fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

IZETBEGOVIĆ KREIRAO BROJ STRADALIH

srna

SARAJEVO, 10. APRILA (SRNA) – Bošnjački ratni lider Alija Izetbegović i njegova komanda kreirali su broj nastradalih i ubijenih u Srebrenici, a uoči pada ovog mjesta bilo je mnogo oružja i municije u rukama muslimanske vojske, o čemu svjedoči stenogram sa sjednice predsjedništva tadašnje BiH, održane 11. avgusta 1995. godine.

Stenogram sa sjednice održane samo mjesec dana nakon pada Srebrenice govori da je Izetbegović broj od 5.000 slao u svijet, dok je broj od 3.000 nestalih čuvao za sebe, pišu „Večernje novosti“.

List navodi da stenogram pokazuje da je u Srebrenici, koja je bila proglašena za zaštićenu zonu UN, uoči pada bilo mnogo oružja u posjedu muslimanske vojske, što je sasvim suprotna slika od one koju je svijetu slalo muslimansko rukovodstvo.

Komandant Armije BiH Rasim Delić rekao je na sjednici Aliji Izetbegoviću da je helikopter prebacivao oružje za Srebrenicu i da su muslimanske jedinice uvijek imale na raspolaganju oko 500.000 metaka.

Delić je rekao da su u vrijeme događaja u Srebrenici, u julu 1995. godine, postojali plan i snage koje su mogle da odbrane ovo mjesto, ali da su postojale unutrašnje prilike na koje nisu mogli da utiču.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: