Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Izvještaj sa Skupštine udruženja “Bijeli potok”

Datum objave: sreda, 2 aprila, 2014
Veličina slova: A- A+

U nedjelju 30.03.2014. god. sa početkom u 10.00 časova, u prostorijama OŠ “Stanko Rakita” u Debeljacima, održama je Skupština udruženja “Bijeli Potok” Banja Luka. Na skupu su osim članova Udruženja bili prisutni i gosti: predsjednik savjeta MZ Debeljaci g-din Vaso Drašković i predsjednik i član savjeta MZ Motike Darko Todić i Dražen Metlić.

Izvještaj sa Skupštine udruženja Bijeli Potok

Na dnevnom redu Skupštine udruženja bili su: izvještaj o radu Upravnog odbora za prethodni četvorogodišnji period i izbor novih članova Upravnog odbora.
Izvještaj je u ime Upravnog odbora izložio sekretar Udruženja Rajko Miljević. U izvještaju, koji je jednoglasno usvojen, analiziran je rad po svim tačkama iz programa rada Udruženja. Osim finansijskog i planskog, posebno je analiziran rezultat istraživačkog projekta “Zažubori istinom”, čijom realizacijom su rasvjetljene istorijske okolnosti i popisi žrtava šireg područja stradanja.
Članovi udruženja su u raspravi o izvještaju dali podršku članovima Upravnog odbora i istakli da će i za naredni četvorogodišnji period u okviru svojih mogućnosti maksimalno podržati aktivnosti iz programa rada Udruženja.
Naročito su istakli važnost za budući rad, asvaltiranja prilaznog puta do stratišta, obezbjeđivanje zemljišta za budući spomen-kompleks kao i dostignute rezultate na rasvjetljavanju okolnosti stradanja.
Predsjednik Udruženja Branko Milinković je izrazio zahvalnost svim organizacijama, od SUBNOR-a i Administrativne službe grada Banja Luka, do pojedinih Ministarstava i kabineta Premijera i Predsjednika RS na pruženoj podršci ovom udruženju.
Na skupu su analizirane prethodne organizacije godišnjih pomena žrtvama kao i akivnosti za predstojeći Vaskršnji pomen.
Gosti iz MZ Debeljaci i Motike su istakli da su zadovoljni rezultatima koje su javnosti predstavili članovi ovog Udruženja i izrazili želju za podrškom i saradnjom. Gosti iz Motika su se naročito zainteresovali za istorijski aspekt saradnje, a nakon skupa su sa šefom istorijskog odbora Udruženja g-nom Mladenom Alavanjom i sekretarom ovog Udruženja obišli stratište Bijeli Potok.

Predsjednik Upravnog odbora
Branko Milinković

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top