, kojem su prisustvovali i predsjednik Međunarodnog komiteta Mauthauzen iz Austrije Gi Dokendorfom i predsedsjednik Udruženja logoraša Mauthauzen iz Beograda Tamara Ćirić, razgovarali o međunarodnoj konferenciji koja će biti održana u Beogradu u septembru.

Međunarodni komitet Mauthauzen nominovao je Beograd za domaćina konferencije kojoj će prisustvovati predstavnici više od 21 zemlje članice Komiteta, saopšteno je iz Ministarstva.

Jedna od tema sastanka bilo je i održavanje redovnog komemorativnog programa povodom obilježavanja godišnjice oslobođenja logora Mauthauzen, koja je planirana za 7. maj.

Vulin je istakao da je Ministarstvo za rad podnijelo inicijativu da se izrade i postave nove spomen-ploče koje će nedvosmisleno ukazati na stradanje Srba u logorima Mauthauzena tokom Drugog svjetskog rata.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

VIDEO – Novi snimak Mesićevih izjava o Jasenovcu: Radio je i …

Evo koliko je dece ubijeno u NDH i u kojim logorima! | Jadovno …

Hrvatski Jevreji ogorčeni zbog filma o koncentracionom …

Sećanje na žrtve jasenovačkih logora smrti | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: