fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Jadovno 1941: Atlas / Mapa Pokolja, Genocida počinjenog nad Srbima od strane Nezavisne Države Hrvatske

Zajedničkim snagama, sabornošću na ovom projektu, učinićemo korak više na objelodanjivanju istine o Pokolju i čuvanju sjećanja na naše nevino postradale Svete novomučenike srpske.
FOTO: Snimak ekrana – Atlas / Mapa Pokolja

Atlas / Mapa Pokolja, genocida počinjenog nad Srbima od strane Nezavisne Države Hrvatske je projekat udruženja građana Jadovno 1941. iz Banje Luke.

Cilj projekta je da se na internet Mapu unese što više tačnih lokacija konc. logora, stratišta, masovnih grobnica, kraških jama u kojima su ubijane žrtve, spomenika žrtvama. Za svaku od unesenih lokacija, pored tačnih koordinata sa linkom na Gugl mapu, nastojimo dodati fotografije, kraći tekst i linkove na tekstualne, foto ili video priloge objavljene na našem sajtu, YouTube kanalu ili na drugim sajtovima.

Pored do sada unesenih lokaliteta, u našoj bazi podataka imamo još preko 150 koji čekaju na unos u Atlas/Mapu.

Ipak, pored toga za mnogobrojna stratišta ne znamo a za mnoga od njih raspolažemo samo sa približno tačnim pozicijama, nedostaju nam fotografije ili opisi.

Iz tog razloga pozivamo sve Vas koji želite da podržite ovaj projekat a raspolažete sa mjestima i/ili podacima koji nedostaju na Mapi, da nam se obratite putem mejla: udruzenje@jadovno.com .

Zajedničkim snagama, sabornošću na ovom projektu, učinićemo korak više na objelodanjivanju istine o Pokolju i čuvanju sjećanja na naše nevino postradale Svete novomučenike srpske.

Molimo i sve Vas koji ste u mogućnosti, da makar i simboličnom donacijom pomognete rad na ovom zahtjevnom projektu.

Pored toga, bićemo Vam zahvalni ako link na ovaj prilog podijelite na društvenim mrežama, putem Viber-a ili putem mejla.


Dušan Bastašić, predsjednik udruženja

Bojan Rakonjac, sekretar udruženja

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: