Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

IVANIŠEVIĆ STRAHUJE DA IZA NESTANKA NOVINARA STOJE ISLAMISTI

Milivoj Ivanišević

Milivoj Ivanišević

Predsjednik Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku Milivoj Ivanišević rekao je da je strahuje da iza nestanka švajcarskog novinara srpskog porijekla Aleksandera Dorina stoje islamisti kojima nije u interesu da Dorin objavi ono što zna o Naseru Oriću i okolnostima koje su dovele do događanja u Srebrenici u julu 1995. godine.

Ivanišević je rekao Srni da je u prvi mah mislio da iza nestanka Borisa Krljića, koji je pod pseudonimom Aleksander Dorin objavio brojne studije koje pobijaju zvaničnu verziju o događajima u Srebrenici, stoji švajcarska policija koja ga je uzela za saradnju kako bi dobila osnovne informacije o Oriću.

“On je sigurno previše znao o Naseru Oriću”, rekao je Ivanišević, ističući da je postao još zabrinutiji nakon što je Orić pušten, a nikakve vijesti o Dorinu nije bilo, a zabrinutost je kulminirala kada je švajcarska policija saopštila da ga ona nije uhapsila.

“Stravično sam zabrinut da to nije učinio neko da bi spriječio i preduhitrio policiju, kao i Dorina da kaže šta zna o Naseru Oriću. Islamska banda tamo nije slaba, a zaprepašćujuće je da organi policije ne znaju ništa o tome iako je Dorin nestao 17. juna”, rekao je Ivanišević.

Ivanišević je naglasio da je Dorin raspolagao informacijama o stradanju Srba i udjelu Orića u zločinu i da su te informacije njegovi saradnici i on još 1992. i 1993. godine dostavili Tužilaštvu za ratne zločine Srbije.

“Srpsko tužilaštvo ništa ne zna. Nemojte se zavaravati. Srpsko tužilaštvo se oslanja na izjave Naserovog neprijatelja Ibrana Mustafića, koji je, takođe, kriv za stradanje Srba. Kakvo je to tužilaštvo kada smo mi još 1992. i 1993. godine slali dokumente o ubijanju Srba, a oni su tek 2013. otkrili nešto”, kaže Ivanišević.

Ivanišević je upozorio da je cilj prijedloga britanske rezolucije o Srebrenici da satanizuje srpski narod za sva vremena, a da se ostali zlikovci prikriju.

“Rezolucijom se prikrivaju zlikovci poput Amerike za Vijetnam, Njemačke za Jevreje, Turske za Jermene. I djeca će u školama učiti da je jedini satanski narod – srpski”, rekao je Ivanišević, koji je uvjeren da do usvajanje ove rezolucije ipak neće doći.

Aleksander Dorin odveden je iz svog stana u Bazelu 17. juna pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Otvoreno pismo prijatelja Aleksandra Dorina – Jadovno 1941.

Srebrenica, rezolucija, svrha – Jadovno 1941.

Srbi u Srebrenici i Bratuncu: Ko će za naše žrtve da piše …

Podrinje – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: