fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Imena žrtava ustaškog genocida u Livnu i okolini ljeta Gospodnjeg 1941.

U ljeto 1991. godine, kada je u štampu krenulo prvo izdanje knjige „Ognjena Marija livanjska“, pedest godina nakon tog krvavog ljeta 1941, kojem je posvećena, još nije bio definitivno utvrđen ni spisak stratišta, a kamoli imena svih žrtava ustaškog genocida na području Livna i Livanjskog polja.

Ti  podaci nijesu u potpunosti sređeni ni do danas i kako vrijeme prolazi, sve je manje nade i izgleda da će taj tužni i zastrašujući imenik ikada biti kompletiran, jer je iz dana u dan sve manje svjedoka i savremenika,  pouzdanih i vjerodostojnih.

Uz sve to, na ovim prostorima je u međuvremenu progrmio još jedan rat, dogodili se novi zločini i pogromi nad preostalim srpskim življem, dotle da je gotovo u potpunosti  ostvaren pakleni naum  ustaških ideologa i tvoraca „Nezavisne, Vojujuće, Uspravne, Božje“ Hrvatske na čijoj teritoriji  neće biti Srba.

(U livanjskom kraju je, inače, nekada živjelo podjednako Srba i Hrvata. Polovinom devetnaestog vijeka bilo ih je otprilike po 10.000. Broj Srba se vremenom smanjivao tako  da ih je, recimo, na popisu iz 1931. godine od uklupno 22.772 stanovnika u Livnu i selima oko Livanjskog polja bilo svega 5.693, odnosno oko 25 odsto. Šezdeset godina kasnije, na popisu iz 1991. godine, taj procenat je pao ispod deset odsto, odnosno od  ukupno 39.516 stanovnika livanjske opštine bilo je  samo 3.780 Srba. Danas, pak, Srba tamo praktično više i nema i taj procenat se može mjeriti promilima.)

Spisak žrtava koji slijedi samo unekoliko je dopunjen i popravljen u odnosu na onaj iz 1991. kada je u Livnu bila podignuta kripta i upisana imena stradalih Srba.  Spisak zato ni sada nema pretenzija da bude konačan već i dalje ostaje otvoren, ostaje pokušaj da se od zaborava otrgne i sačuva makar ono što zaborav i vrijeme nijesu već sasvim zameli. Tako i dalje ostaje poziv i apel svima koji na bilo koji način mogu pomoći da se spiskovi upotpune i utvrdi puna istina. A iza svakog eventualno izostavljenog ili krivo upisanog imena ne stoji namjera već je to uglavnom posljedica zaboravljanja i ćutanja u jednom vremenu kad se o ovome nije smjelo govoriti zarad mira u kući, zarad navodnog bratstva i jedinstva.

Iz Livna i sela u livanjskoj kotlini, u kojima su uoči Drugog svjetskog rata živjeli Srbi, što u redovima Narodnooslobodilačke vojske, što u svakojakim ratnim stradanjima, ponajviše kao žrtve ustaškog genocida, po najnovijim podacima, od 1941 – 1945. godine palo je oko dvije hiljade žrtavaa, odnosno svaki treći stanovnik srpske nacionalnosti. Naravno, gro, više od tri četvrtine, čine žrtve ustaških pokolja. Taj broj se, po do sada prikupljenim  podacima, popeo na gotovo 1.600 i u odnosu na podatke iz 1991. veći je za oko četrdeset novih imena ( i za  Srbe u livanjskom kraju, kao uostalom i u većini drugih područja u Hercegovini, Bosni i Hrvatskoj, posebno je tragičan bio period od juna do septembra 1941. kada je palo gotovo 99 odsto svih žrtava ustaškog genocida).

Ustaško nemilosrđe su najviše osjetili Čelebić, Golinjevo, Gornji i Donji Rujani, sam grad Livno, Guber Veliki, Lištani, Čaprazlije, Potok, Smrčani,  Glavice, Bojmunti, Potočani, Žabljak, Zastinje, Priluka, Sajković i Radanovci (spomenuo sam  samo ona sela u kojima je bilo više od deset ubijenih).

Marljivi i analitični Mićo Radeta, član odbora koji se devedesitih godina bavio vađenjem kostiju iz jama i neopojenih bezimenih grobnica, odnosno prikupljanjem podataka i kompletiranjem spiskova žrtava, nesumnjivo je najzaslužniji čovjek što su ovi podaci  u posljednji čas istrgnuti iz čeljusti zaborava. On je, uz ostalo, napravio i malu statistiku žrtava po bratstvima, životnoj dobi i mjestima stradanja.

Ustaše su, tako, u ovom dijelu zapadne Hercegovine pobile najviše  Pažina (161 žrtva),  Ercega (126),  Lalića  (116), Vujanovića (97), Boškovića (74), Radeta (63), Ždera (60), Crnogoraca (58), Cvijetića (56), Kozomara (55),  Kisa (54),  Šunjki (40), Radića (38), Stojanaca (37),  Milutina (35),  Raca (32),  Arnauta i Ratalja (po 30),  Bačkovića (26), Rosića i Jagodića (po 23),  Laganina (18), Mitrovića (17), Radoja i Tošića (po 13),Bulovića, Marića i Stojića (po 12) i Zagoraca i Vuleta (po 11 žrtava) – opet, od ukupno 107 srpskih bratstava iz ovog kraja, koja su krvavo osjetila ustašku mržnju,  ističem samo ona  koja su u pokoljima izgubila više od deset članova.

Posebno su potresni podaci o starosnoj strukturi žrtava među kojima je bilo i tek rođene, samo nekoliko sati stare djece i stogodišnjih staraca. Po analizi Mića Radete, od blizu 1.600 žrtava ustaškog genocida na livanjskom području bilo je  šesto sedamdeset troje ispod  osamnaest godina, a od toga čak dvjesta četrdeset osmoro djece do šest godina!

Gro žrtava je pao na  sedamnaest gubilišta oko Livanjskog polja.

Prednjači Prolog, ledina  na šesnaestom kilometru puta Livno – Split ispod istoimenog sela gdje je, po dosadašnjim saznanjima, umoreno 466 Srba iz Livna i okolnih sela, uglavnom muškaraca od 18 do 60 godina, i 50 dovedenih iz Dalmacije. Svi oni su bili zatrpani  u temelje pripremljene uoči rata za žičnu željeznicu, dva rova po gotovo sedamdeset metara dugačka, četiri široka i tri metra duboka.

(Oko dovođenja Srba iz drugih krajeva, prvenstveno iz Dalmacije, i njihovih pogubljenja na stratištima u okolini Livna, do danas traju nedoumice i nagađanja. Nikada  nije do kraja i sasvim utvrđen ni njihov broj, ni odakle su sve dovođeni i na kojim su stratištima završili. Nedoumica, čini se, jedino nema  za grupu Dalmatinaca iz Vrlike koji su pobijeni u Prologu.

         Naime, u knjizi „Dokumenti o protunarodnom radu i zločinima jednog dijela katoličkog klera“, autori Joža Horvat i Zdenko Štanbuk, pišući o zločinima pojedinih dalmatinskih franjevaca, posebno ističu primjer fra Ivana Hrstića, kao zakletog neprijatelja srpskog naroda:

         „On je – pišu Horvat i Štanbuk – s ostalim po njemu sakupljenim ustašama u Sinju, sudjelovao u razoružanju jugoslovenske vojske i organizirao ustaški logor u Sinju. Sudjeluje u progonu srpaskoga življa u Vrlici, te je sa dva kamiona odvezao pohapšene Srbe iz sela Mahovica u Sinj. Budući da su se u to vrijeme vršili pokolji Srba u Livanjskom kotaru, to je on dao naređenje da se zatočenici Srbi, koji su dovedeni iz Vrlike, odvedu u Livanjsko Polje, gdje su avgusta mjeseca 1941 godine svi pobijeni i bačeni u ugljenokop u selu Prologu.Kad su Talijani  preuzeli civilnu vlast u Dalmaciji,fra Ivan Hrstić je otišao u domobranske vojne svećenike i dobio čin bojnika. Sudjelovao je u vojnim pohodima na Kozari i Bosanskoj Krajini gdje su njegove jedinice  vršile zvjerstva nad srpskim narodom…“)

          Sa ovog gubilišta, kao što je već opisano,  uspio je da pobjegne samo Ilija – Ile Radeta, ali je on gotovo do kraja života ćutao i sem  najpovjerljivijim, nije smio  da priča o onome šta je vidio i preživio u Prologu – Udba mu je zaprijetila da ćuti i ne remeti  međunacionalne odnose! Tako je ova mamutska grobnica  četrdeset godina zarastala u travu i na nju je  podsjećao samo skromni bezimeni spomenik na kojem su se, kako su se primicale ratne bure  devedesetih godina prošlog vijeka i iznova vaskrsavalo ustaštvo, na razne načine iživljavali ne samo potomci ustaških koljača nego i mnogi od onih koji su 1941. godine i tokom Drugog svjetskog rata do ramena okrvavili ruke i zbog toga nikome nikada nijesu položili računa.

Nijesu kako dolikuje sahranjeni ni pobijeni u školi u Čelebiću, po broju žrtva drugom ustaškom stratištu, gdje je umoreno trista sedamdesetoro, uglavnom nejači. I ovo gubilište je, kako je već opisano, svojevremeno obilježeno do besmisla skromnom spomen pločom podignutom nad humkom na obližnjem Barjaku gdje su žrtve zatrpane u nekadašnjem majdanu šljunka. Od tog spomen obilježja sada je ostala samo ruina od kamene ograde.

Grupa livanjskih Srba-dobrovoljaca na vađenju kostiju iz jame Kamešnice
Grupa livanjskih Srba-dobrovoljaca na vađenju kostiju iz jame Kamešnice

Po broju žrtava slijede jame Kamešnica i Ravni dolac.

Kamešnica se nalazi na istoimenoj planini, dvadesetak kilometara južno od Livna. Duboka je 40 metara, a u nju je, koliko je do sada        utvrđeno, na Ognjenu Mariju 1941. godine, što iz livanjskog sela Golinjevo, što iz susjednog Prisoja sa područja  opštine Duvno, ubačeno oko 270 staraca, žena i djece (nepobitno je dokazano da je od 256 žitelja Golinjeva 46 zrelih muškaraca pobijeno  u Prologu, a svih 210 ostalih sjutradan je bačeno u jamu Kamešnicu). Ova jama je, kao i mnoge druge, bila zabetonirana 1962. godine, a na  maloj mramornoj ploči, ispod neizbježne petokrake, napisano je:

„Ustaše, sluge fašističkog okupatora, 30. jula 1941. godine, na ovom mjestu su, na zvjerski način strijeljali i bacili u jamu 250 žena, djece i staraca iz Golinjeva i Prisoja. U znak sjećanja na ove žrtve fašističkog terora spomen  ploču podiže Mjesna organizacija Udruženja boraca NOR-a Podhum. Septembra 1962. godine.“

Jama je otvorena u proljeće 1991.  i u njoj je Miro Kurtović, poznati speleolog i novinar, rodom iz Trebinja, četrdeset godina nakon pokolja, prvi put zapalio svijeću i označio početak velike akcije vađenja posmrtnih ostataka.

Budo Simonović kreće u ambis jame Ravni dolac 3.6.1991. Pedeset godina kasnije nad jamom Ravni dolac - svijeća, krst i puška
Budo Simonović kreće u ambis
jame Ravni dolac 3.6.1991.
Pedeset godina kasnije nad jamom
Ravni dolac – svijeća, krst i puška

Jama Ravni dolac na Dinari, dva sata hoda sjeverozapadno od sela Donji Rujani, po kazivanju, prije svega četrnaestoro preživjelih iz ovog pakla, progutala je 204 života od ukupno 218, poglavito žena, djevojaka i djece iz ovog i susjednog sela Gornji Rujani, koje su  ustaše, njihove komšije, tu ubacili takođe na Ognjenu Mariju, 30. jula 1941. godine.

Zloglasna Sajdina Pećina pored jame Ravni dolac

Zloglasna Sejdina Pećina pored jame Ravni dolac

( Mićo Radeta je došao do podatka da su u ovom bezdanom grotlu na Dinari skončale 163 srpske duše, uglavnom iz Donjih Rujana, ali taj podatak stoji pod znakom pitanja, pošto je prilikom vađenja kostiju iz jame u proljeće 1991. nesumnjivo izvađeno  ukupno 203 lobanje. Razlika  se može dijelom objasniti pričama preživjelih da je među ubačenim  bilo i  nekih iz drugih krajeva koji su se tog dana zatekli na području Rujana, koji su odnekud dovedeni ili usput pohvatani. Svi preživjeli se, recimo, sjećaju jednog čobančeta, možda nečijeg najamnika – niko mu nije upamtio ime ni otkud je bio –  kojeg su ustaše uhvatili u planini kod ovacai potjerali ga zajedno sa njima. I njega su sa ostalima bacili u jamu,  a neko od preživjelih je kasnije  u njegovoj torbi našao jednu šerpicu koja je  nekima od njih  možda i konačno život spasila – danima su u nju hvatali  spasonosne kapi rose koje su se slivale niz mokre, okrvavljene i crvima zagađene litice pedeset metara duboke jame.)

Kosti iz ove jame su izvađene tek početkom juna 1991. i sahranjene u kripti u Livnu.

Južno od Gornjih Rujana, u masivu Dinare, nalazi se i jama  Razvala, u kojoj je tog paklenog dana smrt našlo osamdesetoro nejači, uglavnom iz ovog sela. I njihovi posmrtni ostaci su izvađeni tek četrdeset godina kasnije, u proljeće 1991.

Po broju žrtava slijedi šuma Koprivnica  na putu Kupres – Bugojno u kojoj je na dva stratišta pobijeno ukupno šezdeset Srba, uglavnom iz Livna. Najprije je 15. jula 1945. na stratištu zvanom Kožvarica pobijeno jedanaest uglednih Srba – Livnjaka, poznatih trgovaca, a potom su danima  svoj stravični „put u Srbiju“ u Koprivnici, na mjestu Mala ili Kupreška vrata završavale i njihove porodice – ukupno četrdeset i devetoro čeljadi. Posmrtni ostaci ovih šezdeset žrtava i danas počivaju na tim stratištima jer je ratna oluja 1992. godine  osujetila naum njihovih potomaka  da ih  sahrane kako dolikuje.

I na stratištu Trnjaci podno sela Lištani pobijeno je četrdeset i devetoro, najviše žena i djece iz ovog sela. Njihovi posmrtni ostaci su svojevremeno  izvađeni i sahranjeni na lištanskom groblju, ali bez ikakvog vidljivog obilježja.

Šestoro Crnogoraca preživjelih u jami Bikuši

Šestoro Crnogoraca preživjelih u jami Bikuši

U jami Bikuši, sjeverno iznad Čelebića, smrt je našlo 46, pretežno zrelih muškaraca i uglavnom iz ovog sela. Nad jamom, iz koje nijesu povađene sve kosti, podignut je bezimeni spomen-obelisk, a ona je karakteristična po tome što je u njoj, više nego i na jednom drugom  gubilištu u ovom dijelu  Hercegovine preživjelo  i spasilo se najviše ubačenih.

Miro Kurtović kreće u jamu Tušnicu sa pripremljene platforme Pop Mirko Jamedžija drži opelo nad jamom Tušnicom
Miro Kurtović kreće u jamu Tušnicu
sa pripremljene platforme
Pop Mirko Jamedžija drži opelo
nad jamom Tušnicom

Jama Tušnica ili Jelovača  nalazi se na istoimenoj planini, dvadesetak kilometara jugoistočno od Livna. U to grotlo, duboko dvanaest metara, sa veoma širokim  otvorom i glatkim zidovima, ustaše su ubacile pedesetoro srpske nejači iz Potoka i Smrčana. Četrnaestoro od njih je  preživjelo i osam dana kasnije  spašeno iz jame. Jama nije bila  zabetonirana niti na bilo koji način obilježena, a kosti stradalih su iz nje izvađene takođe 1991. godine.

Jama Samograd, zapadno od sela Čaprazlije, bila je grobnica dvadesetosmoro Srba iz ovog sela. Njihovi posmrtni ostaci su izvađeni i sahranjeni u zajedničkoj grobnici na dvadesetogodišnjicu ovog ustaškog zločina, 30. jula 1961. godine.

I jama Propunta nalazi se u rejonu Rujana, tačnije u neposrednoj blizini Donjih Rujana, ali su je ustaše zaobišle u prvi mah i gro  srpske nejači poveli i umorili u mnogo udaljenijoj  jami Ravni dolac. Kasnije su objašnjavali da su tako postupili jer nijesu  željeli da im se djeca plaše od „srpskih lešina“. Svejedno,  i ta jama je postala grobnica za, koliko je do sada utvrđeno,  troje Srba, naknadno uhvaćenih, onih koji su nekako uspjeli da pobjegnu sa drugih gubilišta.

Gornjorujanske ustaše, međutim, nijesu mnogo hajali da li će im se djeca plašiti, već su i jamu Provaliju  u polju pored sela napunili „srpskim mesom“, odnosno ubacili u nju trinaestoro svojih komšija.

A jama Suhača ostaće da se pamti kao prvo, već u junu 1941. godine otvoreno  ustaško gubilište, a jama iznad sela Lusnić po tragičnoj sudbini četiri lijepe  djevojke iz Čelebića i po tome što nikome, sem izgleda Vladu Šunjki, nije uspjelo da je  nađe, a kamoli da se spusti u nju i izvadi  posmrtne ostatke stradalih u njoj.

Od gubilišta izvan teritorije  livanjske opštine na kojima su stradali i Livnjaci posebno je krvava Borova glava, petnaestak kilometara udaljena od Livna  na putu prema Kupresu gdje je ubijeno četvoro Srba iz susjednih livanjskih sela i čak  185 Srba iz kupreškog sela Vukovsko. Na teritoriji bugojanske opštine je i gubilište Zanesovići gdje su, izgleda, pobijena tri  ponajviđenija livanjska Srbina – dr Dušan Mitrović, Rajko Margetić, advokat i dr Krsto Zubić, sudija, prve  žrtve iz grada Livna.

Valja, inače, naglasiti da za kompletiranje spiskova žrtava i otimanje zločina od zaborava, gotovo ni od kakve koristi nijesu bili spomenici svojevremeno podignuti nad pojedinim jamama i gubilištima jer su na njima žrtve najčešće pretvarane u brojeve, a gdjegdje čak nije otvoreno ni napisano, da se zna i pamti dok je svijeta i vijeka, ni ko je pomorio toliki nemoćni i bezgrešni narod.

No, i takvi kakvi su bili, predstavljali su ipak neku opomenu i kakav-takav biljeg i branu zaboravu. Sada više nema ni njih. Raspomamljeni potomci ustaških koljača su u nedavnim ratnim olujama, razgoropađeni, valjda,  što je najveći broj Srba ovog puta na vrijeme umakao i sklonio se izvan domašaja njihove krvave ruke, svoju mržnju iskalili na spomen-obilježjima koja su svjedočila o zločinstvima njihovih predaka, pokušavajući tako da izbrišu i potonji trag o tome

U inoviranom spisku žrtava data su uglavnom imena stradalih od ustaške ruke tokom tog prvog zlosrećnog ratnog proljeća i ljeta 1941. Ustaše su, naravno, ubijale i dokrajčivale žrtve i kasnoje, tokom naredne tri ratne godine i njihovo nemilosrđe je stizalo Srbe sa ovog područja i u drugim krajevima, pa su se i imena nekih od tih žrtava našla u ovom spisku (sem imena žrtava uz koja su, u najvećem broju, dati i osnovni podaci – ime oca, godina rođenja i godina smrti – naglašeno je i gdje je ko ubijen).

Slijedi imenik žrtava po mjestima i gubilištima:

BILA

1. Kozomara Pere Vlado 1892 -1941. Stratište Prolog
2. Kozomara Pere Ilija 1896 -1941.  „  „
3. Kozomara Pere Gojko 1909 -1941.  „  „
4. Kozomara Rade Đorđe 1886 -1941.  „  „
5. Kozomara Rade Jovo 1890 -1941.  „  „
6. Kozomara Đorđa Luka 1908 -1941.  „  „

BOJMUNTI

 

1. Vidović Vukosava Vujo 1883 -1941. Stratište Čelebić
2. Vujičić Ilije Vaso 1905 – 1941.  „  „
3. Vujičić Jovana Božo 1865 -1941.  „  „
4. Vujičić Jove Dušan  — 1941.  „  „
5. Vujičić Jove Božo  — 1941.  „  „
6. Vujičić Radosava Stevo  — 1941.  „  „
7. Vujičić Steve Vaso  — 1941.  „  „
8. Davidović Pere Jovo 1893 -1941.
9. Davidović Pere Lazo 1913 -1941.  „  „
10. Kiso Đure Đuro 1884 -1941.  „  „
11. Kiso Ilije Ruža 1896 -1941.  „  „
12. Kiso Marka Jovo 1925 -1941.  „  „
13. Kiso Jove Mirko 1937 -1941.  „ Trnjaci (Lišt.)
14. Konjikušić Bojana Jovan 1850 -1941.  „ Čelebić
15. Konjikušić Vukosava Nikola 1930 -1941.  „  „
16. Konjikušić Vukosava Todor 1870 -1941.  „  „
17. Konjikušić Nikole Vukosav 1900 -1941.  „  „
18. Milutin Marka Marko 1898 -1941.  „  „
19. Ninković Vukosava Đurađ 1883 -1941.  „  „
20. Petrović Gaje Tomo 1905 -1941.  „  „
21. Rosić Jove Mijo 1905 -1941.  „  „
22. Šunjka Goluba Nikola 1888 – 1941.  „  „
23. Šunjka Nikole Ilinka 1889 -1941.  „  „
24. Šunjka Gaje Ilija 1890 -1941.  „  „

 

VRBICA

 

1. Šunjka Todora Stevan 1877 – 1943. Stratište Čatrnja

 

GLAVICE

 

1. Erceg Mališe Pero 1908 – 1941. Stratište Prolog
2. Erceg Mališe Uroš 1911 – 1941.  „  „
3. Erceg Mališe Milan 1914 – 1941.  „  „
4. Kozomara Jovana Đorđe 1881 – 1941.  „  „
5. Kozomara Đorđe Rade 1917 – 1941.  „  „
6. Kozomara ž. Đorđe Ruža 1880 – 1941.  „  „
7. Kozomara Bože Vuko 1900 – 1941.  „  „
8. Ristić Goluba Pero 1885 – 1941.  „  „
9. Ristić ž. Pere Mila 1895 – 1941.  „  „
10. Ristić Pere Dušan 1917 – 1941.  „  „
11. Ristić Pere Rajko 1925 – 1941.  „  „
12. Ristić Goluba Marko 1890 – 1941.  „  „
13. Ristić ž. Marka Jelka 1900 – 1941.  „  „
14. Ristić Marka Rade 1920 -1941.  „  „
15. Ristić Marka Ile 1923 – 1941.  „  „
16. Ristić Goluba Riisto 1885 – 1941.  „  „
17. Simić Jove Savo 1910 – 1941.  „  „
18. Simić Jove Špiro 1914 – 1941.  „  „
19. Simić Ilije Marko 1890 – 1941.  „  „
20. Simić Ilije Mijo 1888 – 1941.  „  „
21. Simić Marka Stojan 1911 – 1941.  „  „
22. Šešum Rade Ostoja 1879 – 1941.  „  „
23. Šešum Ostoje Luka 1902 – 1941.  „  „

Spomenik nad jamom Kamešnicom koja je tridesetgodina bila zabetonirana

Spomenik nad jamom Kamešnicom koja je trideset godina bila zabetonirana

GOLINjEVO 

 

1. Bošković Laze Jovo 1881 – 1941. Stratište Prolog
2. Bošković ž. Jove Anđa 1885 – 1941.  „ Kamešnica jama
3. Bošković Jove Mirko 1914 – 1941.  „ Prolog
4. Bošković Jove Darinka 1927 – 1941.  „ Kamešnica
5. Bošković Jove Đorđe 1925 – 1941.  „  „
6. Bošković Jove Mirjana 1929 – 1941.  „  „
7. Bošković Jove Ljubica 1931 – 1941.  „  „
8. Bošković ž. Mirka Vida 1918 – 1941.  „  „
9. Bošković Laze Pero 1884 – 1941.  „  „
10. Bošković ž. Pere Ruža 1890 – 1941.  „  „
11. Bošković Pere Marko 1905 – 1941.  „ Proog
12. Bošković Pere Tomo 1910 – 1941.  „  „
13. Bošković ž. Marka Darinka 1905 – 1941.  „ Kamešnica
14. Bošković Marka Predrag 1928 – 1941.  „  „
15. Bošković Marka Bosa 1925 – 1941.  „  „
16. Bošković Marka Radojka 1923 – 1941.  „  „
17. Bošković Marka Anđa 1936 – 1941.  „ Kamešnica
18. Bošković ž. Toma Stana 1911 – 1941.  „  „
19. Bošković Tome Momčilo 1932 – 1941.  „  „
20. Bošković Tome Anđa 1934 – 1941.  „  „
21. Bošković Tome Milica 1938 – 1941.  „  „
22. Bošković ž. Nike Ruža 1880 – 1941.  „  „
23. Bošković Nike Lazo 1913 – 1941.  „ Prolog
24. Bošković Nike Luka 1904 – 1041.  „  „
25. Bošković ž. Laze Radojka 1920 – 1941.  „ Kamešnica
26. Bošković ž. Luke Milica 1910 – 1941.  „  „
27. Bošković Luke Danica 1932 – 1941.  „  „
28. Bošković Luke Anđa 1934 -1941.  „  „
29. Bošković Luke Ilija 1936 -1941.  „  „
30. Ćurković Jove Marko 1890 – 1941.  „ Prolog
31. Ćurković ž. Marka Janja 1890 – 1941.  „ Kamešnica
32. Jovanović Luke Savo 1890 – 1941.  „  „
33. Jovanović ž. Save Sava 1897 – 1941.  „  „
34. Jovanović Save Luka 1918 – 1941.  „  „
35. Jovanović Save Gojko 1920 – 1941.  „  „
36. Mitrović Mije Ile 1880 – 1941.  „ Prolog
37. Mitrović ž. Ile Milica 1884 -1941.  „ Kamešnica
38. Mitrović Ile Pavo 1910 – 1941.  „ Prolog
39. Mitrović Ile Pero 1915 – 1941.  „  „
40. Mitrović Ile Rade 1925 – 1941.  „  „
41. Mitrović ž. Pave Draginja 1910 – 1941.  „ Kamešnica
42. Mitrović Pave Dušan 1931 – 1941.  „  „
43. Mitrović Pave Zora 1932 – 1941.  „  „
44. Mitrović Pave Ljubica 1937 – 1941.  „  „
45. Mitrović Pave Ruža 1938 – 1941.  „  „
46. Mitrović ž. Pere Janja 1918 – 1941.  „  „
47. Mitrović Pere Mirko 1938  – 1941.  „  „
48. Mitrović Pere Ljubica 1940  – 1941.  „  „
49. Pažin ž. Jove Stana 1885  – 1941.  „  „
50. Pažin ž. Sime Simeuna 1895  – 1941.  „  „
51. Pažin Jove Stojan 1911 – 1941.  „ Prolog
52. Pažin ž. Stojana Zorka 1915 – 1941.  „ Kamešnica
53. Pažin Stojana Draginja 1937 – 1941.  „  „
54. Pažin Stojana Rade 1940 – 1941.  „  „
55. Pažin Stojana Drago 1941 – 1941.  „  „
56. Pažin Sime Niko 1918 – 1941.  „ Prolog
57. Pažin ž. Nike Mara 1920 – 1941.  „ Kamešnica
58. Pažin Laze Simo 1901 – 1941.  „ Prolog
59. Pažin ž. Sime Mileva 1901 – 1941.  „ Kamešnica
60. Pažin Sime Rajko 1923 – 1941.  „  „
61. Pažin Sime Bosa 1926 – 1941.  „  „
62. Pažin Sime Dušan 1928 – 1941.  „  „
63. Pažin Sime Momir 1935 – 1941.  „  „
64. Pažin Sime Momčilo 1937 – 1941.  „  „
65. Pažin Sime Ratko 1941 – 1941.  „  „
66. Pažin Šćepana Lazo 1861 – 1941.  „  „
67. Pažin Laze Mirko 1914 – 1941.  „  „
68. Pažin ž. Mirka Stana 1916 – 1941.  „  „
69. Pažin Mirka Stojanka 1937 – 1941.  „  „
70. Pažin Mirka Stojan 1940 – 1941.  „  „
71. Pažin Marka Pavo 1908 – 1941.  „ Prolog
72. Pažin ž. Pave Milica 1910 – 1941.  „ Kamešnica
73. Pažin Pave Marko 1932 – 1941.  „  „
74. Pažin Pave Draginja 1934 – 1941.  „  „
75. Pažin Pave Stojan 1937 – 1941.  „  „
76. Pažin Pave Mara 1940 – 1941.  „  „
77. Pažin Marka Petar 1910 – 1941.  „ Prolog
78. Pažin ž. Petra Ljubica 1915 – 1941.  „ Kamešnica
79. Pažin Petra Ikonija 1937 – 1941.  „  „
80. Pažin Petra Stojan 1941 – 1941.  „  „
81. Pažin ž. Marka Stana 1881 – 1941.  „  „
82. Pažin Riste Rade 1871 – 1941.  „  „
83. Pažin ž. Rade Stana 1891 – 1941.  „  „
84. Pažin Rade Uroš 1913 – 1941.  „ Prolog
85. Pažin Rade Đorđe 1920 – 1941.  „  „
86. Pažin Rade Anđa 1927 – 1941.  „ Kamešnica
87. Pažin ž. Uroša Ruža 1920 – 1941.  „  „
88. Pažin Uroša Rajko 1934 – 1941.  „  „
89. Pažin Uroša Borivoj 1936 – 1941.  „  „
90. Pažin Šćepana Tomo 1876  – 1941.  „  „
91. Pažin ž. Tome Mara 1881 -1941.  „  „
92. Pažin Mije Boško 1881 -1941.  „ Prolog
93. Pažin ž. Boška Jelena 1891 – 1941.  „ Kamešnica
94. Pažin Boška Vinka 1923 -1941.  „  „
95. Pažin Boška Mara 1925 -1941.  „  „
96. Pažin Boška Milan 1927 -1941.  „  „
97. Pažin Boška Dejan 1929 -1941.  „  „
98. Pažin Boška Vojin 1931 – 1941.
99. Pažin ž. Pere Anđa 1909 -1941.  „  „
100. Pažin Pere Vlado 1928 -1941.  „  „
101. Pažin Artenije Rade 1885 -1941.  „ Prolog
102. Pažin ž. Rade Draškuša 1890 -1941.  „ Kamešnica
103. Pažin Rade Lazo 1919 -1941.  „  „
104. Pažin Rade Savo 1924 -1941.  „  „
105. Pažin ž. Laze Ljubica 1921 -1941.  „  „
106. Pažin Artenije Markica 1888 -1941.  „ Prolog
107. Pažin ž. Markice Todora 1893 -1941.  „ Kamešnica
108. Pažin Markice Nenad 1929 -1941.  „  „
109. Pažin Markice Niko 1931 -1941.  „  „
1110. Pažin Markice Ljeposava 1936 -1941.  „  „
111. Pažin Markice Nevenka 1938 -1941.  „  „
112. Pažin Artenije Stojan 1891 -1941.  „ Prolog
113. Pažin ž. Stojana Jovanka 1895 -1941.  „ Kamešnica
114. Pažin Stojana Tatomir 1928 -1941.  „  „
115. Pažin Stojana Grujica 1930 -1941.  „  „
116. Pažin Stojana Ljubica 1932 -1941.  „  „
117. Pažin Artenije Ile 1893 -1941.  „ Prolog
118. Pažin ž. Ile Stana 1896 -1941.  „ Kamešnica
119. Pažin Ile Stevo 1927 -1941.  „  „
120. Pažin Ile Pero 1929 -1941.  „  „
121. Pažin Ile Niko 1931 -1941.  „  „
122. Pažin Ile Bilić 1934 -1941.  „  „
123. Pažin Ile Radivoje 1937 -1941.  „  „
124. Pažin Jove Boško 1896 -1941.  „ Prolog
125. Pažin ž. Boška Milica 1900 -1941.  „ Kamešnica
126. Pažin Boška Miro 1919 -1941.  „ Prolog
127. Pažin Boška Rade 1921 -1941.  „  „
128. Pažin Boška Stojan 1923 -1941.  „  „
129. Pažin Boška Ruža 1925 -1941.  „ Kamešnica
130. Pažin ž. Mire Milka 1920 -1941.  „  „
131. Pažin Mate Lazo 1861 -1941.  „  „
132. Pažin Todora Jovan 1895 -1941.  „ Prolog
133. Pažin ž. Jovana Stana 1900 -1941.  „ Kamešnica
134. Pažin Jovana Ljubica 1925 -1941.  „ Kamešnica
135. Pažin Jovana Danica 1927 -1941.  „  „
136. Pažin Jovana Živojin 1935 -1941.  „  „
137. Pažin Jovana Nikola 1939 -1941.  „  „
138. Pažin Ilije Aleksa 1886 -1941.  „ Prolog
139. Pažin Ilije Niko 1896 -1941.  „  „
140. Pažin ž. Alekse Mara 1892 -1941.  „ Kamešnica
141. Pažin Alekse Olga 1923 -1941.  „  „
142. Pažin Alekse Mila 1925 -1941.  „  „
143. Pažin Alekse Branko 1927 -1941.  „  „
144. Pažin ž. Nike Stana 1901 -1941.  „  „
145. Pažin Nike Radojka 1925 – 1941.  „  „
146. Pažin Nike Mara 1931 -941.  „  „
147. Pažin Nike Milojko 1941 -1941.  „  „
148. Pažin ž. Luke Stana 1885 -1941.  „  „
149. Pažin Luke Mihajlo 1910 -1941.  „ Prolog
150. Pažin ž. Mihajla Stana 1913 -1941.  „ Kamešnica
151. Pažin Mihajla Božo 1934 -1941.  „  „
152. Pažin Mihajla Višnja 1936 -1941.  „  „
153. Pažin Luke Rajko 1921 -941.  „  „
154. Pažin Luke Rajka 1923 -1941.  „  „
155. Pažin Luke Žarko 1925 -1941.  „  „
156. Pažin Luke Jelica 1928 -1941.  „  „
157. Pažin Mije Risto 1890 -1941.  „ Prolog
158. Pažin ž. Riste Milica 1895 -1941.  „ Kamešnica
159. Pažin Riste Živojin 1929 -1941.  „  „
160. Pažin Riste Ruža 1931 -1941.  „  „
161. Pažin Riste Mara 1933 -1941.  „  „
162. Pažin Riste Borko 1935 -1941.  „  „
163. Pažin Riste Mirjana 1939 -1941.  „  „
164. Pažin Mije Đorđe 1882 -1941.  „ Prolog
165. Pažin ž. Đorđe Anđa 1885 -1941.  „ Kamešnica
166. Pažin  Đorđa Ilija 1918 -1941.  „ Prolog
167. Pažin Đorđa Vlado 1920 -1941.  „  „
168. Pažin Đorđa Miroslav 1923 -941.  „ Kamešnica
169. Pažin Đorđa Mara 1925 -1941.  „  „
170. Pažin Đorđa Ljubo 1927 -1941.  „  „
171. Pažin Đorđa Rade 1929 -1041.  „  „
172. Pažin Save Špiro 1910 -1941.  „ Prolpg
173. Pažin ž. Špire Milica 1912 -1941.  „ Kamešnica
174. Pažin Špire Stevo 1930 -1941.  „  „
175. Pažin Špire Slobodan 1934 -1941.  „  „
176. Pažin Špire Rade 1937 -1941.  „  „
177. Pažin Nike Markica 1907 -1941.  „ Prolog
178. Pažin ž. Markice Ljubica 1909 -1941.  „ Kamešnica
179. Pažin Markice Momčilo 1929 -1941.  „  „
180. Pažin Markice Danica 1931 -1941.  „  „
181. Pažin Markice Vidosava 1933 -1941.  „  „
182. Pažin Markice Milica 1937 -1941.  „  „
183. Pažin Markice Uglješa 1940 -1941.  „  „
184. Pažin Tome Ilija 1936 -1941.  „  „
185. Ratalj Ile Rade 1911 -1941.  „ Prolog
186. Ratalj ž. Rade Anđa 1916 -1941.  „ Kamešnica
187. Ratalj Ile Ile 1881 -1941.  „ Prolog
188. Ratalj ž. Ile Jovanka 1888 -1941.  „ Kamešnica
189. Ratalj Ile Jela 1925 -1941.  „  „
190. Rataj Ile Anđa 1927 -1941.  „  „
191. Ratalj Marka Boško 1881 -1941.  „ Prolog
192. Ratalj ž. Boška Zorka 1890 -1941.  „ Kamešnica
193. Ratalj Boška Mara 1925 -1941.  „  „
194. Ratalj Boška Vojko 1927 -1941.  „  „
195. Ratalj Save Tomo 1913 -1941.  „ Prolog
196. Ratalj ž. Tome Jela 1916 -1941.  „ Kamešnica
197. Ratalj Tome Milica 1934 -1941.  „  „
198. Ratalj Jove Petar 1908 -1941.  „ Prolog
199. Ratalj ž. Petra Božica 1910 -1941.  „ Kamešnica
200. Ratalj Petra Đorđe 1930 -1941.  „  „
201. Ratalj Petra Milica 1932 -1941.  „  „
202. Ratalj Petra Niko 1934 -1941.  „  „
203. Ratalj Petra Lazar 1938 -1941.  „  „
204. Ratalj Petra Jovan 1935 -1941.  „  „
205. Tošić Stojana Pero 1891 -1941.  „ Prolog
206. Tošić ž. Pere Joka 1893 -1041.  „ Kamešnica
207. Tošić Stojana Tomo 1894 -1941.  „  „
208. Tošić ž. Toše Ćurkuša 1896 -1941.  „  „
209. Tošić Toma Milica 1923 -1941.  „  „
210. Tošić Tome Mirjana 1925 -1941.  „  „
211. Tošić Tome Milan 1927 -1941.  „  „
212. Tošić Tome Stojan 1929 -1941 .  „  „
213. Tošić Stojana Savo 1896 -1941.  „ Prolog
214. Tošić ž. Save Mara 1897 -1941.  „ Kamešnica
215. Tošić Save Ruža 1926 -1941.  „  „
216. Tošić Save Milan 1928 -1941.  „  „
217. Tošić Save Nenad 1930 -1941.  „  „
218. Ždero Ile Milan 1918 -1941.  „ Prolog
219. Ždero ž. Milana Milica 1921 -1941.  „ Kamešnica
220. Ždero Milana (novorođenče staro (1 dan)  „  „
221. Ždero ž. Rade Anđa 1886 -1941.  „  „
222. Ždero Rade Mile 1918 – 1941.  „ Prolog
223. Ždero Rade Milica 1923 -1941.  „ Kamešnica
224. Ždero ž. Mile Milica 1921 -1941.  „  „
225. Ždero Save Nine 1841 -1941.  „  „
226. Ždero Nine Radovan 1902 -1941.  „ Prolog
227. Ždero ž. Radovana Stana 1907 – 1941.  „ Kamešnica
228. Ždero Radovana Petar 1933 -1941.  „  „
229. Ždero Radovana Momčilo 1935 -1941.  „  „
230 Ždero Radovana Mihajlo 1936 -1941.  „  „
231. Ždero Radovana Mirjana 1939 -1941.  „  „
232. Ždero Radovana Ratko 1941 -1941.  „  „

         NAPOMENA: Slučaj Golinjeva i priča o stradanjima Srba iz ovog sela najbolja je ilustracija, kako sistematskog i dobro planiranog ustaškog nauma  da ne utekne srpskog uva, tako i muka u prikupljanju podataka o žrtvama tog suludog plana. Kad sam  početkom juna 1991. godine prvi put došao u Livno i započeo  istraživanja i prikupljanje građe za ovu knjigu, livanjski paroh, pop Mirko Jamedžija (rodom je iz Glamoča) kazao mi je da je u Golinjevu pobijeno oko sto Srba. Nekoliko dana kasnije pozvao me telefonom i rekao  da je u međuvremenu doznao za još oko četrdeset žrtava u ovom selu. Zahvaljujući ponajviše  upornosti i sistematičnosti Mića Radete, njegovoj vještini i ugledu koji je  tih devedesetih godina prošlog vijeka uživao i među Srbima i među Hrvatima i među Muslimanima u Livnu i okolini  (možda i zato što mu je sin oženjen Hrvaticom), zastrašujući  spisak golinjevskih žrtava je gotovo udvostručen. On je od jedne stare plemenite Hrvatice, dobrodušne a bistroumne i pamtljive, koja je u vrijeme pokolja u Golinjevu bila već stasala djevojka,  na vjeru božju (zakleo joj se i održao riječ da je neće odati ni na mukama starca Vujadina) saznao i zapisao  imena domaćina  svih šezdeset zatrtih srpskih domova u ovom selu i članova njihovih porodica. Ona mu je kazala da su se krvoloci poslije pokolja falili da su smakli dvjesta pedeset i šest Srba!

         Priču stare Hrvatice potvrdile su i neke golinjevske odive udate u drugim selima, koje su slučajno pretekle. One su, recimo, baš kao i stara Hrvatica, jednodušno dokazivale da jegolinjevska porodica Ratalj bila znatno brojnija nego što se ranije mislilo, da i u najnovijem spisku nedostaje još najmanje deset imena Ratalja, a u pitanju su najčešće bila tek rođena i još nekrštena djeca, odnosno da je pored  dvjesta trideset i dvoje odraslih koji su pobijeni u Golinjevu i čija su imena nepobitno utvrđena bilo još i dvadeset i četvoro nekrštene djece, uglavnom iz porodica Ratalj, Ždero i Pažin.

(Mićo Radeta trvrdi da mu je  jedan Golinjevac, nekadašnji hrvatski oružnik, koji, koliko se zna, nije učestvovao u tom pokolju niti okrvavio ruke ili se na kakav drugi način ogriješio i istakao u zlostavljanju Srba, te 1991. godine, povjerio da su glavni organizatorui pokolja u Golinjevu bili  seoski knez Ante Kuliš i njegov šurak, zloglasni ustaški emigrant Mate Vodopija. Većina ostalih krvopija je bila iz Vržerala i Podgradine.)

GUBER VELIKI

 

1. Arnaut Bože Cvijo 1888 -1941. Stratište Prolog
2. Arnaut Bože Petar 1900 -1941.  „  „
3. Arnaut Bože Rade 1902 -1941.  „  „
4. Arnaut Bože Špiro 1907 -1941.  „  „
5. Arnaut Cvije Vojko 1914 -1941.  „  „
6. Arnaut Luke Miloš 1903 -1941.  „  „
7. Arnaut Luke Tomo 1914 -1941.  „  „
8. Arnaut Vase Ile 1881 -1941.  „  „
9. Arnaut Ile Jovo 1902 -1941.  „  „
10. Arnaut Ile Vaso 1908 -1941.  „  „
11. Arnaut Marka Bogdan 1909 -1941.  „  „
12. Arnaut Marka Niko 1913 -1941.  „  „
13. Arnaut Marka Mitar 1920 -1941.  „  „
14. Arnaut Marka Ratko 1923 -1941.  „  „
15. Bajilo Đure Marko 1914 -1941.  „  „
16. Duvnjak Laze Mirko 1900 -1941.  „  „
17. Ždero Bože Milan 1901 -1941.  „  „
18. Ždero Bože Miloš 1916 -1941.  „  „
19. Ždero Nike Đorđe 1907 -1941.  „  „
20. Ilukić Ilije Jovo 1904 -1941.  „  „
21. Laganin Ile Marko 1886 -1941.  „  „
22. Laganin Marka Bogdan 1916 -1941.  „  „
23. Laganin Marka Niko 1922 -1941.  „  „
24. Laganin Stojana Rade 1906 -1941.  „  „
25. Laganin Stojana Branko 1905 -1941.  „  „
26. Laganin Nike Savo 1893 -1941.  „  „
27. Laganin Nike Nine 1891 -1941.  „  „
28. Laganin Nine Tomo 1911 -1941.  „  „
29. Laganin Nine Jovo 1916 -1941.  „  „
30. Laganin Riste Pero 1890 -1941.  „  „
31. Laganin Riste Milan 1897 -1941.  „  „
32. Laganin Riste Rade 1903 -1941.  „  „
33. Laganin Milana Ile 1924 -1941.  „  „
34. Laganin Petra Stojan 1906 -1941.  „  „
35. Laganin Petra Rajko 1920 -1941.  „  „
36. Laganin Nike Vaso 1921 -1941.  „  „
37. Laganin Stojana Petar 1907 -1941.  „  „
38. Naerlović Todora Pero 1890 -1941.  „  „
39. Naerlović Marka Pavo 1918 -1941.  „  „
40. Nikić Pavla Milan 1894 -1941.  „  „
41. Pažin Steva Jovo 1880 -1941.  „  „
42. Pažin Jove Mićo 1910 -1941.  „  „
43. Pažin Jove Miloš 1915 -1941.  „  „
44. Pažin Steve Niko 1872 -1941.  „  „
45. Pažin Nike Stevan 1900 -1941.  „  „
46. Pažin Stevana Boris 1922 -1941.  „  „
47. Pažin Pere Bogdan 1918 -1941.  „  „
48. Pažin Pere Ile 1924 -1941.  „  „
49. Pažin Vase Špiro 1908 -1941.  „  „
50. Pažin Vase Lazo 1910 -1941.  „  „
51. Pokrajac Petra Savo 1896 -1941.  „  „
52. Radeta Save Trifko 1906 -1941.  „  „
53. Radeta Mije Rade 1917 -1941.  „  „
54. Radeta Bože Stevo 1920 -1941.  „  „
55. Radeta Marka Vaso 1890 -1941.  „  „
56. Radeta Krste Niko 1865 -1941.  „  „
57. Radeta Ile Niko 1921 -1941.  „  „
58. Radeta Krste Markica 1922 -1941.  „  „
59. Radeta Pere Stevo 1892 -1941.  „  „
60. Radeta Pere Danilo 1908 -1941.  „  „
61. Radeta Pere Gavro 1908 -1941.  „  „
62. Radeta Rade Lazo 1907 -1941.  „  „
63. Radeta Ile Ile 1887 -1941.  „  „
64. Radeta Ile Rade 1915 -1941.  „  „
65. Radeta Nike Lazo 1880 -1941.  „  „
66. Radeta Laze Predrag 1908 -1941.  „  „
67. Radeta Laze Ile 1919 -1941.  „  „
68. Radeta Nike Mihajlo 1875 -1941.  „  „
69. Radeta Mihajla Tugomir 1914 -1941.  „  „
70. Radeta Mihajla Mirko 1921 -1941.  „  „
71. Radeta Tome Mićo 1904 -1941.  „  „
72. Radeta Ilije Luka 1889 -1941.  „  „
73. Radeta Bože Luka 1884 -1941.  „  „
74. Radeta Luke Strailo 1914 -1941.  „  „
75. Radeta Luke Slavko 1917 -1941  „  „
76. Radeta Bože Vaso 1881 -1941.  „  „
77. Radeta Vase Rajko 1918 -1941.  „  „
78. Radeta Pave Toša 1894 -1941.  „  „
79. Radeta Toše Živojin 1924 -1941.  „  „
80. Radeta Pave Savo 1897 -1941.  „  „
81. Radeta Bojana Mihajlo 1892 -1941.  „  „
82. Radeta Ile Radomir 1920 -1941.  „  „
83. Radeta Cije Veso 1919 -1941.  „  „
84. Radeta Pere Niko 1897 -1941.  „  „
85. Radeta Pere Stojan 1880 -1941.  „  „
86. Radeta Stojana Slobodan 1918 -1941.  „  „
87. Radeta Jove Lazo 1902 -1941.  „  „
88. Radeta JoveVlado 1912 -1941.  „  „
89. Radeta Laze Slavko 1923 -1941.  „  „
90. Radeta Pave Krsto 1914 -1941.  „  „
91. Radeta Jove Jovo 1897 -1941.  „  „
92. Radeta Marka Živko 1910 -1941.  „  „
93. Radeta Jove Boško 1920 -1941.  „  „
94. Radeta Rade Trifko 1925 -1941.  „  „
95. Radeta Pere Vlado 1925 – 1941.  „  „
96. Radeta Bože Zdravko 1914 -1941.  „  „
97. Radeta Bože Božo 1924 -1941.  „  „
98. Radeta Jove Nine 1919 – 1941.  „  „
99. Radeta Tome Krsto 1881 -1941.  „  „
100. Radeta Tome Stanko 1890 -1941.  „  „
101. Radeta Nike Mićo 1918 -1941.  „  „
102.Radeta Save Mile 1890 -1941.  „  „
103. Radeta Mile Nine 1921 -1941.  „  „
104. Raco Tome Rade 1885 -1941.  „  „
105. Raco Tome Mijo 1881 -1941.  „  „
106. Raco Mije Mićo 1915 -1941.  „  „
107. Raco Stojana Đorđe 1888 -1941  „  „
108. Raco Đorđa Spasoja 1921 -1941.  „  „
109. Raco Stojana Jovo 1884 -1941.  „  „
110. Raco Stojana Pavo 1886 -1941.  „  „
111. Raco Stojana Mitar 1882 -1941.  „  „
112. Raco Jove Rade 1919 -1941.  „  „
113. Raco Pave Vojin 1914 -1941.  „  „
114. Raco Mitra Draško 1913 -1941.  „  „
115. Raco ž. Mitra Mara 1880 -1942.  „  „
116. Trišo Mile Petar 1900 -1941.  „  „
117. Arnaut ž. Marka Todora 1880 – 1942. Kruzi
118. Laganin Riste Krsto 1906 – 1941. Prolog
119. Radeta ž. Boška Bogdana 1923 – 1942. Kruzi

GUBER MALI

 

1. Kozomara Pave Mitar 1878 -1941. Strati-šte Prolog
2. Kozomara Mitra Jovo 1906 -1941  „  „
3. Kozomara Mitra Božo 1913 -1941.  „  „
4. Pokrajac Petra Tomo 1884 -1941.  „  „
5. Pokrajac Petra Rade 1900 -1941.  „  „
6. Šormaz Luke Niko 1921 -1941.  „  „

GUBIN

 

1. Ivetić Jove Petar 1880 – 1941. Stratište Prolog
2. Broćeta Ile Božo 1909 – 1941.  „  „
3. Pajčin Ilije Božo 1916 – 1943. Bitelićka greda

ŽABLjAK 

 

1. Bobušić Laze Ilija 1890 -1941. Strati-šte Prolog
2. Bošnjak Ile Pavo 1901 -1941.  „  „
3. Mitranić Stojana Rade 1910 – 1941.  „  „
4. Mitranić Marka Stojan 1882 -1941.  „  „
5. Mitranić Stojana Stamenko 1912  – 1941.  „  „
6. Mitranić Mije Pero 1909 -1941.  „  „
7. Mitranić Marka Mijo 1865 -1941.  „  „
8. Mitranić Mije Markica 1923 -1941.  „  „
9. Mitranić Mije Pavo 1925 – 1941.  „  „
10. Marić Toše Boško 1906 -1941.  „  „
11. Lovren Ilije Savo 1912 -1941.  „  „
12. Vuleta Bože Đorđe 1871 -1941.  „  „
13. Vuleta Đorđa Savo 1916 -1941.  „  „
14. Vuleta Đorđa Božo 1918 -1941.  „  „
15. Vuleta Koste Vilim 1920  1941.  „  „
16. Vuleta Koste Nedeljko 1915 -1941.  „  „
17. Vuleta Marka Pero 1890 -1941.  „  „
18. Vuleta Pere Nikola 1917 -1941.  „  „
19. Vuleta Pere Marko 1915 – 1941.  „  „
20.Vuleta Đorđa Stojan 1915 – 942 ubjen u Žabljaku
21. Mitranić Stanka 1891 – 1942

ZASTINjE

 

1. Bošković Ilije Božo 1909 – 1941. Stratište Prolog
2. Ždero Sime Todor 1903 – 1941.
3. Ždero ž. Todora Ana 1913 – 1941. Ubijena U Zastinju
4. Kovljenović Jove Risto 1893 – 1941.  „
5. Marić Cvije Milan 1889 – 1941.
6. Marić ž. Milana Anđa 1893 – 1942. Kruzi
7. Marić Milana Grozda 1920 – 1942.
8. Marić Milana Nedeljko 1928 – 1942.
9. Pažin Rade Petar 1886 – 1942.  „
10. Pažin Rade Marko 1908 – 1941.  „ Prolog
11. Pažin Nike Pane 1888 – 1941.  „  „
12. Pažin Nike Krstan 1890 – 1941.  „  „
13. Pažin Laze Marko 1890 -1941.  „  „
14. Pažin Pere Tomo 1908 – 1941.  „ Livno
15. Pažin Laze Jefto 1871 – 1941.  „ Prolog
16. Rosić Petra Todor 1877 – 1941.  „  „
17. Crnogorac Tode Stojan 1893 – 1941.
18. Crnogorac Laze Jovo 1888 – 1941.
19. Crnogorac Pavla Petar 1926 – 1941.

KOMORANI

 

1. Ždero Trifka Špiro 1905 -1941. Stratište Prolog
2. Ždero Špire Živko 1923 – 1941.  „  „
3. Ždero ž. Rade Mara 1902 – 1941.  „  „
4. Ždero Rade Ruža 1926 – 1941.  „  „
5. Ždero Rade Ljubo 1930 – 1941.  „  „
6. Ždero Rade Boško 1932 – 1941.  „  „
7. Ždero Rade Uglješa 1936 – 1941.  „  „
8. Ždero Rade Veselin 1939 – 1941.  „  „

Naslage kostiju žrtava iz Prologa

Naslage kostiju žrtava iz Prologa

 LIVNO

 

1. Anđić ž. Nikole Milka 1870 – 1941. Stratište Koprivnica
2. Anđić Pere Drago 1897 – 1041.  „ Prolog
3. Arnaut Đure Dušan 1914 – 1941.  „  „
4. Arnaut Đure Branko 1918 – 1941.  „  „
5. Babić Sime Dane 1890 – 1941.
6. Bajilo Mihajla Jovo 1864 – 1941.  „ Koprivnica
7. Bajilo ž Jove Rista 1870 – 1941.  „  „
8. Bajilo Jove Uglješa 1910 – 1941.  „  „
9. Bajilo Jove Stojanka 1921 – 1941.  „  „
10. Bajilo ž. Uglješe Dobrica 1915 – 1941.  „  „
11. Bajilo Uglješe Milun 1937 – 1941.  „  „
12. Bajilo Uglješe Dragan 1939 – 1941.  „  „
13. Baroš Petra Obrad 1896 – 1941.  „  Prolog
14. Belenzada Zdravko 1925 – 1941.  „  „
15. Besara Pantelije Jovan 1893 – 1941.  „  „
16. Besara Vlade Vlajka 1929 – 1941.  „ Koprivnica
17. Bilbija Ilije Branko 1921 – 1941.  „  Prolog
18. Bokić Jove Koviljka 1912 – 1941 Koprivnica
19. Bokić Jove Milan — Mišo 1938 – 1941.  „  „
20. Bokić Jove Dragan 1940 – 1941.  „  „
21. Velimir Luke Mihajlo 1906 – -941
22. Vidović Ignjatija Uroš 1898 – 1941.  „ Koprivnica
23. Vuleta Nike Drago 1908 – 1941.  „ Prolog
24. Vuleta Riste Stevan 1881- 1941.  „  „
25. Gligić ž. Nike Draginja 1878 – 1941.  „ Koprivnica
26. Gligić Nike Veselinka 1907 – 1941.  „  „
27. Gligić Nike Ranko 1912 – 1941.  „  „
28. Gligić Nike Milena 1919 – 1941.  „  „
29. Dobrijević Petra Jovo 1889 – 1941. Prolog
30. Dobrijević  Jove Savo 1919 – 1941.
31. Dobrijević ž. Jove Đuka 1893 – 1941.
32. Duvnjak Gavro 1889 – 1941.  „  „
33. Duvnjak Gavre Živko 1924 – 1941.  „  „
34. Đuran Jove Dimitrije 1869 – 1941.  „  „
35. Đuran Dimitrija Ilija 1897 – 1941.  „  „
36. Đuran Dimitrija Petar 1913 – 1941.  „  „
37. Đuran Riste Gojko 1903 – 1941.  „  „
38. Ždero Stojan 1871 – 1941.  „
39. Ždero Špiro 1889 – 1941.  „  „
40. Zagorac Sime Gligo 1888 – 1941.
41. Zagorac Sime Nikola 1883 – 1941.
42. Zagorac Nike Vojin 1906 – 1941.  „  „
43. Zeljković Jove Milan 1911 – 1941.  „  „
44. Zubić  dr Krsto 1891 – 1941.  „ Zanatovići
45. Zubić ž. Krste Obrenija 1901 – 1941.  „ Koprivnica
46. Ivica Tode Nikola 1905 – 1941.  „  „
47. Ivica ž. Nikole Smilja 1907 – 1941.  „  „
48. Ivica Nikole Krsto 1930 – 1941.  „  „
49. Ivica Nikole Ilija – Ico 1935 – 1941.  „  „
50. Jovanović Save Ranko 1900 – 1941.  „  „
51. Konjik Đure Ljubomir 1912 – 1941. Prolog
52. Konjik Đure Milan 1899 – 1941.  ubijen   u bolnici
53. Kozomara Ilije Slavko 1923 – 1941.  „  Prolog
54. Kravarušić Bože Ilija 1891 – 1941.  „  „
55. Kravarušić Bože Nikola 1888 – 1941.  „ Koprivnica
56. Kravarušić Ilije Tomo 1923 – 1941.  „ Prolog
57. Kujundžić Koste Milojko 1894 – 1941.  „  Koprivnica
58. Kujundžić ž. Milojka Danica 1900 – 1941.  „  „
59. Kujundžić Milojka Dragica 1920 – 1941.  „  „
60. Kujundžić Milojka Uglješa 1921 – 1941.  „ Prolog
61. Kujundžić Milojka Zoran 1923 – 1941.  „  „
62. Kujundžić Sime Mile – Mijan 1913 – 1941.  „  „
63. Lalić  Jove Todor 1875 – 1941.  „  „
64. Lalić Todora Rajko 1906 – 1941.  „ Koprivnica
65. Lalić ž. Rajka Angela 1911 – 1941.  „  „
66. Lalić Rajka Zdravko 1938 – 1941.  „  „
67. Lalić Todora Slobodan 1923 – 1941.  „ Prolog
68. Lalić Stevana Ilija 1888 – 1941.  „  „
69. Lovren Tome Danilo 1899 – 1941.  „  „
70. Lovren Danila Vladimir 1923 – 1941.  „  „
71. Lovren Ilija 1880 – 1941.  „  „
72. Ljuboja Nikole Simo 1896 – 1941.
73. Ljuboja Sime Nikola 1894 – 1941.
74. Maljković Save Milan 1903 – 1941.
75. Maljković Save Ilija 1905 – 1941.  „  „
76. Maljković Save Ranko 1909 – 1941.  „  „
77. Maljković Save Slavko 1915 – 1941.  zaklan u bolnici
78. Margetić Jefte Simo 1881 – 1941.  „ Koprivnica
79. Margetić ž. Ime Mara 1889 – 1941.  „  „
80. Margetić Sime Ranko 1909 – 1941.  „ Zanesović
81. Marić Riste Milojko 1899 – 1941 ubijen u Livnu
82. Miličević Nikola 1906 – 1941.  „ Prolog
83. Mitranić Tode Đuro 1892 -1941.
84. Mitranić Đorđa Vladimir 1923 – 1941
85. Mitrović dr Dušan 1900 – 1941.  „ Zanatovići
86. Mitrović ž. Dušana Ranka 1906 – 1941.  „ Koprivnica
87. Mitrović Dušana Vesna 1930 – 1941.  „  „
88. Mitrović Dušana Zdravko 1932 – 1941.  „  „
89. Naerlović Marka Božo 1885 – 1941.  „  „
90. Naerlović ž. Bože Jovanka 1891 – 1941.  „ Koprivnica
91. Naerlović Bože Veselinka 1912 – 1941.  „  „
92. Naerlović Bože Mirjana 1915 – 1941.  „  „
93. Naerlović Luke Svetozar 1913 – 1941.  „ Prolog
94. Nikić Pavla Milan 1896 – 1941.
95. Novaković Boška Dragomir 1926 – 1941.  „ Koprivnica
96. Obradović Jove  Julka 1889 – 1941.  „  „
97. Pavlović Risto 1889 – 1941.  „ Prolog
98. Pavlović Nikole Živko 1900 – 1941.  „ Koprivnica
99. Parojčić Vase Jovo 1924 – 1941.  „ Prolog
100. Pejić Mihajla Jovanka 1922 – 1941.  „  „
101. Pokrajac Luke Vojin 1906 – 1941.  „  „
102. Pucarić Sime Staka 1889 – 1941.  „ Koprivnica
103. Pucarić Milan 1923 – 1941.  „ Prolog
104. Radeta Nike Špiro 1888 – 1941.  „  „
105. Radeta Bojana Tomo 1888 – 1941.  „ Koprivnica
106. Radeta ž. Tome Tarsa 1895 – 1941.  „  „
107. Radeta Tome Bogdana 1923 – 1941.  „  „
108. Radeta Tome Sofija – Sonja 1925 – 1941.  „  „
109. Radeta Bojana Rade 1898 – 1941.  „  „
110. Radeta ž. Rade Veselinka 1900 – 1941.  „  „
111. Radeta Rade Miloš 1926 -1941.  „  „
112. Radeta Rade Dejan 1929 – 1941.  „  „
113. Radeta Rade Nikola 1932 -1941.  „  „
114. Radić Ilija 1889 – 1941.  „  Prolog
115. Radoja Bože Aleksa 1913 – 1941.
116. Rašković Đuro 1905 – 1941
117. Rudić Mara 1908 – 1941 Koprivnica
118. Sekulić Jefto 1851 – 1941.  „  Prolog
119. Sekulić Savo 1886 -1941.  „  „
120. Sekulić Nikole Miro 1917 – 1941.  „  „
121. Serdarević Todora Dane 1900 – 1941.  „  „
122. Serdarević Todora Ljubo 1904 -1941.  „  „
123. Serdarević Momčilo 1922 – 1941.  „  „
124. Skakić Vuke Vlado 1892 – 1941.
125. Stanišić Josifa Kosta 1884 – 1941.
126. Stanišić ž. Koste Danica 1892 – 1941.  „  „
127. Stanišić Koste Saveta 1921 – 1941.  „  „
128. Stević Nikole Mirko 1902 – 1941.  „ Koprivnica
129. Stević ž. Mirka Savka 1906 – 1941.  „  „
130. Stević Mirka Dragica 1926 – 1941.  „  „
131. Stević Mirka Dejan 1928 – 1941.  „  „
132. Stević Mirka Danica 1932 – 1941.  „  „
133. Stević Mirka Dragoljub 1933 – 1941.  „  „
134. Stričević Save Dušan 1922 -1941.  „  Prolog
135. Tomović Anastasija Ljubo 1889 – 1941.  „
136. Tomović Anastasija Uroš 1892 – 1941.  „  „
137. Ćevap Nikokle Milan 1915 – 1941.
138. Ćevap  Špire Nikola 1913 – 1941.
139. Ćurković  Ilije Jovo 1889 – 1941.
140. Ćurković ž. Jove Jovanka 1893 – 1941 ubijena u Jasenovcu
141. Ćurković Jove Đuro 1917 – 1941.
142. Šormaz Save Anđelko 1884 – 1941 Koprivnica

LIŠTANI

 

1. Cvijetić Laze Anđa 1890 – 1941. Stratište Prolog
2. Cvijetić Petra Niko 1907 – 1941.  „  „
3. Cvijetić Luke Mile 1890 – 1941.  „  „
4. Cvijetić Luke Ilija 1916 – 1941.  „  „
5. Cvijetić Luke Marko 1923 – 1941.  „  „
6. Cvijetić Mile Đorđe 1907 – 1941.  „  „
7. Cvijetić Marka Jovo 1899 – 1941.  „  „
8. Cvijetić Marka Niko 1902 – 1941.  „  „
9. Cvijetić Todora Ljubica 1914 – 1941.  „  „
10. Cvijetić Todora Božo 1884 – 1941.  „  „
11. Cvijetić Bože Vladislv 1907 – 1941.  „  „
12. Cvijetić Bože Milan 19.. – 1941.  „  „
13. Cvijetić Bože Savo 1920 – 1941.  „  „
14. Cvijetić Bože Ilija 1922 – 1941.  „  „
15. Cvijetić Petra Todor 1890 – 1941.  „ Trnovci
16. Cvijetić Todora Petar 1923 – 1941.  „  „
17. Cvijetić Todora Marija 1919 – 1941.  „  „
18. Cvijetić Todora Stana 1925 – 1941.  „  „
19. Cvijetić Todora Zdravko 1928 – 1941.  „  „
20. Cvijetić Mile Božica 1900 – 1941.  „  „
21. Cvijetić Nikole Vojislav 1923 – 1941.  „  „
22. Cvijetić Nikole Ilija 1925 – 1941  „  „
23. Cvijetić Nikole Bosiljka 1928 – 1941.  „  „
24. Cvijetić Nikole Cvetko 1930 -1941.  „  „
25. Cvijetić Nikole Danica 1935 – 1941.  „  „
26. Cvijetić Nike Anđa 1938 – 1941.  „  „
27. Cvijetić Nike Milan 1940 – 1941.  „  „
28. Cvijetić Pere Boja 1919 – 1941.  „  „
29. Cvijetić Pere Ljubica 1916 – 1941.  „  „
30. Cvijetić Stevana Ljuba 1907 – 1941.  „  „
31. Cvijetić Đorđa Petar 1933 – 1941.  „  „
32. Cvijetić Đorđa Cvijeta 1936 – 1941.  „  „
33. Cvijetić r. Radeta Joka 1870 – 1941.  „  „
34. Cvijetić Ilije Živko 1938 – 1941.  „  „
35. Cvijetić r. Podrožić Sava 1885 – 1941.  „  „
36. Cvijetić Petra Marija 1935 – 1941.  „  „
37. Cvijetić Bože Božo 1937 – 1941.  „  „
38. Cvijetić Bože Marija 1935 – 1941.  „  „
39. Cvijetić Bože Ljeposava 1924 – 1941.  „  „
40. Cvijetić Bože Sava 1934 – 1941.  „ Trnjaci
41. Cvijetić Jove Anđa 1933 – 1941.  „  „
42. Cvijetić Jove Mirko 1935 – 1941.  „  „
43. Cvijetić Nike Petar 1926 – 1941.  „  „
44. Cvijetić r. Erceg Todora 1872 – 1941.  „  „
45. Cvijetić Stevana Sava 1912 – 1941.  „  „
46. Cvijetić Vlade Mirko 1925 – 1941.  „  „
47. Cvijetić r. Crnogorac Ljubica 1923 – 1941.  „  „
48. Cvijetić Vlade Milica 1932 – 1941.  „  „
49. Cvijetić Vlade Draginja 1935 – 1941.  „  „
50. Cvijetić Vlade Jovanka 1937 – 1941.  „  „
51. Cvijetić ž. Ilije Manda 1914 – 1941.  „  „
52. Cvijetić Ilije Milan 1935 – 1941.  „  „
53. Cvijetić Ilije Zorka 1937 – 1941.  „  „
54. Cvijetić r. Radoja Marija 1897 – 1941.  „  „
55. Cvijetić Vlade Gospava 1930 – 1941.  „  „
56. izvjesni Jakov, zvani „Jalovaš“ 19… – 1942. ubijen u Lištanima

ODžAK

 

1. Arnaut Nikole Stana 1870 – 1941. Stratište Trnovac
2. Arnaut Nikole Ilija 1908 – 1941.  „  „
3. Arnaut ž. Ilije Anđa 1911 – 1941.  „  „
4. Arnaut Nikole Marija 1919 – 1941.  „  „
5. Arnaut Ilije Miloš 1928 – 1941.  „  „
6. Arnaut Ilije Ljubica 1931 – 1941.  „  „
7. Arnaut Ilije Sofija 1934 – 1941.  „  „

PODGREDA 

 

1. Đuran Sime Božo 1894 – 1941. Stratište  Prolog
2. Jagodić Ile Branko 1914 – 1941.  „
3. Jagodić Stojana Božo 1894 – 1941.  „  „
4. Jagodić Mije Nikola 1922 – 1942.  ubiojen u Glamoču
5. Jagodić Mije Savo 1902 – 1941.  ubijen u Livnu

POTOK 

 

1. Marić Ilije Matija 1… — 1941. Stratište Prolog
2. Marić ž. Matije Stana 1… — 1941.  „ Tušnica
3. Marić Matije Anđelko 1923 – 1941.  „ Prolog
4. Marić Matije Dragica 1936 – 1941.  „ Tušnica
5. Marić Matije Ilinka 1938 – 1941.  „  „
6. Marić Matije Radojka 1941 – 1941.  „  „
7. Raco Tome Rista 1881 – 1941.  „  „
8. Raco Pere Uroš 1914 – 1941.  „ Prolog
9. Raco ž. Uroša Ljubica 1915 – 1941.  „ Tušnica
10. Raco Uroša Pavo 1935 – 1941.  „  „
11. Raco Uroša Vladimir 1938 – 1941.  „  „
12. Raco Uroša Ratko 1940 – 1941.  „  „
13. Raco Marka Jovo 1908 – 1941.  „ Prolog
14. Raco Jove Mirko 1919 – 1941.  „  „
15. Raco Jove Spasoje 1922 – 1941.  „  „
16. Raco Jove Niko 1925 – 1941.  „  „
17. Raco Marka Miloš 1904 – 1941.  „  „
18. Raco Miloša Bogdan 1932 – 1941.  „ Tušnica
19. Raco Miloša Janja 1935 – 1941.  „  „
20. Raco ž. Luke Anđa 1909 – 1941.  „  „
21. Raco Luke Savo 1928 – 1941.  „  „
22. Raco Luke Rajko 1035 – 1941.  „  „
23. Raco Luke Marko 1936 – 1941.  „  „
24. Raco Luke Ilija 1939 – 1941.  „  „
25. Raco Luke Zorka 1932 – 1941.  „  „
26. Raco Miloša Mija 1939 – 1941.  „  „

POTOČANI 

 

1. Jagodić Đure Cvijo 1901- 1941. Strati-šte Prolog
2. Jagodić Đure Živko 1918 – 1941.  „  „
3. Jagodić Nike Mihajlo 1920 – 1941.  „  „
4. Jagodić Pere Jovo 1920 – 1941.  „  „
5. Jagodić Tode Pero 1879 – 1941.  „  „
6. Jagodić Jefte Mitar 1891 – 1941.  „  „
7. Jagodić Mitra Jovo 1916 – 1941.  „  „
8. Jagodić Jove Novica 1919 – 1941.  „  „
9. Jagodić Jove Dušan 1921 – 1941.  „  „
10. Jagodić Tome Danilo 1900 – 1941.  „  „
11. Jagodić Tome Milan 1903 – 1941.  „  „
12. Jagodić Pere Jakov 1888 – 1941.  „  „
13. Jagodić Vase Mirko 1919 – 1941.  „  „
14. Jagodić Tome Živko 1915 – 1941.  „  „
15. Jagodić Save Niko 1884 – 1941.  „ Borova Glava
16. Jagodić Nike Spasoje 1912 – 1941.  „  „
17. Jagodić Save Pero 1891 – 1941.  „ Prolog
18. Jagodić Trivuna Jovo 1875 – 1941  „  „
19. Jagodić Jove Rade 1906 – 1941.  „  „
20. Milisav Đorđa Milorad 1919 – 1941.  „ Borova Glava
21. Milisav Đorđa Duško 1922 – 1941.  „  „
22. Cvijetić Pere Stojan 1916 – 1941.  „ Prolog

PRILUKA 

 

1. Erceg Tome Božo 1881 – 1941. Stratište Prolog
2. Erceg Bože Luka 1905 – 1941.  „  „
3. Erceg Tome Marko 1914 – 1941.  „  „
4. Erceg Luke Ilija 1870 – 1941.  „  „
5. Erceg Ilije Ilija 1894 – 1941.  „  „
6. Erceg Ilije Rajko 1923 – 1941.  „  „
7. Erceg Jove Luka 1912 – 1941.  „  „
8. Erceg Jove Dušan 1920 – 1941.  „  „
9. Erceg Stojana Stojan 1918 – 1941.
10. Ljuboja Mirka Simo 1903 – 1941.  „  „
11. Ljuboja Sime Ilija 1921 – 1941.  „  „
12. Mihajlo Ilije Ilija 1921 – 1941.  „  „
13. Mihajlo Ilije Dušan 1925 – 1941.  „  „

PROVO

 

1. Maljković Sime Jovanka 1902 – 1942. ubijena pod Sokocem
2. Mihaljica Nike Mijo 1915 – 1943.  ubijen u logoru
3. Mrvić Pere Joka 1890 – 1944. ubijen  u Provu
4. Pokrajac Luke Stevan 1894 -1942. ubijen na Bitelićagredi

RADANOVCI

 

1. Bikić Mije Ilija 1900 – 1941. Stratište Čelebić
2. Bikić Jove Jova 1882 – 1941.  „  „
3. Đukić Laze Nikola 1870 – 1941.  „ Ljubunčić
4. Nenadić U. Darinka . . .- 1941.  „ Čelebić
5. Nenadić U. . . . . – 1941.  „  „
6. Vujanović Špire Neđo 1913 – 1941.  „  „
7. Erceg Ilije Pantelija 1875 – 1941.  „ Vinkovci
8. Erceg Pantelije Simo 1906 – 1941.  „  „
9. Erceg Rade Mijo 1894 – 1941.  „  „
10. Erceg Janka Bojan 1905 – 1941.  „  „

 

RAPOVINE

 

1. Arnaut Krstana Nikola 1893 – 1941. Strati-šte Prolog
2. Arnaut Laze Božo 1910 – 1941.  „  „
3. Arnaut Nikole Radovan Mališa 1920 – 1941.  „  „
4. Arnaut Laze Pero 1916 – 1941. ubijen na područjuMrkonjić Grada

 

RUJANI GORNjI

 

1. Bošković Rade Niko 1864 – 1941. Stratište Prolog
2. Bošković Rade Mile 1886 – 1941.  „  „
3. Bošković Mile Ilija 1899 – 1941.  „  „
4. Bošković Cvitka Anđa 1870 – 1941.  „  „
5. Bošković Jove Marija 1907 – 1941.  „  „
6. Bošković Jove Savka 1912 – 1941.  „ jama Ravni dolac
7. Bošković Tole Rade 1928 – 1941.  „  „
8. Bošković Tole Milenko 1930 – 1941.  „  „
9. Bošković Tole Luka 1934 – 1941.  „  „
10. Bošković Luke Marta 1870 – 1941.  „  „
11. Bošković Mile Ljuba 1920 – 1941.  „  „
12. Bulović Petra Vaso 1888 – 1941.  „ Prolog
13. Bulović Petra Filip 1890 – 1941.  „  „
14. Bulović Filipa Ilija 1920 – 1941.  „  „
15. Bulović Filipa Milka 1923 – 1941.  „ jama Provalija -Gornji Rujani
16. Bulović Filipa Zorka 1926 – 1941.  „  „
17. Bulović Filipa Rade 1930 – 1941.  „  „
18. Bulović Filipa ž. Mara 1892  -1941.  „  „
19. Bulović Marka Boško 1927 – 1941  „ jama Razvala -Gornji Rujani
20. Bulović Marka Svetko 1936 — 1941  „  „
21. Bulović ž. Vase Stana 1890 – 1941.  „  „
22. Bulović Vase Ruža 1922 – 1941.  „ Ubijena u Livnu
23. Bulović ž. Marka Ana 1905 – 1941.  „ jama Razvala -Gornji Rujani
24. Ćalić ž. Nikole Anđa 1905 – 1941.  „  „
25. Ćalić Nikole Desa 1926 – 1941.  „  „
26. Ćalić Nike Mara 1930 – 1941.  „  „
27. Ćalić Nike Boja 1934 – 1941.  „  „
28. Đuran Đure Božo 1938 – 1941.  „ jama Provalija -Gornji Rujani
29. Erceg Stevana Jovo 1873 – 1941.  „ Prolog
30. Erceg Stevana Niko 1876 – 1941.  „  „
31. Erceg Jove Božo 1900 – 1941.  „  „
32. Erceg Jove Marko 1906 – 1941.  „  „
33. Erceg Marka Mara 1912 – 1941.  „ jama Razvala -Gornji Rujani
34. Erceg Marka Cvita 1906 – 1941.  „  „
35. Erceg Marka Draginja 1910 – 1941.  „  „
36. Erceg Marka Anđa 1934 – 1941.  „  „
37. Erceg Marka Boja 1937 – 1941.  „  „
38. Erceg Mrka Jovo 1939 – 1941.  „  „
39. Erceg Petra Ilija 1933 – 1941.  „  „
40. Erceg Petra Mile 1936 – 1941.  „  „
41. Erceg Petra Rajko 1938 – 1941.  „  „
42. Erceg Bože Luka 1929 – 1941.  „  „
43. Erceg Bože Anđa 1932 – 1941.  „  „
44. Erceg Bože Ljubica 1934 – 1941.  „  „
45. Erceg Bože Milica 1937 – 1941.  „  „
46. Erceg Bože Mirko 1939 – 1941.  „  „
47. Erceg Jove Boja 1890 – 1941.  „  „
48. Erceg Nike Mara 1923 – 1941.  „  „
49. Erceg Nike Božo 1926 – 1941.  „  „
50. Erceg Ilije Stana 1916 – 1941.  „  „
51. Erceg Bože Ljuba 1926 – 1941.  „  „
52. Erceg Bože Gvozda 1929 – 1941.  „  „
53. Erceg Bože Slavka 1931 – 1941.  „  „
54. Erceg Bože Ljeposava 1936 – 1941.  „  „
55. Erceg Bože Marija 1912 – 1941.  „  „
56. Erceg Nike Marko . . . . – 1941.  „ Ubujen u DonjimRujanima
57. Erceg Bože Ruža 1925 – 1941.  „ jama Razvala -Dornji Rujani
58. Erceg Bože Boja 1927 – 1941.  „  „
59. Kiso Jove Mitar 1890 – 1941.  „ Prolog
60. Kiso Jove Vaso 1899 – 1941.  „  „
61. Kiso Jove Ilija 1906 – 1941.  „  „
62. Kiso Mitra Nikola 1920 – 1941.  „  „
63. Kiso Mitra Mile 1925 – 1941.  „  „
64. Kiso Nikole Mile 1908 – 1941.  „  „
65. Kiso Laze Mijo 1896 – 1941.  „  „
66. Kiso Mije Savo 1920 – 1941.  „  „
67. Kiso Mije Dušan 1922 – 1941.  „  „
68. Kiso Đure Ljubo 1898 – 1941.  „  „
69. Kiso Đure Rade 1914 – 1941.  „  „
70. Kiso Đure Marko 1910 – 1941.  „  „
71. Kiso Đure Božo 1904 – 1941.  „  „
72. Kiso Jove Marija 1908 – 1941.  „ jama Provalija -Gornji Rujani
73. Kiso Vase Milica 1930 – 1941.  „  „
74. Kiso Vase Boja 1934 – 1941.  „  „
75. Kiso Vase Rajko 1937 – 1941.  „  „
76. Kiso Vase Savka 1940 – 1941.  „  „
77. Kiso ž. Ilije Ljuba 1909 – 1941.  „ jama Razvala -Gornji Rujani
78. Kiso Ilije Danica 1928 – 1941  „  „
79. Kiso Ilije Danilo 1931 – 1941.  „  „
80. Kiso Ilije Mira 1935 – 1941.  „  „
81. Kiso Ilije Milica 1939 – 1941.  „  „
82. Kiso Ilije Petar 1939 -1941.
83. Kiso Jove Anđa 1910 – 1941.  „  „
84. Kiso Mitra Milica 1927 – 1941.  „  „
85. Kiso Mitra Pero 1929 – 1941.  „  „
86. Kiso Mitra Jovo 1931 – 1941.  „  „
87. Kiso Mitra Luka 1933 – 1941.  „  „
88. Kiso Mitra Mara 1935 – 1941.  „  „
89. Kiso Mitra Ruža 1938 – 1941.  „  „
90. Kiso Petra Mara 1887 – 1941.  „ jama Provalija -Gornji Rujani
91. Kiso Petra Anica 1921 – 1941.  „ jama Razvala -Gornji Rujani
92. Kiso Petra Boja 1925 – 1941.  „  „
93. Kiso Petra Joka 1930 – 1941.  „  „
94. Kiso ž. Mije Ruža 1890 – 1941.  „  „
95. Kiso Mije Vlado 1926 – 1941.  „  „
96. Kiso Mije Tomo 1929 – 1941.  „  „
97. Kiso Mije Božo 1931 – 1941.  „  „
98. Kiso Mije Đuro 1935 – 1941.  „  „
99. Kiso Mije Draginja 1939 – 1941.  „  „
100. Kiso ž. Nikole Boja 1880 – 1941.  „  „
101. Kiso Mije Stevanija 1910 – 1941.  „  „
102. Kiso Mile Mara 1926 – 1941.  „  „
103. Kiso Nikole Marko 1926 – 1941.  „  „
104. Kiso ž. Bože Mara 1904 – 1941.  „  „
105. Kiso Bože Ljubica 1935 – 1941.  „  „
106. Kiso Bože Milica 1938 – 1941.  „  „
107. Kiso Jove Petar 1882 – 1941.  ubijen  u D.Rujnima
108. Stojanac Marka Petar 1902 – 1941.  „ Prolog
109. Stojanac Jove Božo 1896 – 1941.  „  „
110. Stojanac Jove Luka 1890 – 1941.  „  „
111. Stojanac Jove Mile 1880 – 1941.  „  „
112. Stojanac Mile Mijo 1921 – 1941.  „  „
113. Stojanac Jove Marko 1866 – 1941.  „  „
114. Stojanac ž. Marka Anđa 1870 – 1941.  „  „
115. Stojanac Marka Boja 1885 – 1941.  „  „
116. Stojanac Nike Janja 1927 – 1941.  „  „
117. Stojanac Petra Nikola 1930 – 1941.  „  „
118. Stojanac Petra Sava 1932 – 1941.  „  „
119. Stojanac Petra Savo 1935 – 1941.  „  „
120. Stojanac Petra Danica 1939 – 1941.  „  „
121. Stojanac Mile Mara 1925 – 1941.  „  „
122. Stojanac Mile Stana 1930 – 1941.  „  „
123. Stojanac Jove Niko 1883 – 1941.  ubijen u Bačkoj Topoli
124. Stojanac ž. Nike Boja 1890 – 1941.  „ jama Razvala -Gornji Rujani
125. Stojanac Nike Danica 1919 – 1941.  „  „
126. Stojanac Nike Mara 1921 – 1941.  „  „
127. Stojanac Nike Draginja 1924 – 1941.  „  „
128. Stojanac Nike Janja 1907 – 1941.  „  „
129. Stojanac Nike Ruža 1930 – 1941.  „  „
130. Stojanac Nike Kata 1933 – 1941.  „  „
131. Stojanac Nike Aleksa 1936 – 1941.  „  „
132. Stojanac Vuje Anđa 1898 – 1941.  „  „
133. Stojanac Bože Joka 1924 – 1941.  „  „
134. Stojanac Bože Ruža 1927 – 1941.  „  „
135. Stojanac Bože Ljeposava 1930 – 1941.  „  „
136. Stojanac Bože Luka 1933 – 1941.  „  „
137. Stojanac Bože Jovo 1936 – 1941.  „  „
138. Stojanac ž. Luke Nada 1895 – 1941.  „  „
139. Stojanac Luke Olga 1922 – 1941.  „  „
140. Stojanac Luke Anđa 1924 – 1941.  „  „
141. Stojanac Luke Andrija 1927 – 1941.  „  „
142. Stojanac Luke Jovo 1930 – 1941.  „  „
143. Stojanac Ilije Milica 1923 – 1941.  „  „
144. Stojanac Ilije Ljubiša 1920 -1941. Prolog

Miro Kurtović mjeri dubinu jame Ravni dolac

Miro Kurtović mjeri dubinu jame Ravni dolac

RUJANI DONjI

 

1. Bačković Jove Nikola 1900 – 1941. Stratište Prolog
2. Bačković ž. Nikole Ljuba 1907 – 1941.  „ jama Ravni dolac
3. Bačković Nikole Nevenka 1928 – 1941.  „  „
4. Bačković Nikole Anđa 1928 – 1941.  „  „
5. Bačković Nikole Ilija 1930 – 1941.
6. Bačković Nikole Sava 1940 – 1941.
7. Bačković ž. Ilije Anđa 1870 – 1941.  „  „
8. Bačković Ilije Simo 1898 – 1941.  „  Prolog
9. Bačković ž. Sima Anđa 1905 – 1941. jama Ravni dolac
10. Bačković Sime Božo 1922 – 1941.  „  Prolog
11. Bačković Sime Veselinka 1928 – 1941.  „  „
12. Bačković Sime Mlica 1930 – 1941.  „  „
13. Bačković Sime Ilinka 1934 -1941.
14. Bačković Sime Danilo 1936 -1941.
15. Bačović Sime Lazo 1938 -1941.
16. Bačković Sime Ljubica 1940 -1941.
17. Bačković Nine Savo 1932 – 1941.  „  „
18. Bačković Nine Ile 1935 – 1941.  „  „
19. Bačković ž. Nikole Anđa 1900 – 1941.  „  „
20. Bačković Marka Petar 1928 – 1941.  „  „
21. Bačković Marka Mara 1930 – 1941.
22. Bačković Rade Mile . . . . — 1941.  „  „
23. Bačković Cvitka Anđa . . . . — 1941.  „  „
24. Bačković Mile Ilija . . . . — 1941.  „  „
25. Bačković Jove Luka 1888 – 1941.  „  Prolog
26. Bačković ž. Luke Deva 1896 – 1941.  „ jama Ravni dolac
27. Bačković Luke Boja . . . . — 1941.  „  „
28. Bačković Luke Bogoljub . . . . — 1941.  „  „
29. Bačković Luke Jovo . . . . — 1941.  „  „
30. Bošković Marka Božidar 1917 – 1941.  „ Prolog
31. Bošković Marka Todor 1921 – 1941.  „  „
31. Bošković Marka Veljko 1923 – 1941.  „  „
32. Bošković ž. Marka Marija 1910 – 1941.  „ jama Ravni dolac
33. Bošković Marka Branko 1931 – 1941.  „  „
34. Bošković Marka Bogoljub 1934 – 1941.  „  „
35. Bošković Marka Slavka 1936 – 1941.  „  „
36. Bošković Marka Mirko 1938 – 1941.  „  „
37. Bošković Bože Nikola 1892 – 1941.  „ Prolog
38. Bošković Bože Ilija 1900 – 1941.  „  „
39. Bošković Bože Dušan . 1912 – 1941.  „  „
40. Bošković Nikole Mile 1917 – 1941.  „  „
41. Bošković Nikole Dušanka 1928 – 1941.  „ jama Ravni dolac
42. Bošković Dušana Rajko 1933 – 1941.  „  „
43. Bošković Dušana Slavko 1935 – 1941.  „  „
44. Bošković ž. Dušana Ljuba 1910 – 1941.  „  „
45. Bošković Ilije Ubavka 1928 – 1941.  „  „
46. Bošković Ilije Risto 1934 – 1941.  „  „
47. Bošković Ilije Stana 1937 – 1941.  „  „
48. Bošković Jove Živojin 1937 – 1941.  „  „
49. Bošković Jove Milena 1939 – 1941.  „  „
50. Bošković ž. Jove Ljuba 1910 – 1941.  „  „
51. Bošković Sime Milan 1907 – 1941.  „ Prolog
52. Vulić Đure Marko 1894 – 1941.  „
53. Vulić ž. Marka Marija 1890 – 1941.  „ jama Ravni dolac
54. Vulić Marka Sava 1922 – 1941.  „  „
55. Vulić Marka Boja 1925 – 1941.  „  „
56. Vulić Marka Ljuba 1928 – 1941.  „  „
57. Vulić Marka Mile 1930 – 1941.  „  „
58. Vulić Marka Đuro 1933 – 1941.  „  „
59. Gligić Jove Rajko 1894 – 1941.  „ Prolog
60. Gligić ž. Rajka Marija 1895 – 1941.  „  „
61. Gligić Rajka Živko 1932 – 1941.  „  „
62. Gligić Mome Vlajko 1930 – 1941.  „  „
63. Erceg Luke Jovo 1870 – 1941.  „ Prolog
64. Erceg Luke Nikola 1887 – 1941.  „ Strupnić
65. Erceg Jovin Nadeždin 1904 – 1941.  „ Prolog
66. Erceg Jove Tomo 1921 – 1941.  „  „
67. Erceg Jove Đorđe 1933 – 1941.  „ jama Propunta -D. Rujani
68. Erceg ž. Nadeždina Ljuba 1902 – 1941.  „  jama Ravni dolac
69. Erceg Nadeždina Radovan 1937 – 1941.  „  „
70. Erceg Nadeždina Mile 1939 – 1941.  „  „
71. Erceg ž. Nikole Stana 1902 – 1941  „  „
72. Erceg Nikole Milica 1938 – 1941.  „  „
73. Erceg Nikole Mara 1940 – 1941.  „  „
74. Erceg ž. Cvije Anđa 1902 – 1941.  „  „
75. Erceg Cvije Danilo 1931 – 1941.  „ jama Propunta -D. Rujani
76. Erceg Cvije Vlajko 1934 – 1941.  „ jama Ravni dolac
77. Erceg Pere Ilija 1932 – 1941.  „  „
78. Erceg ž. Bože Anđa 1893 – 1941.  „  „
79. Erceg Bože Živko 1925 – 1941.  „ jama JavorakDonji Rujani
80. Erceg Bože Sava 1926 – 1941.  „  jama Ravni dolac
81. Erceg Bože Cvita 1928 – 1941.  „  „
82. Erceg Bože Ljubica 1936 – 1941.  „  „
83. Erceg Bože Nikola 1937 – 1941.  „  „
84. Zagorac T. Nikola 1897 – 1941 Prolog
85. Zagorac ž. Nikole Stana 1900 -1941. jama Ravni dolac
86. Zagorac Nikole Neđo 1918 -1941. Prolog
87. Zagorac Nikole Ruža 1921 – 1941. jama Ravni Dolac
88. Zagorac Nikole Zora 1924 – 1941.
89. Zagorac Nikole Dragica 1927 – 1941.
90. Zagorac Nikole Branko 1930 – 1941.
91. Kozomara Save Simo 1887 – 1941.  „ Prolog
92. Kozomara ž. Sime Anđa 1889 – 1941.  „  jamaRavni dolac
93. Kozomara Sime Ilija 1911 – 1941.  „ Prolog
94. Kozomara Sime Mile 1922 – 1941.  „  jama Ravni dolac
95. Kozomara Sime Milenko 1926 – 1941.  „  „
96. Kozomara Sime Jovo 1927 – 1941.  „  „
97. Kozomara Sime Miloš 1931 – 1941.  „  „
98. Kozomara Sime Milica 1934 – 1941.  „  „
99. Kozomara Ilije Uglješa 1938 – 1941.  „  „
99. Kozomara Ilije Stanko 1926 – 1941.  „ Prolog
100. Lalić Marka Božo 1902 – 1941.  „  „
101. Lalić Bože Nikola 1923 – 1941.  „  „
102. Lalić Bože Sava 1928 – 1941.  „ jama Ravni dolac
103. Lalić Bože Zorka 1932 – 1941.  „  „
104. Lalić ž. Bože Joka 1905 – 1941.  „  „
105. Lalić Ilije Pilip 1917 – 1941.  „ Prolog
106. Lalić Ilije Dušan 1930 – 1941.  „ jama Ravni dolac
107. Lalić Ilije Mile 1928 – 1941.  „  „
108. Lalić   Milica 1900 – 1941.  „  „
109. Lalić ž. Pilipa Mara 1917 – 1941.  „  „
110. Lalić Jove Božo 1900 – 1941.  „ Prolog
111. Lalić Bože Jovo 1928 – 1941.  „  jama Ravni dolac
112. Lalić Bože Dušan 1930 – 1941.  „  „
113. Lalić Bože Kosa 1925 – 1941.  „  „
114. Lalić Bože Boja 1933 – 1941.  „  „
115. Lalić Ilije Draginja 1914 – 1941.  „  „
116. Lalić Jove Rade 1911 – 1941.  „ Prolog
117. Lalić Sime Anđa 1910 – 1941.  „ jama Ravni dolac
118. Lalić Jove Milan 1914 – 1941.  „ Prolog
119. Lalić Ilije Pavo 1890 – 1941.  „  „
120. Lalić Pavla Mirko 1912 – 1941.  „  „
121. Lalić Pavla Dušan 1920 – 1941.  „  „
122. Lalić Pavla Mile 1923 – 1941.  „ jama Ravni dolac
123. Lalić Pavla Jovo 1926 – 1941.  „  „
124. Lalić Pavla Stana 1928 – 1941.  „  „
125. Lalić Pavla Uglješa 1930 – 1941.  „  „
126. Lalić r. Marčeta Mara 1895 – 1941.  „  „
127. Lalić Mirka Sava 1915 – 1941.  „  „
128. Lalić Ilije Cvijo 1900 – 1941.  „ Prolog
129. Lalić r. Bulović Milica 1908- 1941.  „ jama Ravni dolac
130. Lalić Cvije Mara 1933 – 1941.  „  „
131. Lalić Cvije Ljuba 1937 – 1941.  „  „
132. Lalić Cvije Danica 1939 – 1941.  „  „
133. Lalić Jove Milica 1890 – 1941.  „  „
134. Lalić Nikole Ilija 1890 – 1941.  „ Prolog
135. Sime Mirko 1914 – 1941.  „  „
136. Lalić Ilije Špiro 1917 – 1941.  ubijen u D. Rujanima
137. Lalić Nikole Dragutin 1912 – 1941.  „ jama Ravni dolac
138. Lalić Nikole Stana 1925 – 1941.  „  „
139. Lalić r. Karlić Anđa 1895 – 1941.  „  „
140. Lalić Pere Todor 1927 – 1941.  „ Prolog
141. Lalić Pere Božo 1929 – 1941.  „  „
142. Lalić Todora Božo 1900 – 1941.  „ jama Ravni dolac
143. Lalić ž. Bože Milica 1903 – 1941.  „  „
144. Lalić Bože Boja 1930 – 1941.  „  „
145. Lalić Bože Danilo 1940 – 1941.  „  „
146. Lalić Jove Mitar 1885 – 1941.  „ Prolog
147. Lalić Mitra Nikola 1921 – 1941.  „  „
148. Lalić Bože Stevan 1910 – 1941.  „  „
149. Lalić Mitra Jeka 1929 – 1941.  „ jama Ravni dolac
150. Lalić Pere Mara 1911 – 1941.  „  „
151. Lalić Steva Danica 1929 – 1941.  „  „
152. Lalić Steve Božo 1931 – 1941.  „  „
153. Lalić Stanka Luka 1895 – 1941.  „  „
154. Lalić Luke Vojko 1916 – 1941.  „  „
155. Lalić Luke Živko 1926 – 1941.  „ jama Ravni dolac
156. Lalić Luke Drago 1932 – 1941.  „  „
157. Lalić Luke Đorđe 1922 – 1941.  „  „
158. Lalić Luke Zorka 1924 – 1941.  „  „
159. Lalić Rade Draginja 1918 – 1941.  „  „
160. Lalić Vojke Krstina 1940 – 1941.  „  „
161. Lalić ž. Luke Janja 1895 – 1941.  „  „
162. Lalić Stanka Mihajlo 1898 – 1941.  „ Prolog
163. Lalić Jove Boja 1900 – 1941.  „ jama Ravni dolac
164. Lalić ž. Tome Stevanija 1910 – 1941.  „  „
165. Lalić Tome Ilija 1933 – 1941.  „  „
166. Lalić Todora Pero 1885 – 1941.  „ Prolog
167. Lalić Stevana Svjetlana 1938 – 1941.  „ jama Ravni dolac
168. Lalić Luke Ruža 1921 – 1941.  „  „
169. Lalić Nikole Ljuba 1938 – 1941.  „  „
170. Lalić Stevana Marko 1898 – 1941.  „ Prolog
171. Lalić Nike Ljuba 1900 – 1941.  „ jama Ravni dolac
172. Lalić Marka Ljubo 1929 – 1941.  „  „
173. Lalić Marka Janja 1932 – 1941.  „  „
174. Lalić Jove Nikola 1860 – 1941.  „ Prolog
175. Lalić Nikole Todor 1902 – 1941.  „  „
176. Lalić Nikole Božo 1905 – 1941.  „  „
177. Lalić Rade Joka 1905 – 1941.  „ jama Ravni dolac
178. Lalić Todora Marko 1923 – 1941.  „  „
179. Lalić Todora Slavko 1929 – 1941.  „  „
180. Lalić Todora Milan 1925 – 1941.  „  „
181. Lalić Todora Savka 1927 – 1941.  „  „
182. Lalić Bože Mile 1929 – 1941.  „  „
183. Lalić Bože Rajko 1932 – 1941.  „  „
184. Lalić Bože Radojka 1935 – 1941.  „  „
185. Lalić Bože Vlajko 1938 – 1941.  „  „
186. Lalić Mije Ljuba 1917 – 1941.  „  „
187. Lalić Ilije Zdravko 1938 – 1941.  „  „
188. Lalić Vase Draginja 1916 – 1941.  „  „
189. Lalić Pavla Đorđe 1931 – 1941.  „  „
190. Lalić Pere Milan 1930 – 1941.  „  „
191. Lalić Marka Mile 1925 – 1941.  „  „
192. Lalić Ilije Stevan 1934 – 1941.  „  „
193. Lalić Ilije Nikola 1937 – 1941.  „ jama Propunta
194. Lalić Špire Milica 1915 – 1941.  „ jama Ravni dolac
195. Lalić Špire Ruža 1935 – 1941.  „  „
196. Lalić Rade Božica 1910 – 1941.  „  „
197. Lalić Rade Ilija 1933 – 1941.  „  „
198. Lalić Rade Rajko 1937 – 1941.  „  „
199. Lalić Mile Smiljana 1935 – 1941.  „  „
200. Lalić ž. Mile Ruža 1906 – 1941.  „  „
201. Lalić Pere Milica 1878 – 1941.  „  „
202. Lalić Mile Stana 1930 – 1941.  „  „
203. Lalić Stevana Ilija 1888 – 1941.  „ Prolog
204. Lalić r. Kašić Boja 1896 – 1941.  „ jama Ravni dolac
205. Lalić Mitra Pero 19 . . – 1941.  „
206. Lalić Mitra Božo 19.. – 1941.  „  „
207. Lalić Mitra Mile 1927 -1943. ubijen iznad Prova
208. Lalić Pere Mile 1911 – 1943.
209. Lalić Nike Ilija 1913 – 1943.
210. Stojić Luke Marko 1880 – 1941.  „  „
211. Stojić ž. Luke Milica 1880 – 1941.  „ jama Ravni dolac
212. Stojić Luke Ilija 1902 – 1941.  „ Prolog
213. Stojić Luke Mirko . . . . — 1941.  „ jama Ravni dolac
214. Stojić Marka Luka 1921 – 1941.  „ Prolog
215. Stojić ž. Ilije Marija 1905 – 1941.  „ jama Ravni dolac
216. Stojić Ilije Boja 1933 – 1941.  „  „

SAJKOVIĆ

 

1. Zagorac Mile Rade 1905 – 1941. jama  Suhača
2. Ivetić Ilije Savo 1918 – 1941. ubijen  u Gospiću
3. Janjić Ilija . . . . — 1941.  jama  Suhača
3. Janjić Vojin . . . . — 1941.  „  „
4. Pajčin Ilije Vaso 1916 – 1941.  „  „
5. Rosić Vase Slavko 1913 – 1941.  „  „
6. Rosić Jove Simo 1925 – 1941.  „  „
7. Rosić Tome Vaso 1920 – 1941.  „  „
8. Rosić Jove Simo 1925 -1941.
9. Ćatić Ilije Risto. Sveštenik 1894 – 1941.
10. Šormaz Jove Ilija 1910 – 1941.  „  „

Otkopavanje kostiju na gubilištu Prolog

Otkopavanje kostiju na gubilištu Prolog

SMRČANI

 

1. Ždero Petra Ilija 1872 – 1941. Stratište Tušnica
2. Ždero Ilije Đorđe 1907 – 1941.  „ Prolog
3. Ždero Ilije Tomo 1909 – 1941.  „  „
4. Ždero Ilije Marko 1917 – 1941.  „  „
5. Ždero Đorđa Krstan 1937 – 1941.  „ Tušnica jama
6. Ždero Đorđa Milojko 1935 – 1941.  „  „
7. Ždero ž. Đorđa Nada 1908 – 1941.  „  „
8. Ždero Tome Radomir 1939 – 1941.  „  „
9. Ždero ž. Tome Milica 1912 – 1941.  „  „
10. Ždero Marka Ruža 1938 – 1941.  „  „
11. Ždero Marka Aleksandar 1936 – 1941.  „  „
12. Ždero Petra Niko 1878 – 1941.  „  „
13. Ždero ž. Marka Ćuba 1918 – 1941.  „  „
14. Ždero Nike Savo 1904 – 1941.  „ Prolog
15. Ždero Nike Mirko 1914 – 1941.  „  „
16. Ždero Nike Mara 1928 – 1941.  „ Tušnica
17. Ždero ž. Nike Cvita 1890 – 1941.  „  „
18. Ždero Save Milan 1835 – 1941.  „  „
19. Ždero Save Mila 1941 – 1941.  „  „
20. Ždero ž. Save Draginja 1905 – 1941.  „  „
21. Ždero Mirka Momčilo 1938 – 1941.  „  „
22. Ždero ž. Mirka Gospava 1915 – 1941.  „  „
23. Ždero ž. Sime Anđa 1871 – 1941.  „  „
24. Ždero Mije Pero 1918 – 1941.  „ Prolog

Povađene kosti sa gubilišta Prolog kod Livna

Povađene kosti sa gubilišta Prolog kod Livna

SUHAČA

 

1. Arnaut Nike Krsto 1884 – 1941. Strati-šte Prolog
2. Arnaut Krste Vaso 1907 – 1941.  „  „

ČAPRAZLIJE

 

1. Bošković Petra Todor 1888 – 1941. Stratište  jama Samograd
2. Bošković Marka Mirko 1920 – 1941.  „  „
3. Bošković Todora Vojko 1913 – 1941.  „  „
4. Bošković Sime Milan 1908 – 1941.  „  „
5. Bošković Ilije Dušan 1913 – 1941.  „  „
6. Bošković Nikole Petar 1891 – 1941.  „  „
7. Bošković Pere Uroš 1912 – 1941.  „  „
8. Bošković Sime Simo 1900 – 1941.  „  „
9. Bošković Mark Dušan 1914 – 1941.  „  „
10. Bošković Sime Božo 1920 – 1941.  „  „
11. Đuran ž. Dušana Milica 1920 – 1941.  „  „
12. Đuran Mije Mirko 1923 – 1941.  „  „
13. Đuran Luke Savo 1895 – 1941.  „  „
14. Đuran Luke Mitar 1898 – 1941.  „  „
15. Đuran Marka Tomo 1900 – 1941.  „  „
16. Garić Todora Petar 1913 – 1941.  „  „
17. Maljković Save Pero 1870 – 1941.  „  „
18. Maljković Rade Mara 1920 – 1941.  „  „
19. Mihaljica Save Vlado 1894 – 1941.  „  „
20. Mihaljica Sime Ilija 1885 – 1941.  „  „
21. Mihaljica Luke Mitar 1900 – 1941.  „  „
22. Mihaljica Nike Milan 1892 – 1941.  „  „
23. Marčeta Nikole Cvita 1895 – 1941.  „  „
24. Stojić Đure Marko 1878 – 1941.  „  „
25. Stojić Marka Branko 1911 – 1941.  „  „
26. Stojić Marka Niko 1924 – 1941.  „  „
27. Stojić Todora Petar 1902 – 1941.  „  „
28. Stojić Đure Vlado 1910 – 1941.  „  „

Ostaci škole u Čelebiću

Ostaci škole u Čelebiću

ČELEBIĆ 

 

1. Besara Jove Ljubo 1890 -1941. Stratište jama Bikuša
2. Besara ž. Ljube Ljubica 1896 – 1941.  „ škola Čelebić
3. Besara Ljube Saveta 1924 – 1941.  „  „
4. Besara Ljube Boško 1927 – 1941.  „  „
5. Besara Ljube Duško 1931 – 1941.  „  „
6. Besara Ljube Bratislav 1928 – 1941.  „  „
7. Besara Ljube Blagojka 1938 – 1941.  „  „
8. Vujanović Vuje Savo 1895 – 1941.  „ jama Bikuša
9. Vujanović ž. Save Deva 1895 – 1941.  „ škola Čelebić
10. Vujanović Save Anđa 1933 – 1941.  „  „
11. Vujanović ž. Rade Savka 1904 – 1941.  „  „
12. Vujanović Rade Mara 1928 – 1941.  „  „
13. Vujanović Rade Boja 1935 – 1941.  „  „
14. Vujanović ž. Milana Joka 1919 – 1941.  „  „
15. Vujanović Milana Milka 1940 – 1941.  „  „
16. Vujanović Pere Luka 1898 – 1941.  „ jama Bikuša
17. Vujanović ž. Luke Boja 1900 – 1941.  „ šola Čelebić
18. Vujanović Luke Ruža 1928 – 1941.  „  „
19. Vujanović Luke Dana 1929 – 1941.  „  „
20. Vujanović Luke Ljuba 1930 – 1941.  „  „
21. Vujanović Luke Dušan 1940 – 1941.  „  „
22. Vujanović Pere Anđa 1920 – 1941.  „  „
23. Vujanović Luke Vaso 1885 – 1941.  „ jama Bikuša
24. Vujanović ž. Vase Stevanija 1887 – 1941.  „ Škola Čelebić
25. Vujanović ž. Jove Boja 1905 – 1941.  „  „
26. Vujanović Jove Mara 1923 – 1941.  „  „
27. Vujanović Jove Rade 1929 – 1941.  „  „
28. Vujanović Jove Branko 1937 – 1941.  „  „
29. Vujanović Jove Kosa 1938 – 1941.  „  „
30. Vujanović ž. Gaje Krstina 1914 – 1941.  „  „
31. Vujanović Gaje Milojko 1931 – 1941.  „  „
32. Vujanović Gaje Zdravko 1933 – 1941.  „  „
33. Vujanović Gake Vesa 1935 – 1941  „  „
34. Vujanović Gaje Boja 1939 – 1941.  „  „
35. Vujanović ž. Marka Milica 1900 – 1941.  „  „
36. Vujanović Marka Boja 1917 – 1941.  „  „
37. Vujanović Marka Bosiljka 1921 – 1941.  „  „
38. Vujanović Marka Jelka 1923 – 1941.  „  „
39. Vujanović Marka Milka 1925 – 1941.  „  „
40. Vujanović Marka Anđa 1927 – 1941.  „  „
41. Vujanović Dušana Stoja 1920 – 1941.  „  „
42. Vujanović Dušana Mile 1941 – 1941.  „  „
43. Vujanović Save Đurađ 1905 – 1941.  „ jama Bikuša
44. Vujanović ž. Đurđa Anđa 1907 – 1941.  „ škola Čelebić
45. Vujanović Đurđa Milica 1936 – 1941.  „  „
46. Vujanović Đurđa Danica 1938 – 1941.  „  „
47. Vujanović Đurđa Draginja 1939 – 1941.  „  „
48. Vujanović Petra Stoja 1907 – 1941.  „  „
49. Vujanović Petra Gospava 1930 – 1941.  „  „
50. Vujanović Petra Joka 1932 – 1941.  „  „
51. Vujanović Petra Savo 1933 – 1941.  „  „
52. Vujanović Petra Ruža 1935 – 1941.  „  „
53. Vujanović Petra Sava 1937 – 1941.  „  „
54. Vujanović Petra Čeda 1940 – 1941.  „  „
55. Vujanović ž. Stavana Janja 1895 – 1941.  „  „
56. Vujanović Marka Mara 1924 – 1941.  „  „
57. Vujanović Marka Marko 1926 – 1941.  „  „
58. Vujanović Marka Ljuba 1928 – 1941.  „  „
59. Vujanović Marka Branko 1932 – 1941..  „  „
60. Vujanović Marka Nevenka 1932 – 1941.  „  „
61. Vujanović Marka Milan 1936 – 1941.  „  „
62. Vujanović Pere Mijo 1890 – 1941.  „ jama Bikuša
63. Vujanović ž. Mile Milica 1900 – 1941.  „ škola Čelebić
64. Vujanović Mije Zora 1921 – 1941.  „  „
65. Vujanović Mije Vlado 1927 – 1941.  „  „
66. Vujanović Mije Milka 1934 – 1941.  „  „
67. Vujanović Mije Drago 1939 – 1941.  „  „
68. Vujanović ž. Gaje Mara 1911 – 1941.  „  „
69. Vujanović Gaje Nikola 1933 – 1941.  „  „
70. Vujanović Gaje Draginja 1935 – 1941.  „  „
71. Vujanović Gaje Ljeposava 1937 – 1941.  „  „
72. Vujanović Gaje Mijo 1941 – 1941.  „  „
73. Vujanović Nike Joka 1912 – 1941.  „  „
74. Vujanović ž. Mulana Todora 1920 – 1941.  „  „
75. Vujanović Stanka Simo 1870 – 1941.  „ jama Bikuša
76. Vujanović Sime Jovo 1890 – 1941.  „  „
77. Vujanović ž. Jove Mara 1895 – 1941.  „ škola Čelebić
78. Vujanović Jove Milka 1919 – 1941.  „  „
79. Vujanović Jove Stana 1926 – 1941.  „  „
80. Vujanović Jove Pero 1934 – 1941.  „  „
81. Vujanović Jove Mara 1937 – 1941.  „  „
82. Vujanović ž. Marka Deva 1885 – 1941.  „  „
83. Vujanović ž. Sime Ilinka 1895 – 1941.  „  „
84. Vujanović Sime Sava 1927 – 1941.  „  „
85. Vujanović Sime Marko 1928 – 1941.  „  „
86. Vujanović Sime Božo 1930 – 1941.  „  „
87. Vujanović ž. Ile Đuka 1910 – 1941.  „  „
88. Vujanović Ile Vlado 1930 – 1941.  „  „
89. Vujanović Ile Stana 1933 – 1941.  „  „
90. Vujanović Pere Niko 1865 – 1941.  „  „
91. Vujanović Nike Stana 1902 – 1941.  „  „
92. Vujanović Nike Drago 1936 – 1941.  „  „
93. Vujanović Nike Desa 1938 – 1941.  „  „
94. Vujanović ž. Špire Marija 1885 – 1941.  „  „
95. Vujanović Špire Ilija 1915 – 1941.  „ jama Bikuša
96. Vujanović Sime Mara 1910 – 1941.  „ škola Čelebić
97. Vujanović Sime Špiro 1930 – 1941.  „  „
98. Vujanović Sime Sava 1932 – 1941.  „  „
99. Vujanović Sime Milica 1934 – 1941.  „  „
100. Vujanović Sime Vojka 1936 – 1941.  „  „
101. Vujanović Sime Radojka 1938 – 1941.  „  „
102. Vujanović ž. Rajka Anđa 1913 – 1941.  „  „
103. Vujanović Rajka Slavka 1938 – 1941.  „  „
104. Erceg Sime Bojan 1885 – 1941.  „  „
105. Erceg ž. Bojana Ljuba 1895 – 1941.  „  „
106. Erceg Bojana Mara 1923 – 1941.  „ jama Lusnić
107. Erceg Bojana Nikola 1933 – 1941.  „ škola Čelebić
108. Erceg Bojana Rade 1935 – 1941.  „  „
109. Erceg ž. Pere Olga 1910 – 1941.  „  „
110. Erceg Pere Vladimir 1929 – 1941.  „  „
111. Erceg Pere Radojka 1935 – 1941.  „  „
112. Erceg Pere Mile 19.. – 1941.  „  „
113. Erceg Pere dijete 19.. – 1941.  „  „
114. Erceg ž. Ilije Marija 1910 – 1941.  „  „
115. Erceg Ilije Danica 1934 – 1941.  „  „
116. Erceg Ilije Dragica 1936 – 1941.  „  „
117. Erceg Ilije Branko 1939 – 1941.  „  „
118. Erceg Sime Boja 1910 – 1941.  „  „
119. Erceg Jove Ljeposava 1933 – 1941.  „  „
120. Erceg Luke Stana 1920 – 1941.  „  „
121. Erceg Marka Anica 1923 – 1941.  „  „
122. Erceg Marka Mile 1931 – 1941.  „  „
123. Erceg Sime Lazo 1880 – 1941.  „ jama Bikuša
124. Erceg Laze Simo 1900 – 1941  „ škola Čelebić
125. Erceg ž. Sime Boja 1900 – 1941.  „  „
126. Erceg Sime Vlado 1929 – 1941.  „  „
127. Erceg Laze Niko 1904 – 1941.  „ jama Bikuša
128. Erceg ž. Nike Mara 1904 – 1941.  „ škola Čelebić
129. Erceg Nike Ruža 1922 – 1941.  „  „
130. Erceg Nike Stana 1924 – 1941.  „  „
131. Erceg Nike Joka 1926 – 1941.  „  „
132. Erceg R. Jovo 19.. – 1941.  „ jama Bikuša
133. Erceg I. Marko 19.. — 1941.  „  „
134. Erceg Mijo 1895 – 1941.  „  „
135. Erceg Jove Nikola 1895 – 1941.  „ škola Čelebić
136. Erceg ž. Nikole Marija 1895 – 1941.  „  „
137. Erceg Nikole Ruža 1923 – 1941.  „  „
138. Erceg Nikole Boja 1929 – 1941.  „  „
139. Erceg ž. Mije Ljuba 1895 – 1941.  „  „
140. Erceg M. Rade 19.. — 1941.  „  „
141. Erceg M. Nikola 19.. — 1941.  „  „
142. Erceg ž. Luke Milica 1914 – 1941.  „  „
143. Erceg ž. Luke Anđa 1… — 1941.  „  „
144. Erceg Luke Boja 19.. — 1941.  „  „
145. Erceg Jove Marko 1926 – 1941.  „  „
146. Erceg R. Milica 19.. — 1941.  „  „
147. Erceg R. Ilija 1922 – 1941.  „  „
148. Erceg R. Gospava 1925 – 1941.  „  „
149. Erceg R. Nikola 1933 – 1941.  „  „
150. Erceg R. Grozdana 1935 – 1941.  „  „
151. Erceg M. Milica 1913 – 1941.  „  „
152. Erceg M. Anđa 1925 – 1941.  „  „
153. Erceg M. Božo 1928 – 1941.  „  „
154. Erceg M. Mirko 1931 – 1941.  „  „
155. Erceg M. Danica 1940 – 1941.  „  „
156. Erceg N. Stana 1914 – 1941.  „  „
157. Erceg N. Milojko 1938 – 1941.  „  „
158. Erceg Š. Rade 18.. — 1941.  „  „
159. Erceg P. Pero 18.. — 1941.  „  „
160. Erceg V. Joka 1… — 1941.  „  „
161 Erceg Marka Boja 1921 -1941.
162. Erceg Ilije Neđo 1938 – 1941.
163. Erceg Ilije Bosiljka 1940 – 1941.
164. Kravarušić Bože Pero 1890 – 1941.  „ jama Bikuša
165. Kozomara Mirka Špiro 1885 – 1941.  „ škola Čelebić
166. Kozomara ž. Špire Milica 1890 – 1941.  „  „
167. Kozomara Špire Vlado 1937 – 1941.  „  „
168. Kozomara Špire Radojka 1936 – 1941.  „  „
169. Kozomara Mije Nikola 1903 – 1941.  „  „
170. Kozomara Nikole Ljubo 1928 – 1941.  „  „
171. Kozomara Nikole Mijo 1930 – 1941.  „  „
172. Kozomara Nikole Stana 1931 . – 1941.  „  „
173. Kozomara Nikole Rade 1938 – 1941.  „  „
174. Kozomara Ilije Mihajlo 1912 – 1941.  „  „
175. Kozomara ž. Rade Sava 1907 – 1941.  „  „
176. Kozomara Rade Niko 1933 – 1941.  „  „
177. Kozomara Rade Simo 1935 – 1941.  „  „
178. Kozomara Rade Marko 1938 – 1941.  „  „
179. Kozomara Rade Vlado 1939 – 1941.  „  „
180. Kozomara ž. Pere Cvita 1890 – 1941.  „  „
181. Kozomara Pere Nikola 1910 – 1941.  „  „
182. Kozomara ž. Nikole Kosa 1912 – 1941.  „  „
183. Kozomara Nikole Đorđe 1935 – 1941.  „  „
184. Kozomara Nikole Ljuba 1938 – 1941.  „  „
185. Kozomara Nikole Ruža 1939 – 1941.  „  „
186. Kozomara ž. Jove Jela 1881 – 1941.  „  „
187. Kozomara Jove Joka 1925 – 1941.  „  „
188. Kozomara Jove Mara 1929 – 1941.  „  „
189. Kozomara Ilije Rade 1900 – 1941.  „  „
190. Kozomara ž. Rade Darinka 1907 – 1941.  „  „
191. Kozomara Rade Milan 1928 – 1941.  „  „
192. Kozomara Rade Sava 1929 – 1941.  „  „
193. Kozomara Rade Milka 1931 – 1941.  „  „
194. Kozomara Rade Zorka 1939 – 1941.  „  „
195. Kozomara Rade Marko 1936 – 1941.  „  „
196. Milutin ž. Pere Deva 1904 – 1941.  „  „
197. Milutin Pere Rajko 1930 – 1941.  „  „
198. Milutin Pere Božo 1932 – 1941.  „  „
199. Milutin Pere Gvozda 1934 – 1941.  „  „
200. Milutin ž. Obrada Milica 1919 – 1941.  „  „
201. Milutin Obrada Angelina 1937 – 1941.  „  „
202. Milutin Obrada Jovo 1940 – 1941.  „  „
203. Milutin Luke Vujo 1885 – 1941.  „  „
204. Milutin ž. Vuje Janja 1890 – 1941.  „  „
205. Milutin Vuje Mirko 1910 – 1941.  „  „
206. Milutin ž. Mirka Slavka 1916 – 1941.  „  „
207. Milutin Vuje Ljuba 1923 – 1941.  „  „
208. Milutin Vuje Ruža 1925 – 1941.  „  „
209. Milutin Mirka Zdravko 1937 – 1941.  „  „
210. Milutin Mirka Dragica 1940 – 1941.  „  „
211. Milutin Mirka Božo 1938 – 1941.  „  „
212. Milutin Ile Luka 1911 – 1941.  „  „
213. Milutin Luke Mira 1935 – 1941.  „  „
214. Milutin Luke Ile 1940 – 1941.  „  „
215. Milutin Luke Božo 1938 – 1941.  „  „
216. Milutin Luke Anđa 1939 – 1941.  „  „
217. Milutin ž. Nikole Milka 1906 – 1941.  „ jama Bikuša
218. Milutin Nikole Zorka 1926 – 1941.  „  „
219. Milutin Nikole Božo 1938 – 1941.  „ škola Čelebić
220. Milutin Nikole Zdravko 1939 – 1941.  „  „
221. Milutin Ile Savka 1919 – 1941.  „  „
222. Milutin Stanka Mijo 1904 – 1941.  „  „
223. Milutin ž. Mije Gospava 1908 – 1941.  „  „
224. Milutin ž. Marka Anđa 1895 – 1941.  „  „
225. Milutin Marka Stanko 1925 – 1941.  „  „
226. Milutin Marka Nikola 1927 – 1941.  „  „
227. Milutin Marka Stevan 1931 – 1941.  „  „
228. Milutin Marka Ružica 1930 – 1941.  „  „
229. Milutin Marka Gospava 1934 – 1941.  „  „
230. Milutin Marka Božica 1935 – 1941.  „  „
231. Petrović Đure Pero 1875 – 1941.  „  „
232. Petrović ž. Pere Bojana 1883 – 1941.  „ škola Čelebić
233. Petrović Pere Božo 1907 – 1941.  „  „
234. Petrović Pere Uroš 1910 – 1941.  „ jama Bikuša
235.Petrović Pere Janja 1919 – 1941.  „ škola Čelebić
236. Petrović Pere Draginja 1923 – 1941.  „  „
237. Petrović ž. Uroša Marija 1914 – 1941.  „  „
238. Petrović Bože Mile 19.. – 1941.  „  „
239. Radić Jove Simo 1900 – 1941.  „ jama Bikuša
240. Radić Sime Stana 1927 – 1941.  „ škola Čelebić
241. Radić Sime Jovo 1934 – 1941.  „  „
242. Radić Sime Anđa 1930 – 1941.  „  „
243. Radić Sime Milica 1933 – 1941.  „  „
244. Radić Jove Marko 1904 – 1941.  „ jama Bikuša
245. Radić ž. Marka Milica 1904 – 1941.  „ škola Čelebić
246. Radić Marka Nevenka 1935 – 1941.  „  „
247. Radić Marka Marko 1938 – 1941.  „  „
248. Radić Marka Neđo 1939 – 1941.  „  „
249. Radić Pere Vaso 1875 – 1941.  „  „
250. Radić Pere Luka 1889 – 1941.  „ jama Bikuša
251. Radić ž. Luke Joka 1894 – 1941.  „ škola Čelebić
252. Radić Luke Đorđa 1914 – 1941.  „  „
253. Radić Luke Ilija 1924 – 1941.  „  „
254. Radić Luke Rade 1927 – 1941.  „  „
555. Radić Luke Stana 1929 – 1941.  „  „
256. Radić Luke Boja 1930 – 1941.  „  „
257. Radić Luke Jovica 1932 – 1941.  „  „
258. Radić ž. Đorđe Anđa 1914 – 1941.  „  „
259. Radić Đorđe Vlado 1940 – 1941.  „  „
260. Radić Ilije Božo 1906 – 1941.  „ jama Bikuša
261. Radić Ilije Niko 1908 – 1941.  „  „
262. Radić Ilije Pero 1911 – 1941.  „  „
263. Radić Nike Danica 1936 – 1941.  „ škola Čelebić
264. Radić Nike Milojko 1938 – 1941.  „  „
265. Radić ž. Jove Marta 1890 – 1041.  „  „
266. Radić Jove Stana 1910 – 1941.  „  „
267. Radić ž. Mije Joka 1898 – 1941.  „  „
268. Radić Mije Anđa 1926 – 1941.  „  „
269. Radić Mije Božo 1930 – 1941.  „  „
270. Radić Mije Marko 1933 – 1941.  „  „
271. Radić ž. Rade Milica 1897 – 1941.  „  „
272. Radić Rade Ilija 1922 – 1941.  „ jama Bikuša
273. Radić Rade Gospava 1924 – 1941.  „ škola Čelebić
274. Radić Rade Vaso 1927 – 1941.  „  „
275. Radić Rade Boja 1930 – 1941.  „  „
276. Radoja ž. Jove Mara 1870 – 1941.  „  „
277. Radoja ž. Milana Boja 1913 – 1941.  „  „
278. Radoja Milana Ilija 1930 – 1941.  „  „
279. Radoja Milana Draginja 1936 – 1941.  „  „
280. Radoja Milana Milka 1940 – 1941.  „  „
281. Radoja Ilije Rade 1890 – 1941.  „  „
282. Radoja ž. Rade Ilinka 1890 – 1941.  „  „
283. Radoja Rade Ružica 1923 – 1941.  „ jama Lusnić
284. Radoja Rade Ljuba 1930 – 1941.  „ škola Čelebić
285. Radoja Rade Dušanka 1933 – 1941.  „  „
286. Radoja Rade Ruška 1935 – 1941.  „  „
287. Radoja Rade Ratka 1938 – 1941.  „  „
288. Rosić Petra Todor 1877 – 1941.  „  „
289. Rosić ž. Todora Milica 1895 – 1941.  „  „
290. Rosić Todora Ljubica 1917 – 1941.  „  „
291. Rosić Todora Marija 1918 – 1941.  „  „
292. Rosić Todora Marko 1922 – 1941.  „  „
293. Rosić Todora Momčilo 1925 – 1941. jama Bikuša
294. Rosić Jove Mitar 1905 – 1941.  „
295. Rosić ž. Mitra Anica 1904 – 1941.  „ škola Čelebić
296. Rosić Mitra Rajko 1933 – 1941.  „  „
297. Rosić Mitra Mara 1938 – 1941.  „  „
298. Rosić Mitra Slavko 1941 – 1941.  „  „
299. Rosić Jobe Božo 1903 – 1941.  „ jama Bikuš
300. Rosić ž. Bože Boja 1910 – 1941.  „ škola Čelebić
301. Rosić Bože Rajko 1934 – 1941.  „  „
302. Rosić Bože Mara 1936 – 1941.  „  „
303. Rosić Bože Vlado 1939 – 1941.  „  „
304. Rosić Ante Petar 1888 – 1941.  „  „
305. Rosić Petra Ante 1910 – 1941.  „  „
306. Crnogorac Laze Ilija 1901- 1941.  „ jikuša
307. Crnogorac ž. Ilije Cvita 1907 – 1941.  „ škola Čelebić
308. Crnogorac Ilije Božo 1926 – 1941.  „  „
309. Crnogorac Ilije Veselinka 1926 – 1941.  „ jama Bikuša
310. Crnogorac Sime Lazo 1919 – 1941.  „  „
311. Crnogorac Sime Boja 1925 – 1941.  „ jama u Lusniću
312. Crnogorac ž. Mije Tona 1885 1941.  „ škola Čelebić
313. Crnogorac Bože Nikola 1885 – 1941.  „ jama Bikuša
314. Crnogorac ž. Nikole Marta 1885 – 1941.  „ škola Čelebić
315. Crnogorac ž. Ilije Vukosava 1913 – 1941.  „  „
316. Crnogorac Ilije Zorka 1932 – 1941.  „  „
317. Crnogorac Ilije Đorđa 1933 – 1941.  „  „
318. Crnogorac Ilije Ružica 1935 – 1941.  „  „
319. Crnogorac Rade Božo 1881 – 1941.  „  „
320. Crnogorac ž. Bože Anđa 1881 – 1941.  „  „
321. Crnogorac Bože Ilija 1919 – 1941.  „  „
322. Crnogorac Bože Milka 1918 – 1941.  „  „
323. Crnogorac Bože Dušanka 1925 – 1941.  „  „
324. Crnogorac Bože Mara 1913 – 1941.  „  „
325. Crnogorac Bože Božo 1937 – 1941.  „  „
326. Crnogorac Mije Pero 1878 – 1941.  „ jama Bikuša
327. Crnogorac ž. Pere Joka 1885 – 1941.  „ škola Čelebić
328. Crnogorac Pere Nikola 1920 – 1941.  „  „
329. Crnogorac Pere Rade 1923 – 1941.  „ jama Bikuša
330. Crnogorac Pere Stana 1925 – 1941.  „ škola Čelebić
331. Crnogorac Pere Anđa 1927 – 1941.  „  „
332. Crnogorac Per Vladimir 1928 – 1941.  „  „
333. Crnogorac Nikole Jovo 1885 – 1941.  „  „
334. Crnogorac Jove ž. Sava 1885 – 1941.  „  „
335. Crnogorac Jove Anđa 19.. – 1941.  „  „
336. Crnogorac Mije Dušan 1912 – 1941.  „  „
337. Crnogorac Mije Drago 1920 – 1941.  „  „
338. Crnogorac Mije Anica 1933 – 1941.  „  „
339. Crnogorac Mije Mirko 1935 – 1041.  „  „
340. Crnogorac Save Stevan 1883 – 1941.  „  „
341. Crnogorac ž. Đorđe Milka 1917 – 1941.  „  „
342. Crnogorac Đorđe Vojko 1938 – 1941.  „  „
343. Crnogorac Đorđe Ljubo 1937 – 1941.  „  „
344. Crnogorac Đorđe Milojko 1940 – 1941.  „  „
345. Crnogorac Save Ilija 1885 – 1941.  „ jama Bikuša
346. Crnogorac ž. Ilije Boja 1890 – 1941.  „ škola Čelebić
347. Crnogorac Ilije Milka 1918 – 1941.  „ jama Bikuša
348. Crnogorac Ilije Dana 1932 – 1941.  „  „
349. Crnogorac Ilije Rosa 1934 – 1941.  „  „
350. Crnogorac ž. Dušana Zorka 1913 – 1941.  „  „
351. Crnogorac Dušana Vlado 1935 – 1941.  „  „
352. Crnogorac Dušana Ruža 1937 – 1941.  „ škola Čelebić
353. Crnogorac Dušana Dragica 1938 – 1941.  „  „
354. Crnogorac Dušana Jovanka 1941 – 1941.  „  „
355. Crnogorac Bože Stana 1850 – 1941.  „  „
356. Crnogorac Save Anđa 1901 – 1941.  „  „
357. Crnogorac Save Milan 1927 – 1941.  „  „
358. Crnogorac Vase Cura 1915 – 1941.  „ jama Bikuša
359. Crnogorac Vase Jadranka 1935 – 1941.  „  „
360. Crnogorac Vase Boja 1941 – 1941.
361. Šunjka Sime Božo 1890 – 1941.  „  „
362. Šunjka ž. Bože Jakica 1890 – 1941.  „  „
363. Šunjka Bože Dušan 1910 – 1941.  „  „
364. Šunjka Bože Danica 1925 – 1941.  „ jama Lusnić
365. Šunjka ž. Dušana Anđa 1913 – 1941.  „ škola Čelebić
366. Šunjka Ilije Ilija 1880 – 1941.  „  „
367. Šunjka ž. Ilije Milica 1890 – 1941.  „  „
368. Šunjka Ilije Mara 1919 – 1941.  „  „
369. Šunjka Ilije Anđa 1921 – 1941.  „  „
370. Šunjka Ilije Jovo 1925 – 1941.  „  „
371. Šunjka Ilije Deva 1926 – 1941  „  „
372. Šunjka Ilije Božo 1931 – 1941.  „  „
373. Šunjka ž. Ilije Joka 1895 – 1941.  „  „
374. Šunjka Ilije Zorka 1931 – 1941.  „  „
375. Šunjka Ilije Simo 1933 – 1941.  „  „
376. Šunjka Ilije Vlado 1935 – 1941.  „  „
377. Šunjka Ilije Ljeposava 1937 – 1942.  „  „
378. Šunjka Ilije Vaso 1939 – 1941.  „  „
379. Šunjka ž. Marka Danica 1910 – 1941.  „  „
380. Šunjka Marka Dušan 1933 – 1941.  „  „
381. Šunjka Marka Mirko 1934 – 1941.  „  „
382. Šunjka Marka Ilija 1936 – 1941.  „  „
383. Šunjka Marka Vesa 1939 – 1941.  „  „
384. Šunjka ž. Jove Jaka 1885 – 1941.  „  „
385. Šunjka Jove Nedeljko 1912 – 1941.  „  „
386. Šunjka ž. Nedeljka Ivana 1916 – 1941.  „  „
387. Šunjka Jove Milan 1913 – 1941.  „  „
388. Šunjka ž. Milana Iva 1918 – 1941.  „  „
389. Šunjka ž. Đorđe Sava 1909 – 1941.  „  „
390. Šunjka Đorđe Vlado 1926 – 1941.  „  „
391. Šunjka Đorđe Danica 1928 – 1941.  „  „
392. Šunjka Đorđe Uglješa 1930 – 1941.  „  „
393. Šunjka Đorđe Drago 1933 – 1941.  „  „
394. Šunjka Đorđe Tomo 1937 –  1941.  „  „
395. Šunjka Vase Joka 1910 – 1941.  „  „
396. Šunjka Rade Boja 1922 – 1941.  „  „

Grupa preživjelih iz jame Bikuše

Grupa preživjelih iz jame Bikuše

         – Rad na prikupljanju podataka o žrtvama ustaškog genocida na području Livna i okoline započeo je  u januaru 1990. godine – kaže Mićo Radeta – i intenzivno trajao do jula 1991. kada su  prikupljeni podaci  upisani na ploče unutar spomen-kosturnice podignute kod crkve Uspenja presvete Bogorodice u Livnu. Taj spisak je inoviran i u njemu su na primjedbe potomaka poginulih i naknadnih saznanja o poginulima, dopisivani  podaci sve do marta 1992.

         Kada su u aprilu te 1992. počeli progoni i novi pogromi Srba u ovom kraju, ja sam jedan veliki dio te građe  tajnim  kanalom prebacio u Berlin u nadi da će odatle nekako dospjeti do dr Milana Bulajića, jednog od vodećih istoričara i istraživača ustaških zločina nad Srbima.  U Njemačku, gdje sam se  nešto kasnije i sam sa porodicom  sklonio i u maju 1993. godine završio rad na spiskovima, nijesam uspio iz Livna prebaciti pojedinačne već popunjene obrasce svih žrtava jer se radilo o obimnom materijalu  koji je bilo rizično nositi. No, to je  posao koji se, na osnovu prečišćenih spiskova, može i naknadno uraditi.

Mićo Radeta nad jamm u Tušnici u ljeto 1991. godine

Mićo Radeta nad jamom u Tušnici u ljeto 1991. godine

 Mićo Radeta je, ianče, „za svoju dušu“ napravio jedan  specifični  izvještaj  o radu na prikupljanju  imena žrtava i neku vrstu  foto-elaborata o vađenju  kostiju iz jama i sa pojedinih gubilišta.  U toj neobičnoj „knjizi“ jednu stranicu je posvetio i najbližim iz svoje i porodice svoje supruge Dragice, rođene Ždero, takođe stradalim  u ustaškom genocidu 1941. Pošto je to upečatljiva slika tragičnosti sudbine ne samo njihovih porodica i rodbine  nego i svih srpskih porodica iz ovih krajeva, tu Radetinu „posvetu“ prenosim  u cjelini:

         „U znak sjećanja i zahvalnosti ovu stranicu posvećujem svojoj porodici stradaloj u zloglasnom ustaškom genocidu:

–      ocu MIHAJLU (49 godina), solunskom dobrovoljcu,

–      stričevima TOMI (53) i RADI (43)

–      strinama TARSI (46) i VESELINKI (41)

–      braći od strica RADOMIRU (21), MILOŠU (15), DEJANU (12) i NIKOLI (9)

–      sestrama od strica  BOGDANI (18) i SOFIJI – SONjI (16)

–      i još 44 bliža i dalja rođaka  iz porodice Radeta

–      djedu po majci RADI PAŽINU (70) i njegovoj familiji

–      baki STANI (60)

–      ujacima UROŠU (28) i ĐORĐU (21)

–      tetki ANĐI (14)

–      ujni RUŽI (21)

–      braći od ujaka  RAJKU (7) i BORIVOJU (5)

–      i još 153 žrtve iz majčinog roda Pažin

–      ocu moje  supruge Dragice MILOŠU ŽDERI (28) i njegovom brati MILANU (40)

–      djedu po majci moje supruge ILI MITRVIĆU (61) i njegovoj familiji

–      baki MILICI (57)

–      ujacima PAVI (31), PERI (26) i RADI (16)

–      ujnama DRAGINjI (31) i JANjI (23)

–      braći iod ujaka DUŠANU (10) i MIRKU (3)

–      sestrama od ujaka ZORI (9), LjUBICI (4), RUŽI (3) i LjUBINCI(1)“

 Zahvaljujući dobroti autora, preneseno iz knjige:
Budo Simonović: „Ognjena Marija Livanjska“

ognjena_marija_livanjska.jpg Knjiga je posvećena ustaškim pokoljima nad Srbima u Livnu i okolini, odnosno u selima na rubu Livanjskog polja, počinjenim u proljeće i ljeto 1941. godine, a ponovljenim i u najnovijim ratnim sukobima na tom području, posebno tokom 1992. i 1993. godine. To je priča o 1587 žrtava, pretežno djece i nejači, mučenih i na najzverskiji način pobijenih na gubilištima u okolini Livna. O tome govore preživjeli sa tih gubilišta, posebno preživjeli iz nekoliko jama, čije je kazivanje svojevremeno inspirisalo i Ivana Gorana Kovačića da napiše svoju glasovitu poemu „Jama“. O tome govore ne samo Srbi, žrtve ustaškog genocida, nego i brojni inovjerci – Hrvati i Muslimani, časni i čestiti ljudi koji u tim ljutim vremenima, kako 1941. tako i devedesetih godina prošlog vijeka, nisu gledali ko se kako krsti i šta je kome na glavi. Knjiga je stoga strašno svjedočanstvo o zlu, optužba za sva vremena, ali i trajni dokument o veličajnim primjerima dobrotvorstva i žrtvovanja čovjeka za čovjeka. Izdavač knjige „Ognjena Marija Livanjska“ (četvrto dopunjeno i prošireno izdanje) je kompanija „Nidda Verlag GmbH“, odnosno „Vesti“, najtiražnija dnevna novina u dijaspori.
Biografski podaci o autoru:

Rođen u selu  Osreci – Manastir Morača, 15. oktobra 1945. godine. Završio Filološki fakultet u Beogradu, grupu za srpskohrvatski jezik i jugoslovensku književnost. Tri godine potom radio kao profesor u gimnaziji „Slobodan Princip – Seljo u Sokocu na Romaniji, a onda se posvetio novinarstvu (počeo u sarajevskom „Oslobođenju“, zatim u TANJUG-u, „Politici Ekspres“, „Ilustrovanoj Politici“, „Politici“ i sada u Frankfurtskim „Vestima“).
Do sada objavljene knjige:
– „MIJAT I MOJSIJE“ (1988).
– „DO SMRTI I NATRAG“ (1988),
– „OGNjENA MARIJA LIVANjSKA“ (tri izdanja od 1991. do 1997),
– „NEDOHODU U POHODE“ (1994),
– „ZEKO MALI“ (tri izdanja od 1997. do 2001),
– „ŽIVOT NA SEDAM ŽICA“  (1998),
– „NIKAD KRAJA TAMNICAMA“ (2002),
– „ZADUŽBINA PATRIJARHA I VEZIRA“ (2006),
– „RIJEČ SKUPLjA OD ŽIVOTA“ (2006).
Priredio i zbornik „125 GODINA NOVINARSTVA I 50 GODINA UDRUŽENjA NOVINARA CRNE GORE“ (1996. godine).

Vezane vijesti:

Promocija knjige „Ognjena Marija Livanjska“ u Hramu Svetog Trifuna u Beogradu

RTRS – NASLOVI – 25. oktobar 2010. – PAKAO U RAVNOM DOCU

RTRS – PEČAT – 20. oktobar 2011. – Reportaža o stradanju Srba 1941. u jami Ravni Dolac, Livanjsko polje

SLUŽEN PARASTOS SRBIMA BAČENIM U JAMU RAVNI DOLAC

Promocija knjige „OGNjENA MARIJA LIVANjSKA“ u Svetosavskom kulturnom klubu u Banja Luci

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

8 Responses

 1. Postoji li neki trag o mom pokojno dedi, dr. Stanku Iliću, koga su ubile Ustase. Mislim da je ubijen 1941-42 god.

 2. Dobar dan,
  da li molim Vas mozete da potrazite ime Manisa Svilar, selo Kozjan Bunic?
  To je ime mog pradede kojj je stardao h jami Jadovno. Zahvaljujem se.

  1. Id Grad Ime, Prezime Nacionalnost Starost Zanimanje Napomena
   7372 Korenica Svilar Bude Mićo.
   Srbin 37 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7365 Korenica Svilar Dmitra Bude.
   Srbin 19 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7367 Korenica Svilar Ilije Dane.
   Srbin 26 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7369 Korenica Svilar Jovana Jovan.
   Srbin 75 g. seljak Korenica Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7368 Korenica Svilar Miće Iso.
   Srbin 17 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7370 Korenica Svilar Mile.
   Srbin 24 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7374 Korenica Svilar Nikole Petar.
   Srbin 19 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7373 Korenica Svilar Todora Nikola.
   Srbin 28 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7366 Korenica Svilar Vuje Gavrilo.
   Srbin 22 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7371 Korenica Svilar Vuje Mile.
   Srbin 19 g. seljak Korenica Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   8932 Otočac Svilar Save Vajo.
   Srbin 41 g. seljak Otočac Škare.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   853 Vinkovci Svilar Stojana Novak.
   Srbin 33 g. policijski službenik.
   Vinkovci Rodom iz Pećana (Korenica).
   Uhapšen u aprilu i sproveden u logor Danica odakle je prebačen u Gospić.
   Ubijen u logoru Jadovno u avgustu..

 3. Za Stojana: Nikad bosna, a pogotovo bosanac. Radije Hercegovac. Ali nema dileme, Srbin, pravoslavac! Ne znam samo ko je Livno svrstao u jugozapadnu bosnu iako po sveopštem ambijentu pre podseća na Hercegovinu, pa čak i Dalmaciju.
  Stojane, jesi li ikada boravio na onom kršu i krasu? Jesi li video onu “bujnu“ vegetaciju i ono “visoko“ grmlje?
  Sela gospoda političari i odlučili da Livno svrstaju u tzv. jugozapadnu bosnu. Nigde veze.

 4. Svaka čast na tekstu i spiskovima ubijenih,i u mom selu u Banatu ima mnogo kolonizovanih potomaka tih ljudi i ljudi koji su preživili jame i pokolje,samo jedna mala ispravka,u tekstu piše zapadna Hercegovina,a Livno je u Bosni.

 5. bila bih zahvalna ako neko zna nesto o mom dedi koji je ubijen 1941 godine i bacen u jamu jadovno ime mu je
  MAnisa Basta i ziveo je u TItovoj korenici. MOj tata nije mi nista ispricao o tome jer su ga vezale jako lose uspomene. Moj otac se zvao BOsko a moja baba tj Njegova majka JElena. NIgde ne mogu da nadjem nijedan Molim sve koji nesto znaju da mi jave na meil

  1. Ime i prezime vašeg dede nalazi se na imeničnom popisu 10.500 žrtava kompleksa logora smrti Gospić-Jadovno-Pag:
   6950 Korenica Basta Maniša. Srbin 51 god. opančar Korenica Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   Izvor: https://jadovno.com/imenicni-popis/
   Svako dobro,
   Dušan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: