Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Istoriju NDH predavaće žena koja negira zločine nad Srbima

Prema službenoj stranici Hrvatskih studija Univerziteta u Zagrebu, istoriju ustaške Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ na toj instituciji trebalo bi da predaje istoričar Vlatka Vukelić, koja negira zločine nad srpskom djecom u NDH.

Zagreb
Zagreb

Vukelićeva negira postojanje dječijih koncentracionih logora u Sisku i Jastrebarskom za vrijeme NDH i tvrdi, kao većina revizionista, da su to “dječiji domovi za ratnu siročad za koju su lijepo brinule časne sestre”.

Ova nekadašnja “pravašica” žestoko se suprotstavila inicijativi da jedan gradski park u Sisku, mjestu u kojem je postojao jedan od dječijih konclogora, dobije ime po Diani Budisavljević – ženi koja je spasila na hiljade srpskih mališana iz ustaških kazamata.

Vukelićeva se godinama zalaže za ukidanje Dana antifašističke borbe – 22. juna, jer smatra da je formiranje prvog partizanskog odreda u šumi Brezovica kod Siska, na kojem se inače zasniva ustavna definicija Hrvatske kao antifašističke – “istorijski falsifikat”

Ona tvrdi da je tada “grupa sisačkih komunista, u strahu zbog raskidanja pakta Njemačke i Rusije o nenapadanju, pobjegla u šumu kod sela Žabno”, prenose hrvatski portali.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Zašto i od koga su djeca sa Kozare dovedena u poziciju da ih neko spasava i usvaja?

Anđeli u paklu “NDH”: Stradanje dece u hrvatskim logorima tokom Drugog svetskog rata

VIDEO – Logori za decu u NDH

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: