fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

IVANIĆ: POKUŠAĆU DA OBEZBIJEDIM ODOBRENjE ZA IZGRADNjU KAPELE NA JADOVNU

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas da će u komunikaciji sa nadležnim institucijama Hrvatske pokušati da obezbijedi odobrenje za izgradnju kapele na Jadovnu na zahtjev Udruženja „Jadovno 1941“.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić primio delegaciju udruženja Jadovno 1941.
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić primio delegaciju udruženja Jadovno 1941.

„Žrtve na Jadovnu zaslužile su da postoji mala kapela na tom prostoru da bi im svake godine bio odat adekvatan pomen“, rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa delegacijom Udruženja „Jadovno 1941“, koju je predvodio predsjednik Dušan Bastašić.

Bastašić je podsjetio da je zahtjev za izgradnju kapele na spomen-području „Jadovno“ Udruženje prije godinu dana uputilo vlastima Hrvatske, posredstvom hrvatskog Konzulata u Banjaluci, ali da do danas nema nikakvog odgovora, te da je zamolio Ivanića da pomogne.

Izgled buduće pravoslavne Kapele kod Šaranove jame na Velebitu
Izgled buduće pravoslavne Kapele kod Šaranove jame na Velebitu

„Uvjeren sam da će Mladen Ivanić sa institucionalnog ili ličnog nivoa uspjeti da nam pomogne u ovom naumu. Sasvim je normalno da imamo malu bogomolju na tako strašnom mjestu, gdje u kraškim jamama počivaju posmrtni ostaci srpskih mučenika“, rekao je Bastašić, dodajući da je Udruženje na toj lokaciji na Jadovnu prije dvije godine postavilo krst.

On je izrazio očekivanje da će nadležne institucije Hrvatske imati razumijevanja i izdati dozvolu Udruženju da o svom trošku izgradi kapelu na Jadovnu.

U kompleksu logora smrti Jadovno, prema do sada prikupljenim podacima koji nisu konačni, na najbrutalniji način ubijeno je 40.123 ljudi, uglavnom Srba.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: