fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Incijativa Boračke organizacije: Egzodus Srba iz Sarajeva uvrstiti u kalendar značajnih događaja

Boračka organizacija opštine Istočno Novo Sarajevo smatra da bi obilježavanje egzodusa Srba iz Sarajeva u periodu od 1995. do 1996. godine trebalo uvrstiti u Kalendar obilježavanja značajnih događaja.

Sarajevo Foto: RTRS
Sarajevo Foto: RTRS

Boračka organizacija zahtijeva od predstavnika opštinskog, gradskog i republičkog nivoa da se ovaj događaj obilježi dostojanstveno, ocjenjujući da mu se ne posvećuje adekvatna pažnja.

Sarajevski Srbi su najveći stradalnici u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, jer su, položivši mnoge živote, napustili odbranjenu srpsku zemlju, a sve radi Republike Srpske, saopšteno je iz ove organizacije.

Boračka organizacija traži jedinstvo svih političkih partija u očuvanju Republike Srpske, te veću posvećenost razvoju Republike i zapošljavanju demobilisanih boraca i djece poginulih boraca.

Stav ove organizacije je da se malo pažnje posvećuje zapošljavanju ove populacije, a navode i da je na području opštine Istočno Novo Sarajevo evidentirano 31 nezaposleno dijete poginulih boraca kao i da projekti i sredstva koja se nude nisu adekvatno rješenje.

Zbog teškog materijalnog položaja u kojem se nalaze demobilisani borci, Boračka organizacija traži od Vlade Republike Srpske da donese Odluku o subvenciji utroška električne energije za demobilisane borce koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Bratunac: Sjećanje na egzodus sarajevskih Srba (VIDEO)

Ispovest majke čiju su ćerku ubili mudžahedini: Rana na duši ne zarasta

Banjaluka: „Dani sjećanja“, pomen srpskim žrtvama 20. vijeka

„Dani sjećanja“ – Haški tribunal politički sud (VIDEO)

Predstavljena monografija o Srpkinjama žrtvama proteklog rata

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: