fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Јадовно 1941: Атлас / Мапа Покоља, Геноцида почињеног над Србима од стране Независне Државе Хрватске

Заједничким снагама, саборношћу на овом пројекту, учинићемо корак више на објелодањивању истине о Покољу и чувању сјећања на наше невино пострадале Свете новомученике српске.
ФОТО: Снимак екрана – Атлас / Мапа Покоља

Атлас / Мапа Покоља, геноцида почињеног над Србима од стране Независне Државе Хрватске је пројекат удружења грађана Јадовно 1941. из Бање Луке.

Циљ пројекта је да се на интернет Мапу унесе што више тачних локација конц. логора, стратишта, масовних гробница, крашких јама у којима су убијане жртве, споменика жртвама. За сваку од унесених локација, поред тачних координата са линком на Гугл мапу, настојимо додати фотографије, краћи текст и линкове на текстуалне, фото или видео прилоге објављене на нашем сајту, YouTube каналу или на другим сајтовима.

Поред до сада унесених локалитета, у нашој бази података имамо још преко 150 који чекају на унос у Атлас/Мапу.

Ипак, поред тога за многобројна стратишта не знамо а за многа од њих располажемо само са приближно тачним позицијама, недостају нам фотографије или описи.

Из тог разлога позивамо све Вас који желите да подржите овај пројекат а располажете са мјестима и/или подацима који недостају на Мапи, да нам се обратите путем мејла: udruzenje@jadovno.com .

Заједничким снагама, саборношћу на овом пројекту, учинићемо корак више на објелодањивању истине о Покољу и чувању сјећања на наше невино пострадале Свете новомученике српске.

Молимо и све Вас који сте у могућности, да макар и симболичном донацијом помогнете рад на овом захтјевном пројекту.

Поред тога, бићемо Вам захвални ако линк на овај прилог подијелите на друштвеним мрежама, путем Viber-a или путем мејла.


Душан Басташић, предсједник удружења

Бојан Ракоњац, секретар удружења

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: