fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Imena žrtava ustaškog genocida u Livnu i okolini ljeta Gospodnjeg 1941.

U ljeto 1991. godine, kada je u štampu krenulo prvo izdanje knjige „Ognjena Marija livanjska“, pedest godina nakon tog krvavog ljeta 1941, kojem je posvećena, još nije bio definitivno utvrđen ni spisak stratišta, a kamoli imena svih žrtava ustaškog genocida na području Livna i Livanjskog polja.

Ti  podaci nijesu u potpunosti sređeni ni do danas i kako vrijeme prolazi, sve je manje nade i izgleda da će taj tužni i zastrašujući imenik ikada biti kompletiran, jer je iz dana u dan sve manje svjedoka i savremenika,  pouzdanih i vjerodostojnih.

Uz sve to, na ovim prostorima je u međuvremenu progrmio još jedan rat, dogodili se novi zločini i pogromi nad preostalim srpskim življem, dotle da je gotovo u potpunosti  ostvaren pakleni naum  ustaških ideologa i tvoraca „Nezavisne, Vojujuće, Uspravne, Božje“ Hrvatske na čijoj teritoriji  neće biti Srba.

(U livanjskom kraju je, inače, nekada živjelo podjednako Srba i Hrvata. Polovinom devetnaestog vijeka bilo ih je otprilike po 10.000. Broj Srba se vremenom smanjivao tako  da ih je, recimo, na popisu iz 1931. godine od uklupno 22.772 stanovnika u Livnu i selima oko Livanjskog polja bilo svega 5.693, odnosno oko 25 odsto. Šezdeset godina kasnije, na popisu iz 1991. godine, taj procenat je pao ispod deset odsto, odnosno od  ukupno 39.516 stanovnika livanjske opštine bilo je  samo 3.780 Srba. Danas, pak, Srba tamo praktično više i nema i taj procenat se može mjeriti promilima.)

Spisak žrtava koji slijedi samo unekoliko je dopunjen i popravljen u odnosu na onaj iz 1991. kada je u Livnu bila podignuta kripta i upisana imena stradalih Srba.  Spisak zato ni sada nema pretenzija da bude konačan već i dalje ostaje otvoren, ostaje pokušaj da se od zaborava otrgne i sačuva makar ono što zaborav i vrijeme nijesu već sasvim zameli. Tako i dalje ostaje poziv i apel svima koji na bilo koji način mogu pomoći da se spiskovi upotpune i utvrdi puna istina. A iza svakog eventualno izostavljenog ili krivo upisanog imena ne stoji namjera već je to uglavnom posljedica zaboravljanja i ćutanja u jednom vremenu kad se o ovome nije smjelo govoriti zarad mira u kući, zarad navodnog bratstva i jedinstva.

Iz Livna i sela u livanjskoj kotlini, u kojima su uoči Drugog svjetskog rata živjeli Srbi, što u redovima Narodnooslobodilačke vojske, što u svakojakim ratnim stradanjima, ponajviše kao žrtve ustaškog genocida, po najnovijim podacima, od 1941 – 1945. godine palo je oko dvije hiljade žrtavaa, odnosno svaki treći stanovnik srpske nacionalnosti. Naravno, gro, više od tri četvrtine, čine žrtve ustaških pokolja. Taj broj se, po do sada prikupljenim  podacima, popeo na gotovo 1.600 i u odnosu na podatke iz 1991. veći je za oko četrdeset novih imena ( i za  Srbe u livanjskom kraju, kao uostalom i u većini drugih područja u Hercegovini, Bosni i Hrvatskoj, posebno je tragičan bio period od juna do septembra 1941. kada je palo gotovo 99 odsto svih žrtava ustaškog genocida).

Ustaško nemilosrđe su najviše osjetili Čelebić, Golinjevo, Gornji i Donji Rujani, sam grad Livno, Guber Veliki, Lištani, Čaprazlije, Potok, Smrčani,  Glavice, Bojmunti, Potočani, Žabljak, Zastinje, Priluka, Sajković i Radanovci (spomenuo sam  samo ona sela u kojima je bilo više od deset ubijenih).

Marljivi i analitični Mićo Radeta, član odbora koji se devedesitih godina bavio vađenjem kostiju iz jama i neopojenih bezimenih grobnica, odnosno prikupljanjem podataka i kompletiranjem spiskova žrtava, nesumnjivo je najzaslužniji čovjek što su ovi podaci  u posljednji čas istrgnuti iz čeljusti zaborava. On je, uz ostalo, napravio i malu statistiku žrtava po bratstvima, životnoj dobi i mjestima stradanja.

Ustaše su, tako, u ovom dijelu zapadne Hercegovine pobile najviše  Pažina (161 žrtva),  Ercega (126),  Lalića  (116), Vujanovića (97), Boškovića (74), Radeta (63), Ždera (60), Crnogoraca (58), Cvijetića (56), Kozomara (55),  Kisa (54),  Šunjki (40), Radića (38), Stojanaca (37),  Milutina (35),  Raca (32),  Arnauta i Ratalja (po 30),  Bačkovića (26), Rosića i Jagodića (po 23),  Laganina (18), Mitrovića (17), Radoja i Tošića (po 13),Bulovića, Marića i Stojića (po 12) i Zagoraca i Vuleta (po 11 žrtava) – opet, od ukupno 107 srpskih bratstava iz ovog kraja, koja su krvavo osjetila ustašku mržnju,  ističem samo ona  koja su u pokoljima izgubila više od deset članova.

Posebno su potresni podaci o starosnoj strukturi žrtava među kojima je bilo i tek rođene, samo nekoliko sati stare djece i stogodišnjih staraca. Po analizi Mića Radete, od blizu 1.600 žrtava ustaškog genocida na livanjskom području bilo je  šesto sedamdeset troje ispod  osamnaest godina, a od toga čak dvjesta četrdeset osmoro djece do šest godina!

Gro žrtava je pao na  sedamnaest gubilišta oko Livanjskog polja.

Prednjači Prolog, ledina  na šesnaestom kilometru puta Livno – Split ispod istoimenog sela gdje je, po dosadašnjim saznanjima, umoreno 466 Srba iz Livna i okolnih sela, uglavnom muškaraca od 18 do 60 godina, i 50 dovedenih iz Dalmacije. Svi oni su bili zatrpani  u temelje pripremljene uoči rata za žičnu željeznicu, dva rova po gotovo sedamdeset metara dugačka, četiri široka i tri metra duboka.

(Oko dovođenja Srba iz drugih krajeva, prvenstveno iz Dalmacije, i njihovih pogubljenja na stratištima u okolini Livna, do danas traju nedoumice i nagađanja. Nikada  nije do kraja i sasvim utvrđen ni njihov broj, ni odakle su sve dovođeni i na kojim su stratištima završili. Nedoumica, čini se, jedino nema  za grupu Dalmatinaca iz Vrlike koji su pobijeni u Prologu.

         Naime, u knjizi „Dokumenti o protunarodnom radu i zločinima jednog dijela katoličkog klera“, autori Joža Horvat i Zdenko Štanbuk, pišući o zločinima pojedinih dalmatinskih franjevaca, posebno ističu primjer fra Ivana Hrstića, kao zakletog neprijatelja srpskog naroda:

         „On je – pišu Horvat i Štanbuk – s ostalim po njemu sakupljenim ustašama u Sinju, sudjelovao u razoružanju jugoslovenske vojske i organizirao ustaški logor u Sinju. Sudjeluje u progonu srpaskoga življa u Vrlici, te je sa dva kamiona odvezao pohapšene Srbe iz sela Mahovica u Sinj. Budući da su se u to vrijeme vršili pokolji Srba u Livanjskom kotaru, to je on dao naređenje da se zatočenici Srbi, koji su dovedeni iz Vrlike, odvedu u Livanjsko Polje, gdje su avgusta mjeseca 1941 godine svi pobijeni i bačeni u ugljenokop u selu Prologu.Kad su Talijani  preuzeli civilnu vlast u Dalmaciji,fra Ivan Hrstić je otišao u domobranske vojne svećenike i dobio čin bojnika. Sudjelovao je u vojnim pohodima na Kozari i Bosanskoj Krajini gdje su njegove jedinice  vršile zvjerstva nad srpskim narodom…“)

          Sa ovog gubilišta, kao što je već opisano,  uspio je da pobjegne samo Ilija – Ile Radeta, ali je on gotovo do kraja života ćutao i sem  najpovjerljivijim, nije smio  da priča o onome šta je vidio i preživio u Prologu – Udba mu je zaprijetila da ćuti i ne remeti  međunacionalne odnose! Tako je ova mamutska grobnica  četrdeset godina zarastala u travu i na nju je  podsjećao samo skromni bezimeni spomenik na kojem su se, kako su se primicale ratne bure  devedesetih godina prošlog vijeka i iznova vaskrsavalo ustaštvo, na razne načine iživljavali ne samo potomci ustaških koljača nego i mnogi od onih koji su 1941. godine i tokom Drugog svjetskog rata do ramena okrvavili ruke i zbog toga nikome nikada nijesu položili računa.

Nijesu kako dolikuje sahranjeni ni pobijeni u školi u Čelebiću, po broju žrtva drugom ustaškom stratištu, gdje je umoreno trista sedamdesetoro, uglavnom nejači. I ovo gubilište je, kako je već opisano, svojevremeno obilježeno do besmisla skromnom spomen pločom podignutom nad humkom na obližnjem Barjaku gdje su žrtve zatrpane u nekadašnjem majdanu šljunka. Od tog spomen obilježja sada je ostala samo ruina od kamene ograde.

Grupa livanjskih Srba-dobrovoljaca na vađenju kostiju iz jame Kamešnice
Grupa livanjskih Srba-dobrovoljaca na vađenju kostiju iz jame Kamešnice

Po broju žrtava slijede jame Kamešnica i Ravni dolac.

Kamešnica se nalazi na istoimenoj planini, dvadesetak kilometara južno od Livna. Duboka je 40 metara, a u nju je, koliko je do sada        utvrđeno, na Ognjenu Mariju 1941. godine, što iz livanjskog sela Golinjevo, što iz susjednog Prisoja sa područja  opštine Duvno, ubačeno oko 270 staraca, žena i djece (nepobitno je dokazano da je od 256 žitelja Golinjeva 46 zrelih muškaraca pobijeno  u Prologu, a svih 210 ostalih sjutradan je bačeno u jamu Kamešnicu). Ova jama je, kao i mnoge druge, bila zabetonirana 1962. godine, a na  maloj mramornoj ploči, ispod neizbježne petokrake, napisano je:

„Ustaše, sluge fašističkog okupatora, 30. jula 1941. godine, na ovom mjestu su, na zvjerski način strijeljali i bacili u jamu 250 žena, djece i staraca iz Golinjeva i Prisoja. U znak sjećanja na ove žrtve fašističkog terora spomen  ploču podiže Mjesna organizacija Udruženja boraca NOR-a Podhum. Septembra 1962. godine.“

Jama je otvorena u proljeće 1991.  i u njoj je Miro Kurtović, poznati speleolog i novinar, rodom iz Trebinja, četrdeset godina nakon pokolja, prvi put zapalio svijeću i označio početak velike akcije vađenja posmrtnih ostataka.

Budo Simonović kreće u ambis jame Ravni dolac 3.6.1991.Pedeset godina kasnije nad jamom Ravni dolac - svijeća, krst i puška
Budo Simonović kreće u ambis
jame Ravni dolac 3.6.1991.
Pedeset godina kasnije nad jamom
Ravni dolac – svijeća, krst i puška

Jama Ravni dolac na Dinari, dva sata hoda sjeverozapadno od sela Donji Rujani, po kazivanju, prije svega četrnaestoro preživjelih iz ovog pakla, progutala je 204 života od ukupno 218, poglavito žena, djevojaka i djece iz ovog i susjednog sela Gornji Rujani, koje su  ustaše, njihove komšije, tu ubacili takođe na Ognjenu Mariju, 30. jula 1941. godine.

Zloglasna Sajdina Pećina pored jame Ravni dolac

Zloglasna Sejdina Pećina pored jame Ravni dolac

( Mićo Radeta je došao do podatka da su u ovom bezdanom grotlu na Dinari skončale 163 srpske duše, uglavnom iz Donjih Rujana, ali taj podatak stoji pod znakom pitanja, pošto je prilikom vađenja kostiju iz jame u proljeće 1991. nesumnjivo izvađeno  ukupno 203 lobanje. Razlika  se može dijelom objasniti pričama preživjelih da je među ubačenim  bilo i  nekih iz drugih krajeva koji su se tog dana zatekli na području Rujana, koji su odnekud dovedeni ili usput pohvatani. Svi preživjeli se, recimo, sjećaju jednog čobančeta, možda nečijeg najamnika – niko mu nije upamtio ime ni otkud je bio –  kojeg su ustaše uhvatili u planini kod ovacai potjerali ga zajedno sa njima. I njega su sa ostalima bacili u jamu,  a neko od preživjelih je kasnije  u njegovoj torbi našao jednu šerpicu koja je  nekima od njih  možda i konačno život spasila – danima su u nju hvatali  spasonosne kapi rose koje su se slivale niz mokre, okrvavljene i crvima zagađene litice pedeset metara duboke jame.)

Kosti iz ove jame su izvađene tek početkom juna 1991. i sahranjene u kripti u Livnu.

Južno od Gornjih Rujana, u masivu Dinare, nalazi se i jama  Razvala, u kojoj je tog paklenog dana smrt našlo osamdesetoro nejači, uglavnom iz ovog sela. I njihovi posmrtni ostaci su izvađeni tek četrdeset godina kasnije, u proljeće 1991.

Po broju žrtava slijedi šuma Koprivnica  na putu Kupres – Bugojno u kojoj je na dva stratišta pobijeno ukupno šezdeset Srba, uglavnom iz Livna. Najprije je 15. jula 1945. na stratištu zvanom Kožvarica pobijeno jedanaest uglednih Srba – Livnjaka, poznatih trgovaca, a potom su danima  svoj stravični „put u Srbiju“ u Koprivnici, na mjestu Mala ili Kupreška vrata završavale i njihove porodice – ukupno četrdeset i devetoro čeljadi. Posmrtni ostaci ovih šezdeset žrtava i danas počivaju na tim stratištima jer je ratna oluja 1992. godine  osujetila naum njihovih potomaka  da ih  sahrane kako dolikuje.

I na stratištu Trnjaci podno sela Lištani pobijeno je četrdeset i devetoro, najviše žena i djece iz ovog sela. Njihovi posmrtni ostaci su svojevremeno  izvađeni i sahranjeni na lištanskom groblju, ali bez ikakvog vidljivog obilježja.

Šestoro Crnogoraca preživjelih u jami Bikuši

Šestoro Crnogoraca preživjelih u jami Bikuši

U jami Bikuši, sjeverno iznad Čelebića, smrt je našlo 46, pretežno zrelih muškaraca i uglavnom iz ovog sela. Nad jamom, iz koje nijesu povađene sve kosti, podignut je bezimeni spomen-obelisk, a ona je karakteristična po tome što je u njoj, više nego i na jednom drugom  gubilištu u ovom dijelu  Hercegovine preživjelo  i spasilo se najviše ubačenih.

Miro Kurtović kreće u jamu Tušnicu sa pripremljene platformePop Mirko Jamedžija drži opelo nad jamom Tušnicom
Miro Kurtović kreće u jamu Tušnicu
sa pripremljene platforme
Pop Mirko Jamedžija drži opelo
nad jamom Tušnicom

Jama Tušnica ili Jelovača  nalazi se na istoimenoj planini, dvadesetak kilometara jugoistočno od Livna. U to grotlo, duboko dvanaest metara, sa veoma širokim  otvorom i glatkim zidovima, ustaše su ubacile pedesetoro srpske nejači iz Potoka i Smrčana. Četrnaestoro od njih je  preživjelo i osam dana kasnije  spašeno iz jame. Jama nije bila  zabetonirana niti na bilo koji način obilježena, a kosti stradalih su iz nje izvađene takođe 1991. godine.

Jama Samograd, zapadno od sela Čaprazlije, bila je grobnica dvadesetosmoro Srba iz ovog sela. Njihovi posmrtni ostaci su izvađeni i sahranjeni u zajedničkoj grobnici na dvadesetogodišnjicu ovog ustaškog zločina, 30. jula 1961. godine.

I jama Propunta nalazi se u rejonu Rujana, tačnije u neposrednoj blizini Donjih Rujana, ali su je ustaše zaobišle u prvi mah i gro  srpske nejači poveli i umorili u mnogo udaljenijoj  jami Ravni dolac. Kasnije su objašnjavali da su tako postupili jer nijesu  željeli da im se djeca plaše od „srpskih lešina“. Svejedno,  i ta jama je postala grobnica za, koliko je do sada utvrđeno,  troje Srba, naknadno uhvaćenih, onih koji su nekako uspjeli da pobjegnu sa drugih gubilišta.

Gornjorujanske ustaše, međutim, nijesu mnogo hajali da li će im se djeca plašiti, već su i jamu Provaliju  u polju pored sela napunili „srpskim mesom“, odnosno ubacili u nju trinaestoro svojih komšija.

A jama Suhača ostaće da se pamti kao prvo, već u junu 1941. godine otvoreno  ustaško gubilište, a jama iznad sela Lusnić po tragičnoj sudbini četiri lijepe  djevojke iz Čelebića i po tome što nikome, sem izgleda Vladu Šunjki, nije uspjelo da je  nađe, a kamoli da se spusti u nju i izvadi  posmrtne ostatke stradalih u njoj.

Od gubilišta izvan teritorije  livanjske opštine na kojima su stradali i Livnjaci posebno je krvava Borova glava, petnaestak kilometara udaljena od Livna  na putu prema Kupresu gdje je ubijeno četvoro Srba iz susjednih livanjskih sela i čak  185 Srba iz kupreškog sela Vukovsko. Na teritoriji bugojanske opštine je i gubilište Zanesovići gdje su, izgleda, pobijena tri  ponajviđenija livanjska Srbina – dr Dušan Mitrović, Rajko Margetić, advokat i dr Krsto Zubić, sudija, prve  žrtve iz grada Livna.

Valja, inače, naglasiti da za kompletiranje spiskova žrtava i otimanje zločina od zaborava, gotovo ni od kakve koristi nijesu bili spomenici svojevremeno podignuti nad pojedinim jamama i gubilištima jer su na njima žrtve najčešće pretvarane u brojeve, a gdjegdje čak nije otvoreno ni napisano, da se zna i pamti dok je svijeta i vijeka, ni ko je pomorio toliki nemoćni i bezgrešni narod.

No, i takvi kakvi su bili, predstavljali su ipak neku opomenu i kakav-takav biljeg i branu zaboravu. Sada više nema ni njih. Raspomamljeni potomci ustaških koljača su u nedavnim ratnim olujama, razgoropađeni, valjda,  što je najveći broj Srba ovog puta na vrijeme umakao i sklonio se izvan domašaja njihove krvave ruke, svoju mržnju iskalili na spomen-obilježjima koja su svjedočila o zločinstvima njihovih predaka, pokušavajući tako da izbrišu i potonji trag o tome

U inoviranom spisku žrtava data su uglavnom imena stradalih od ustaške ruke tokom tog prvog zlosrećnog ratnog proljeća i ljeta 1941. Ustaše su, naravno, ubijale i dokrajčivale žrtve i kasnoje, tokom naredne tri ratne godine i njihovo nemilosrđe je stizalo Srbe sa ovog područja i u drugim krajevima, pa su se i imena nekih od tih žrtava našla u ovom spisku (sem imena žrtava uz koja su, u najvećem broju, dati i osnovni podaci – ime oca, godina rođenja i godina smrti – naglašeno je i gdje je ko ubijen).

Slijedi imenik žrtava po mjestima i gubilištima:

BILA

1. Kozomara Pere Vlado1892 -1941.StratišteProlog
2. Kozomara Pere Ilija1896 -1941. „ „
3. Kozomara Pere Gojko1909 -1941. „ „
4. Kozomara Rade Đorđe1886 -1941. „ „
5. Kozomara Rade Jovo1890 -1941. „ „
6. Kozomara Đorđa Luka1908 -1941. „ „

BOJMUNTI

1. Vidović Vukosava Vujo1883 -1941.StratišteČelebić
2. Vujičić Ilije Vaso1905 – 1941. „ „
3. Vujičić Jovana Božo1865 -1941. „ „
4. Vujičić Jove Dušan — 1941. „ „
5. Vujičić Jove Božo — 1941. „ „
6. Vujičić Radosava Stevo — 1941. „ „
7. Vujičić Steve Vaso — 1941. „ „
8. Davidović Pere Jovo1893 -1941.
9. Davidović Pere Lazo1913 -1941. „ „
10. Kiso Đure Đuro1884 -1941. „ „
11. Kiso Ilije Ruža1896 -1941. „ „
12. Kiso Marka Jovo1925 -1941. „ „
13. Kiso Jove Mirko1937 -1941. „Trnjaci (Lišt.)
14. Konjikušić Bojana Jovan1850 -1941. „Čelebić
15. Konjikušić Vukosava Nikola1930 -1941. „ „
16. Konjikušić Vukosava Todor1870 -1941. „ „
17. Konjikušić Nikole Vukosav1900 -1941. „ „
18. Milutin Marka Marko1898 -1941. „ „
19. Ninković Vukosava Đurađ1883 -1941. „ „
20. Petrović Gaje Tomo1905 -1941. „ „
21. Rosić Jove Mijo1905 -1941. „ „
22. Šunjka Goluba Nikola1888 – 1941. „ „
23. Šunjka Nikole Ilinka1889 -1941. „ „
24. Šunjka Gaje Ilija1890 -1941. „ „

VRBICA

1. Šunjka Todora Stevan1877 – 1943.StratišteČatrnja

GLAVICE

1. Erceg Mališe Pero1908 – 1941.StratišteProlog
2. Erceg Mališe Uroš1911 – 1941. „ „
3. Erceg Mališe Milan1914 – 1941. „ „
4. Kozomara Jovana Đorđe1881 – 1941. „ „
5. Kozomara Đorđe Rade1917 – 1941. „ „
6. Kozomara ž. Đorđe Ruža1880 – 1941. „ „
7. Kozomara Bože Vuko1900 – 1941. „ „
8. Ristić Goluba Pero1885 – 1941. „ „
9. Ristić ž. Pere Mila1895 – 1941. „ „
10. Ristić Pere Dušan1917 – 1941. „ „
11. Ristić Pere Rajko1925 – 1941. „ „
12. Ristić Goluba Marko1890 – 1941. „ „
13. Ristić ž. Marka Jelka1900 – 1941. „ „
14. Ristić Marka Rade1920 -1941. „ „
15. Ristić Marka Ile1923 – 1941. „ „
16. Ristić Goluba Riisto1885 – 1941. „ „
17. Simić Jove Savo1910 – 1941. „ „
18. Simić Jove Špiro1914 – 1941. „ „
19. Simić Ilije Marko1890 – 1941. „ „
20. Simić Ilije Mijo1888 – 1941. „ „
21. Simić Marka Stojan1911 – 1941. „ „
22. Šešum Rade Ostoja1879 – 1941. „ „
23. Šešum Ostoje Luka1902 – 1941. „ „
Spomenik nad jamom Kamešnicom koja je tridesetgodina bila zabetonirana

Spomenik nad jamom Kamešnicom koja je trideset godina bila zabetonirana

GOLINjEVO 

1. Bošković Laze Jovo1881 – 1941.StratišteProlog
2. Bošković ž. Jove Anđa1885 – 1941. „Kamešnica jama
3. Bošković Jove Mirko1914 – 1941. „Prolog
4. Bošković Jove Darinka1927 – 1941. „Kamešnica
5. Bošković Jove Đorđe1925 – 1941. „ „
6. Bošković Jove Mirjana1929 – 1941. „ „
7. Bošković Jove Ljubica1931 – 1941. „ „
8. Bošković ž. Mirka Vida1918 – 1941. „ „
9. Bošković Laze Pero1884 – 1941. „ „
10. Bošković ž. Pere Ruža1890 – 1941. „ „
11. Bošković Pere Marko1905 – 1941. „Proog
12. Bošković Pere Tomo1910 – 1941. „ „
13. Bošković ž. Marka Darinka1905 – 1941. „Kamešnica
14. Bošković Marka Predrag1928 – 1941. „ „
15. Bošković Marka Bosa1925 – 1941. „ „
16. Bošković Marka Radojka1923 – 1941. „ „
17. Bošković Marka Anđa1936 – 1941. „Kamešnica
18. Bošković ž. Toma Stana1911 – 1941. „ „
19. Bošković Tome Momčilo1932 – 1941. „ „
20. Bošković Tome Anđa1934 – 1941. „ „
21. Bošković Tome Milica1938 – 1941. „ „
22. Bošković ž. Nike Ruža1880 – 1941. „ „
23. Bošković Nike Lazo1913 – 1941. „Prolog
24. Bošković Nike Luka1904 – 1041. „ „
25. Bošković ž. Laze Radojka1920 – 1941. „Kamešnica
26. Bošković ž. Luke Milica1910 – 1941. „ „
27. Bošković Luke Danica1932 – 1941. „ „
28. Bošković Luke Anđa1934 -1941. „ „
29. Bošković Luke Ilija1936 -1941. „ „
30. Ćurković Jove Marko1890 – 1941. „Prolog
31. Ćurković ž. Marka Janja1890 – 1941. „Kamešnica
32. Jovanović Luke Savo1890 – 1941. „ „
33. Jovanović ž. Save Sava1897 – 1941. „ „
34. Jovanović Save Luka1918 – 1941. „ „
35. Jovanović Save Gojko1920 – 1941. „ „
36. Mitrović Mije Ile1880 – 1941. „Prolog
37. Mitrović ž. Ile Milica1884 -1941. „Kamešnica
38. Mitrović Ile Pavo1910 – 1941. „Prolog
39. Mitrović Ile Pero1915 – 1941. „ „
40. Mitrović Ile Rade1925 – 1941. „ „
41. Mitrović ž. Pave Draginja1910 – 1941. „Kamešnica
42. Mitrović Pave Dušan1931 – 1941. „ „
43. Mitrović Pave Zora1932 – 1941. „ „
44. Mitrović Pave Ljubica1937 – 1941. „ „
45. Mitrović Pave Ruža1938 – 1941. „ „
46. Mitrović ž. Pere Janja1918 – 1941. „ „
47. Mitrović Pere Mirko1938  – 1941. „ „
48. Mitrović Pere Ljubica1940  – 1941. „ „
49. Pažin ž. Jove Stana1885  – 1941. „ „
50. Pažin ž. Sime Simeuna1895  – 1941. „ „
51. Pažin Jove Stojan1911 – 1941. „Prolog
52. Pažin ž. Stojana Zorka1915 – 1941. „Kamešnica
53. Pažin Stojana Draginja1937 – 1941. „ „
54. Pažin Stojana Rade1940 – 1941. „ „
55. Pažin Stojana Drago1941 – 1941. „ „
56. Pažin Sime Niko1918 – 1941. „Prolog
57. Pažin ž. Nike Mara1920 – 1941. „Kamešnica
58. Pažin Laze Simo1901 – 1941. „Prolog
59. Pažin ž. Sime Mileva1901 – 1941. „Kamešnica
60. Pažin Sime Rajko1923 – 1941. „ „
61. Pažin Sime Bosa1926 – 1941. „ „
62. Pažin Sime Dušan1928 – 1941. „ „
63. Pažin Sime Momir1935 – 1941. „ „
64. Pažin Sime Momčilo1937 – 1941. „ „
65. Pažin Sime Ratko1941 – 1941. „ „
66. Pažin Šćepana Lazo1861 – 1941. „ „
67. Pažin Laze Mirko1914 – 1941. „ „
68. Pažin ž. Mirka Stana1916 – 1941. „ „
69. Pažin Mirka Stojanka1937 – 1941. „ „
70. Pažin Mirka Stojan1940 – 1941. „ „
71. Pažin Marka Pavo1908 – 1941. „Prolog
72. Pažin ž. Pave Milica1910 – 1941. „Kamešnica
73. Pažin Pave Marko1932 – 1941. „ „
74. Pažin Pave Draginja1934 – 1941. „ „
75. Pažin Pave Stojan1937 – 1941. „ „
76. Pažin Pave Mara1940 – 1941. „ „
77. Pažin Marka Petar1910 – 1941. „Prolog
78. Pažin ž. Petra Ljubica1915 – 1941. „Kamešnica
79. Pažin Petra Ikonija1937 – 1941. „ „
80. Pažin Petra Stojan1941 – 1941. „ „
81. Pažin ž. Marka Stana1881 – 1941. „ „
82. Pažin Riste Rade1871 – 1941. „ „
83. Pažin ž. Rade Stana1891 – 1941. „ „
84. Pažin Rade Uroš1913 – 1941. „Prolog
85. Pažin Rade Đorđe1920 – 1941. „ „
86. Pažin Rade Anđa1927 – 1941. „Kamešnica
87. Pažin ž. Uroša Ruža1920 – 1941. „ „
88. Pažin Uroša Rajko1934 – 1941. „ „
89. Pažin Uroša Borivoj1936 – 1941. „ „
90. Pažin Šćepana Tomo1876  – 1941. „ „
91. Pažin ž. Tome Mara1881 -1941. „ „
92. Pažin Mije Boško1881 -1941. „Prolog
93. Pažin ž. Boška Jelena1891 – 1941. „Kamešnica
94. Pažin Boška Vinka1923 -1941. „ „
95. Pažin Boška Mara1925 -1941. „ „
96. Pažin Boška Milan1927 -1941. „ „
97. Pažin Boška Dejan1929 -1941. „ „
98. Pažin Boška Vojin1931 – 1941.
99. Pažin ž. Pere Anđa1909 -1941. „ „
100. Pažin Pere Vlado1928 -1941. „ „
101. Pažin Artenije Rade1885 -1941. „Prolog
102. Pažin ž. Rade Draškuša1890 -1941. „Kamešnica
103. Pažin Rade Lazo1919 -1941. „ „
104. Pažin Rade Savo1924 -1941. „ „
105. Pažin ž. Laze Ljubica1921 -1941. „ „
106. Pažin Artenije Markica1888 -1941. „Prolog
107. Pažin ž. Markice Todora1893 -1941. „Kamešnica
108. Pažin Markice Nenad1929 -1941. „ „
109. Pažin Markice Niko1931 -1941. „ „
1110. Pažin Markice Ljeposava1936 -1941. „ „
111. Pažin Markice Nevenka1938 -1941. „ „
112. Pažin Artenije Stojan1891 -1941. „Prolog
113. Pažin ž. Stojana Jovanka1895 -1941. „Kamešnica
114. Pažin Stojana Tatomir1928 -1941. „ „
115. Pažin Stojana Grujica1930 -1941. „ „
116. Pažin Stojana Ljubica1932 -1941. „ „
117. Pažin Artenije Ile1893 -1941. „Prolog
118. Pažin ž. Ile Stana1896 -1941. „Kamešnica
119. Pažin Ile Stevo1927 -1941. „ „
120. Pažin Ile Pero1929 -1941. „ „
121. Pažin Ile Niko1931 -1941. „ „
122. Pažin Ile Bilić1934 -1941. „ „
123. Pažin Ile Radivoje1937 -1941. „ „
124. Pažin Jove Boško1896 -1941. „Prolog
125. Pažin ž. Boška Milica1900 -1941. „Kamešnica
126. Pažin Boška Miro1919 -1941. „Prolog
127. Pažin Boška Rade1921 -1941. „ „
128. Pažin Boška Stojan1923 -1941. „ „
129. Pažin Boška Ruža1925 -1941. „Kamešnica
130. Pažin ž. Mire Milka1920 -1941. „ „
131. Pažin Mate Lazo1861 -1941. „ „
132. Pažin Todora Jovan1895 -1941. „Prolog
133. Pažin ž. Jovana Stana1900 -1941. „Kamešnica
134. Pažin Jovana Ljubica1925 -1941. „Kamešnica
135. Pažin Jovana Danica1927 -1941. „ „
136. Pažin Jovana Živojin1935 -1941. „ „
137. Pažin Jovana Nikola1939 -1941. „ „
138. Pažin Ilije Aleksa1886 -1941. „Prolog
139. Pažin Ilije Niko1896 -1941. „ „
140. Pažin ž. Alekse Mara1892 -1941. „Kamešnica
141. Pažin Alekse Olga1923 -1941. „ „
142. Pažin Alekse Mila1925 -1941. „ „
143. Pažin Alekse Branko1927 -1941. „ „
144. Pažin ž. Nike Stana1901 -1941. „ „
145. Pažin Nike Radojka1925 – 1941. „ „
146. Pažin Nike Mara1931 -941. „ „
147. Pažin Nike Milojko1941 -1941. „ „
148. Pažin ž. Luke Stana1885 -1941. „ „
149. Pažin Luke Mihajlo1910 -1941. „Prolog
150. Pažin ž. Mihajla Stana1913 -1941. „Kamešnica
151. Pažin Mihajla Božo1934 -1941. „ „
152. Pažin Mihajla Višnja1936 -1941. „ „
153. Pažin Luke Rajko1921 -941. „ „
154. Pažin Luke Rajka1923 -1941. „ „
155. Pažin Luke Žarko1925 -1941. „ „
156. Pažin Luke Jelica1928 -1941. „ „
157. Pažin Mije Risto1890 -1941. „Prolog
158. Pažin ž. Riste Milica1895 -1941. „Kamešnica
159. Pažin Riste Živojin1929 -1941. „ „
160. Pažin Riste Ruža1931 -1941. „ „
161. Pažin Riste Mara1933 -1941. „ „
162. Pažin Riste Borko1935 -1941. „ „
163. Pažin Riste Mirjana1939 -1941. „ „
164. Pažin Mije Đorđe1882 -1941. „Prolog
165. Pažin ž. Đorđe Anđa1885 -1941. „Kamešnica
166. Pažin  Đorđa Ilija1918 -1941. „Prolog
167. Pažin Đorđa Vlado1920 -1941. „ „
168. Pažin Đorđa Miroslav1923 -941. „Kamešnica
169. Pažin Đorđa Mara1925 -1941. „ „
170. Pažin Đorđa Ljubo1927 -1941. „ „
171. Pažin Đorđa Rade1929 -1041. „ „
172. Pažin Save Špiro1910 -1941. „Prolpg
173. Pažin ž. Špire Milica1912 -1941. „Kamešnica
174. Pažin Špire Stevo1930 -1941. „ „
175. Pažin Špire Slobodan1934 -1941. „ „
176. Pažin Špire Rade1937 -1941. „ „
177. Pažin Nike Markica1907 -1941. „Prolog
178. Pažin ž. Markice Ljubica1909 -1941. „Kamešnica
179. Pažin Markice Momčilo1929 -1941. „ „
180. Pažin Markice Danica1931 -1941. „ „
181. Pažin Markice Vidosava1933 -1941. „ „
182. Pažin Markice Milica1937 -1941. „ „
183. Pažin Markice Uglješa1940 -1941. „ „
184. Pažin Tome Ilija1936 -1941. „ „
185. Ratalj Ile Rade1911 -1941. „Prolog
186. Ratalj ž. Rade Anđa1916 -1941. „Kamešnica
187. Ratalj Ile Ile1881 -1941. „Prolog
188. Ratalj ž. Ile Jovanka1888 -1941. „Kamešnica
189. Ratalj Ile Jela1925 -1941. „ „
190. Rataj Ile Anđa1927 -1941. „ „
191. Ratalj Marka Boško1881 -1941. „Prolog
192. Ratalj ž. Boška Zorka1890 -1941. „Kamešnica
193. Ratalj Boška Mara1925 -1941. „ „
194. Ratalj Boška Vojko1927 -1941. „ „
195. Ratalj Save Tomo1913 -1941. „Prolog
196. Ratalj ž. Tome Jela1916 -1941. „Kamešnica
197. Ratalj Tome Milica1934 -1941. „ „
198. Ratalj Jove Petar1908 -1941. „Prolog
199. Ratalj ž. Petra Božica1910 -1941. „Kamešnica
200. Ratalj Petra Đorđe1930 -1941. „ „
201. Ratalj Petra Milica1932 -1941. „ „
202. Ratalj Petra Niko1934 -1941. „ „
203. Ratalj Petra Lazar1938 -1941. „ „
204. Ratalj Petra Jovan1935 -1941. „ „
205. Tošić Stojana Pero1891 -1941. „Prolog
206. Tošić ž. Pere Joka1893 -1041. „Kamešnica
207. Tošić Stojana Tomo1894 -1941. „ „
208. Tošić ž. Toše Ćurkuša1896 -1941. „ „
209. Tošić Toma Milica1923 -1941. „ „
210. Tošić Tome Mirjana1925 -1941. „ „
211. Tošić Tome Milan1927 -1941. „ „
212. Tošić Tome Stojan1929 -1941 . „ „
213. Tošić Stojana Savo1896 -1941. „Prolog
214. Tošić ž. Save Mara1897 -1941. „Kamešnica
215. Tošić Save Ruža1926 -1941. „ „
216. Tošić Save Milan1928 -1941. „ „
217. Tošić Save Nenad1930 -1941. „ „
218. Ždero Ile Milan1918 -1941. „Prolog
219. Ždero ž. Milana Milica1921 -1941. „Kamešnica
220. Ždero Milana (novorođenče staro(1 dan) „ „
221. Ždero ž. Rade Anđa1886 -1941. „ „
222. Ždero Rade Mile1918 – 1941. „Prolog
223. Ždero Rade Milica1923 -1941. „Kamešnica
224. Ždero ž. Mile Milica1921 -1941. „ „
225. Ždero Save Nine1841 -1941. „ „
226. Ždero Nine Radovan1902 -1941. „Prolog
227. Ždero ž. Radovana Stana1907 – 1941. „Kamešnica
228. Ždero Radovana Petar1933 -1941. „ „
229. Ždero Radovana Momčilo1935 -1941. „ „
230 Ždero Radovana Mihajlo1936 -1941. „ „
231. Ždero Radovana Mirjana1939 -1941. „ „
232. Ždero Radovana Ratko1941 -1941. „ „

         NAPOMENA: Slučaj Golinjeva i priča o stradanjima Srba iz ovog sela najbolja je ilustracija, kako sistematskog i dobro planiranog ustaškog nauma  da ne utekne srpskog uva, tako i muka u prikupljanju podataka o žrtvama tog suludog plana. Kad sam  početkom juna 1991. godine prvi put došao u Livno i započeo  istraživanja i prikupljanje građe za ovu knjigu, livanjski paroh, pop Mirko Jamedžija (rodom je iz Glamoča) kazao mi je da je u Golinjevu pobijeno oko sto Srba. Nekoliko dana kasnije pozvao me telefonom i rekao  da je u međuvremenu doznao za još oko četrdeset žrtava u ovom selu. Zahvaljujući ponajviše  upornosti i sistematičnosti Mića Radete, njegovoj vještini i ugledu koji je  tih devedesetih godina prošlog vijeka uživao i među Srbima i među Hrvatima i među Muslimanima u Livnu i okolini  (možda i zato što mu je sin oženjen Hrvaticom), zastrašujući  spisak golinjevskih žrtava je gotovo udvostručen. On je od jedne stare plemenite Hrvatice, dobrodušne a bistroumne i pamtljive, koja je u vrijeme pokolja u Golinjevu bila već stasala djevojka,  na vjeru božju (zakleo joj se i održao riječ da je neće odati ni na mukama starca Vujadina) saznao i zapisao  imena domaćina  svih šezdeset zatrtih srpskih domova u ovom selu i članova njihovih porodica. Ona mu je kazala da su se krvoloci poslije pokolja falili da su smakli dvjesta pedeset i šest Srba!

         Priču stare Hrvatice potvrdile su i neke golinjevske odive udate u drugim selima, koje su slučajno pretekle. One su, recimo, baš kao i stara Hrvatica, jednodušno dokazivale da jegolinjevska porodica Ratalj bila znatno brojnija nego što se ranije mislilo, da i u najnovijem spisku nedostaje još najmanje deset imena Ratalja, a u pitanju su najčešće bila tek rođena i još nekrštena djeca, odnosno da je pored  dvjesta trideset i dvoje odraslih koji su pobijeni u Golinjevu i čija su imena nepobitno utvrđena bilo još i dvadeset i četvoro nekrštene djece, uglavnom iz porodica Ratalj, Ždero i Pažin.

(Mićo Radeta trvrdi da mu je  jedan Golinjevac, nekadašnji hrvatski oružnik, koji, koliko se zna, nije učestvovao u tom pokolju niti okrvavio ruke ili se na kakav drugi način ogriješio i istakao u zlostavljanju Srba, te 1991. godine, povjerio da su glavni organizatorui pokolja u Golinjevu bili  seoski knez Ante Kuliš i njegov šurak, zloglasni ustaški emigrant Mate Vodopija. Većina ostalih krvopija je bila iz Vržerala i Podgradine.)

GUBER VELIKI

1. Arnaut Bože Cvijo1888 -1941.StratišteProlog
2. Arnaut Bože Petar1900 -1941. „ „
3. Arnaut Bože Rade1902 -1941. „ „
4. Arnaut Bože Špiro1907 -1941. „ „
5. Arnaut Cvije Vojko1914 -1941. „ „
6. Arnaut Luke Miloš1903 -1941. „ „
7. Arnaut Luke Tomo1914 -1941. „ „
8. Arnaut Vase Ile1881 -1941. „ „
9. Arnaut Ile Jovo1902 -1941. „ „
10. Arnaut Ile Vaso1908 -1941. „ „
11. Arnaut Marka Bogdan1909 -1941. „ „
12. Arnaut Marka Niko1913 -1941. „ „
13. Arnaut Marka Mitar1920 -1941. „ „
14. Arnaut Marka Ratko1923 -1941. „ „
15. Bajilo Đure Marko1914 -1941. „ „
16. Duvnjak Laze Mirko1900 -1941. „ „
17. Ždero Bože Milan1901 -1941. „ „
18. Ždero Bože Miloš1916 -1941. „ „
19. Ždero Nike Đorđe1907 -1941. „ „
20. Ilukić Ilije Jovo1904 -1941. „ „
21. Laganin Ile Marko1886 -1941. „ „
22. Laganin Marka Bogdan1916 -1941. „ „
23. Laganin Marka Niko1922 -1941. „ „
24. Laganin Stojana Rade1906 -1941. „ „
25. Laganin Stojana Branko1905 -1941. „ „
26. Laganin Nike Savo1893 -1941. „ „
27. Laganin Nike Nine1891 -1941. „ „
28. Laganin Nine Tomo1911 -1941. „ „
29. Laganin Nine Jovo1916 -1941. „ „
30. Laganin Riste Pero1890 -1941. „ „
31. Laganin Riste Milan1897 -1941. „ „
32. Laganin Riste Rade1903 -1941. „ „
33. Laganin Milana Ile1924 -1941. „ „
34. Laganin Petra Stojan1906 -1941. „ „
35. Laganin Petra Rajko1920 -1941. „ „
36. Laganin Nike Vaso1921 -1941. „ „
37. Laganin Stojana Petar1907 -1941. „ „
38. Naerlović Todora Pero1890 -1941. „ „
39. Naerlović Marka Pavo1918 -1941. „ „
40. Nikić Pavla Milan1894 -1941. „ „
41. Pažin Steva Jovo1880 -1941. „ „
42. Pažin Jove Mićo1910 -1941. „ „
43. Pažin Jove Miloš1915 -1941. „ „
44. Pažin Steve Niko1872 -1941. „ „
45. Pažin Nike Stevan1900 -1941. „ „
46. Pažin Stevana Boris1922 -1941. „ „
47. Pažin Pere Bogdan1918 -1941. „ „
48. Pažin Pere Ile1924 -1941. „ „
49. Pažin Vase Špiro1908 -1941. „ „
50. Pažin Vase Lazo1910 -1941. „ „
51. Pokrajac Petra Savo1896 -1941. „ „
52. Radeta Save Trifko1906 -1941. „ „
53. Radeta Mije Rade1917 -1941. „ „
54. Radeta Bože Stevo1920 -1941. „ „
55. Radeta Marka Vaso1890 -1941. „ „
56. Radeta Krste Niko1865 -1941. „ „
57. Radeta Ile Niko1921 -1941. „ „
58. Radeta Krste Markica1922 -1941. „ „
59. Radeta Pere Stevo1892 -1941. „ „
60. Radeta Pere Danilo1908 -1941. „ „
61. Radeta Pere Gavro1908 -1941. „ „
62. Radeta Rade Lazo1907 -1941. „ „
63. Radeta Ile Ile1887 -1941. „ „
64. Radeta Ile Rade1915 -1941. „ „
65. Radeta Nike Lazo1880 -1941. „ „
66. Radeta Laze Predrag1908 -1941. „ „
67. Radeta Laze Ile1919 -1941. „ „
68. Radeta Nike Mihajlo1875 -1941. „ „
69. Radeta Mihajla Tugomir1914 -1941. „ „
70. Radeta Mihajla Mirko1921 -1941. „ „
71. Radeta Tome Mićo1904 -1941. „ „
72. Radeta Ilije Luka1889 -1941. „ „
73. Radeta Bože Luka1884 -1941. „ „
74. Radeta Luke Strailo1914 -1941. „ „
75. Radeta Luke Slavko1917 -1941 „ „
76. Radeta Bože Vaso1881 -1941. „ „
77. Radeta Vase Rajko1918 -1941. „ „
78. Radeta Pave Toša1894 -1941. „ „
79. Radeta Toše Živojin1924 -1941. „ „
80. Radeta Pave Savo1897 -1941. „ „
81. Radeta Bojana Mihajlo1892 -1941. „ „
82. Radeta Ile Radomir1920 -1941. „ „
83. Radeta Cije Veso1919 -1941. „ „
84. Radeta Pere Niko1897 -1941. „ „
85. Radeta Pere Stojan1880 -1941. „ „
86. Radeta Stojana Slobodan1918 -1941. „ „
87. Radeta Jove Lazo1902 -1941. „ „
88. Radeta JoveVlado1912 -1941. „ „
89. Radeta Laze Slavko1923 -1941. „ „
90. Radeta Pave Krsto1914 -1941. „ „
91. Radeta Jove Jovo1897 -1941. „ „
92. Radeta Marka Živko1910 -1941. „ „
93. Radeta Jove Boško1920 -1941. „ „
94. Radeta Rade Trifko1925 -1941. „ „
95. Radeta Pere Vlado1925 – 1941. „ „
96. Radeta Bože Zdravko1914 -1941. „ „
97. Radeta Bože Božo1924 -1941. „ „
98. Radeta Jove Nine1919 – 1941. „ „
99. Radeta Tome Krsto1881 -1941. „ „
100. Radeta Tome Stanko1890 -1941. „ „
101. Radeta Nike Mićo1918 -1941. „ „
102.Radeta Save Mile1890 -1941. „ „
103. Radeta Mile Nine1921 -1941. „ „
104. Raco Tome Rade1885 -1941. „ „
105. Raco Tome Mijo1881 -1941. „ „
106. Raco Mije Mićo1915 -1941. „ „
107. Raco Stojana Đorđe1888 -1941 „ „
108. Raco Đorđa Spasoja1921 -1941. „ „
109. Raco Stojana Jovo1884 -1941. „ „
110. Raco Stojana Pavo1886 -1941. „ „
111. Raco Stojana Mitar1882 -1941. „ „
112. Raco Jove Rade1919 -1941. „ „
113. Raco Pave Vojin1914 -1941. „ „
114. Raco Mitra Draško1913 -1941. „ „
115. Raco ž. Mitra Mara1880 -1942. „ „
116. Trišo Mile Petar1900 -1941. „ „
117. Arnaut ž. Marka Todora1880 – 1942.Kruzi
118. Laganin Riste Krsto1906 – 1941.Prolog
119. Radeta ž. Boška Bogdana1923 – 1942.Kruzi

GUBER MALI

1. Kozomara Pave Mitar1878 -1941.Strati-šteProlog
2. Kozomara Mitra Jovo1906 -1941 „ „
3. Kozomara Mitra Božo1913 -1941. „ „
4. Pokrajac Petra Tomo1884 -1941. „ „
5. Pokrajac Petra Rade1900 -1941. „ „
6. Šormaz Luke Niko1921 -1941. „ „

GUBIN

1. Ivetić Jove Petar1880 – 1941.StratišteProlog
2. Broćeta Ile Božo1909 – 1941. „ „
3. Pajčin Ilije Božo1916 – 1943.Bitelićka greda

ŽABLjAK 

1. Bobušić Laze Ilija1890 -1941.Strati-šteProlog
2. Bošnjak Ile Pavo1901 -1941. „ „
3. Mitranić Stojana Rade1910 – 1941. „ „
4. Mitranić Marka Stojan1882 -1941. „ „
5. Mitranić Stojana Stamenko1912  – 1941. „ „
6. Mitranić Mije Pero1909 -1941. „ „
7. Mitranić Marka Mijo1865 -1941. „ „
8. Mitranić Mije Markica1923 -1941. „ „
9. Mitranić Mije Pavo1925 – 1941. „ „
10. Marić Toše Boško1906 -1941. „ „
11. Lovren Ilije Savo1912 -1941. „ „
12. Vuleta Bože Đorđe1871 -1941. „ „
13. Vuleta Đorđa Savo1916 -1941. „ „
14. Vuleta Đorđa Božo1918 -1941. „ „
15. Vuleta Koste Vilim1920  1941. „ „
16. Vuleta Koste Nedeljko1915 -1941. „ „
17. Vuleta Marka Pero1890 -1941. „ „
18. Vuleta Pere Nikola1917 -1941. „ „
19. Vuleta Pere Marko1915 – 1941. „ „
20.Vuleta Đorđa Stojan1915 – 942ubjen uŽabljaku
21. Mitranić Stanka1891 – 1942

ZASTINjE

1. Bošković Ilije Božo1909 – 1941.StratišteProlog
2. Ždero Sime Todor1903 – 1941.
3. Ždero ž. Todora Ana1913 – 1941.UbijenaU Zastinju
4. Kovljenović Jove Risto1893 – 1941. „
5. Marić Cvije Milan1889 – 1941.
6. Marić ž. Milana Anđa1893 – 1942.Kruzi
7. Marić Milana Grozda1920 – 1942.
8. Marić Milana Nedeljko1928 – 1942.
9. Pažin Rade Petar1886 – 1942. „
10. Pažin Rade Marko1908 – 1941. „Prolog
11. Pažin Nike Pane1888 – 1941. „ „
12. Pažin Nike Krstan1890 – 1941. „ „
13. Pažin Laze Marko1890 -1941. „ „
14. Pažin Pere Tomo1908 – 1941. „Livno
15. Pažin Laze Jefto1871 – 1941. „Prolog
16. Rosić Petra Todor1877 – 1941. „ „
17. Crnogorac Tode Stojan1893 – 1941.
18. Crnogorac Laze Jovo1888 – 1941.
19. Crnogorac Pavla Petar1926 – 1941.

KOMORANI

1. Ždero Trifka Špiro1905 -1941.StratišteProlog
2. Ždero Špire Živko1923 – 1941. „ „
3. Ždero ž. Rade Mara1902 – 1941. „ „
4. Ždero Rade Ruža1926 – 1941. „ „
5. Ždero Rade Ljubo1930 – 1941. „ „
6. Ždero Rade Boško1932 – 1941. „ „
7. Ždero Rade Uglješa1936 – 1941. „ „
8. Ždero Rade Veselin1939 – 1941. „ „
Naslage kostiju žrtava iz Prologa

Naslage kostiju žrtava iz Prologa

 LIVNO

1. Anđić ž. Nikole Milka1870 – 1941.StratišteKoprivnica
2. Anđić Pere Drago1897 – 1041. „Prolog
3. Arnaut Đure Dušan1914 – 1941. „ „
4. Arnaut Đure Branko1918 – 1941. „ „
5. Babić Sime Dane1890 – 1941.
6. Bajilo Mihajla Jovo1864 – 1941. „Koprivnica
7. Bajilo ž Jove Rista1870 – 1941. „ „
8. Bajilo Jove Uglješa1910 – 1941. „ „
9. Bajilo Jove Stojanka1921 – 1941. „ „
10. Bajilo ž. Uglješe Dobrica1915 – 1941. „ „
11. Bajilo Uglješe Milun1937 – 1941. „ „
12. Bajilo Uglješe Dragan1939 – 1941. „ „
13. Baroš Petra Obrad1896 – 1941. „ Prolog
14. Belenzada Zdravko1925 – 1941. „ „
15. Besara Pantelije Jovan1893 – 1941. „ „
16. Besara Vlade Vlajka1929 – 1941. „Koprivnica
17. Bilbija Ilije Branko1921 – 1941. „ Prolog
18. Bokić Jove Koviljka1912 – 1941Koprivnica
19. Bokić Jove Milan — Mišo1938 – 1941. „ „
20. Bokić Jove Dragan1940 – 1941. „ „
21. Velimir Luke Mihajlo1906 – -941
22. Vidović Ignjatija Uroš1898 – 1941. „Koprivnica
23. Vuleta Nike Drago1908 – 1941. „Prolog
24. Vuleta Riste Stevan1881- 1941. „ „
25. Gligić ž. Nike Draginja1878 – 1941. „Koprivnica
26. Gligić Nike Veselinka1907 – 1941. „ „
27. Gligić Nike Ranko1912 – 1941. „ „
28. Gligić Nike Milena1919 – 1941. „ „
29. Dobrijević Petra Jovo1889 – 1941.Prolog
30. Dobrijević  Jove Savo1919 – 1941.
31. Dobrijević ž. Jove Đuka1893 – 1941.
32. Duvnjak Gavro1889 – 1941. „ „
33. Duvnjak Gavre Živko1924 – 1941. „ „
34. Đuran Jove Dimitrije1869 – 1941. „ „
35. Đuran Dimitrija Ilija1897 – 1941. „ „
36. Đuran Dimitrija Petar1913 – 1941. „ „
37. Đuran Riste Gojko1903 – 1941. „ „
38. Ždero Stojan1871 – 1941. „
39. Ždero Špiro1889 – 1941. „ „
40. Zagorac Sime Gligo1888 – 1941.
41. Zagorac Sime Nikola1883 – 1941.
42. Zagorac Nike Vojin1906 – 1941. „ „
43. Zeljković Jove Milan1911 – 1941. „ „
44. Zubić  dr Krsto1891 – 1941. „Zanatovići
45. Zubić ž. Krste Obrenija1901 – 1941. „Koprivnica
46. Ivica Tode Nikola1905 – 1941. „ „
47. Ivica ž. Nikole Smilja1907 – 1941. „ „
48. Ivica Nikole Krsto1930 – 1941. „ „
49. Ivica Nikole Ilija – Ico1935 – 1941. „ „
50. Jovanović Save Ranko1900 – 1941. „ „
51. Konjik Đure Ljubomir1912 – 1941.Prolog
52. Konjik Đure Milan1899 – 1941. ubijen  u bolnici
53. Kozomara Ilije Slavko1923 – 1941. „ Prolog
54. Kravarušić Bože Ilija1891 – 1941. „ „
55. Kravarušić Bože Nikola1888 – 1941. „Koprivnica
56. Kravarušić Ilije Tomo1923 – 1941. „Prolog
57. Kujundžić Koste Milojko1894 – 1941. „ Koprivnica
58. Kujundžić ž. Milojka Danica1900 – 1941. „ „
59. Kujundžić Milojka Dragica1920 – 1941. „ „
60. Kujundžić Milojka Uglješa1921 – 1941. „Prolog
61. Kujundžić Milojka Zoran1923 – 1941. „ „
62. Kujundžić Sime Mile – Mijan1913 – 1941. „ „
63. Lalić  Jove Todor1875 – 1941. „ „
64. Lalić Todora Rajko1906 – 1941. „Koprivnica
65. Lalić ž. Rajka Angela1911 – 1941. „ „
66. Lalić Rajka Zdravko1938 – 1941. „ „
67. Lalić Todora Slobodan1923 – 1941. „Prolog
68. Lalić Stevana Ilija1888 – 1941. „ „
69. Lovren Tome Danilo1899 – 1941. „ „
70. Lovren Danila Vladimir1923 – 1941. „ „
71. Lovren Ilija1880 – 1941. „ „
72. Ljuboja Nikole Simo1896 – 1941.
73. Ljuboja Sime Nikola1894 – 1941.
74. Maljković Save Milan1903 – 1941.
75. Maljković Save Ilija1905 – 1941. „ „
76. Maljković Save Ranko1909 – 1941. „ „
77. Maljković Save Slavko1915 – 1941. zaklanu bolnici
78. Margetić Jefte Simo1881 – 1941. „Koprivnica
79. Margetić ž. Ime Mara1889 – 1941. „ „
80. Margetić Sime Ranko1909 – 1941. „Zanesović
81. Marić Riste Milojko1899 – 1941ubijenu Livnu
82. Miličević Nikola1906 – 1941. „Prolog
83. Mitranić Tode Đuro1892 -1941.
84. Mitranić Đorđa Vladimir1923 – 1941
85. Mitrović dr Dušan1900 – 1941. „Zanatovići
86. Mitrović ž. Dušana Ranka1906 – 1941. „Koprivnica
87. Mitrović Dušana Vesna1930 – 1941. „ „
88. Mitrović Dušana Zdravko1932 – 1941. „ „
89. Naerlović Marka Božo1885 – 1941. „ „
90. Naerlović ž. Bože Jovanka1891 – 1941. „Koprivnica
91. Naerlović Bože Veselinka1912 – 1941. „ „
92. Naerlović Bože Mirjana1915 – 1941. „ „
93. Naerlović Luke Svetozar1913 – 1941. „Prolog
94. Nikić Pavla Milan1896 – 1941.
95. Novaković Boška Dragomir1926 – 1941. „Koprivnica
96. Obradović Jove  Julka1889 – 1941. „ „
97. Pavlović Risto1889 – 1941. „Prolog
98. Pavlović Nikole Živko1900 – 1941. „Koprivnica
99. Parojčić Vase Jovo1924 – 1941. „Prolog
100. Pejić Mihajla Jovanka1922 – 1941. „ „
101. Pokrajac Luke Vojin1906 – 1941. „ „
102. Pucarić Sime Staka1889 – 1941. „Koprivnica
103. Pucarić Milan1923 – 1941. „Prolog
104. Radeta Nike Špiro1888 – 1941. „ „
105. Radeta Bojana Tomo1888 – 1941. „Koprivnica
106. Radeta ž. Tome Tarsa1895 – 1941. „ „
107. Radeta Tome Bogdana1923 – 1941. „ „
108. Radeta Tome Sofija – Sonja1925 – 1941. „ „
109. Radeta Bojana Rade1898 – 1941. „ „
110. Radeta ž. Rade Veselinka1900 – 1941. „ „
111. Radeta Rade Miloš1926 -1941. „ „
112. Radeta Rade Dejan1929 – 1941. „ „
113. Radeta Rade Nikola1932 -1941. „ „
114. Radić Ilija1889 – 1941. „ Prolog
115. Radoja Bože Aleksa1913 – 1941.
116. Rašković Đuro1905 – 1941
117. Rudić Mara1908 – 1941Koprivnica
118. Sekulić Jefto1851 – 1941. „ Prolog
119. Sekulić Savo1886 -1941. „ „
120. Sekulić Nikole Miro1917 – 1941. „ „
121. Serdarević Todora Dane1900 – 1941. „ „
122. Serdarević Todora Ljubo1904 -1941. „ „
123. Serdarević Momčilo1922 – 1941. „ „
124. Skakić Vuke Vlado1892 – 1941.
125. Stanišić Josifa Kosta1884 – 1941.
126. Stanišić ž. Koste Danica1892 – 1941. „ „
127. Stanišić Koste Saveta1921 – 1941. „ „
128. Stević Nikole Mirko1902 – 1941. „Koprivnica
129. Stević ž. Mirka Savka1906 – 1941. „ „
130. Stević Mirka Dragica1926 – 1941. „ „
131. Stević Mirka Dejan1928 – 1941. „ „
132. Stević Mirka Danica1932 – 1941. „ „
133. Stević Mirka Dragoljub1933 – 1941. „ „
134. Stričević Save Dušan1922 -1941. „ Prolog
135. Tomović Anastasija Ljubo1889 – 1941. „
136. Tomović Anastasija Uroš1892 – 1941. „ „
137. Ćevap Nikokle Milan1915 – 1941.
138. Ćevap  Špire Nikola1913 – 1941.
139. Ćurković  Ilije Jovo1889 – 1941.
140. Ćurković ž. Jove Jovanka1893 – 1941ubijenau Jasenovcu
141. Ćurković Jove Đuro1917 – 1941.
142. Šormaz Save Anđelko1884 – 1941Koprivnica
    

LIŠTANI

1. Cvijetić Laze Anđa1890 – 1941.StratišteProlog
2. Cvijetić Petra Niko1907 – 1941. „ „
3. Cvijetić Luke Mile1890 – 1941. „ „
4. Cvijetić Luke Ilija1916 – 1941. „ „
5. Cvijetić Luke Marko1923 – 1941. „ „
6. Cvijetić Mile Đorđe1907 – 1941. „ „
7. Cvijetić Marka Jovo1899 – 1941. „ „
8. Cvijetić Marka Niko1902 – 1941. „ „
9. Cvijetić Todora Ljubica1914 – 1941. „ „
10. Cvijetić Todora Božo1884 – 1941. „ „
11. Cvijetić Bože Vladislv1907 – 1941. „ „
12. Cvijetić Bože Milan19.. – 1941. „ „
13. Cvijetić Bože Savo1920 – 1941. „ „
14. Cvijetić Bože Ilija1922 – 1941. „ „
15. Cvijetić Petra Todor1890 – 1941. „Trnovci
16. Cvijetić Todora Petar1923 – 1941. „ „
17. Cvijetić Todora Marija1919 – 1941. „ „
18. Cvijetić Todora Stana1925 – 1941. „ „
19. Cvijetić Todora Zdravko1928 – 1941. „ „
20. Cvijetić Mile Božica1900 – 1941. „ „
21. Cvijetić Nikole Vojislav1923 – 1941. „ „
22. Cvijetić Nikole Ilija1925 – 1941 „ „
23. Cvijetić Nikole Bosiljka1928 – 1941. „ „
24. Cvijetić Nikole Cvetko1930 -1941. „ „
25. Cvijetić Nikole Danica1935 – 1941. „ „
26. Cvijetić Nike Anđa1938 – 1941. „ „
27. Cvijetić Nike Milan1940 – 1941. „ „
28. Cvijetić Pere Boja1919 – 1941. „ „
29. Cvijetić Pere Ljubica1916 – 1941. „ „
30. Cvijetić Stevana Ljuba1907 – 1941. „ „
31. Cvijetić Đorđa Petar1933 – 1941. „ „
32. Cvijetić Đorđa Cvijeta1936 – 1941. „ „
33. Cvijetić r. Radeta Joka1870 – 1941. „ „
34. Cvijetić Ilije Živko1938 – 1941. „ „
35. Cvijetić r. Podrožić Sava1885 – 1941. „ „
36. Cvijetić Petra Marija1935 – 1941. „ „
37. Cvijetić Bože Božo1937 – 1941. „ „
38. Cvijetić Bože Marija1935 – 1941. „ „
39. Cvijetić Bože Ljeposava1924 – 1941. „ „
40. Cvijetić Bože Sava1934 – 1941. „Trnjaci
41. Cvijetić Jove Anđa1933 – 1941. „ „
42. Cvijetić Jove Mirko1935 – 1941. „ „
43. Cvijetić Nike Petar1926 – 1941. „ „
44. Cvijetić r. Erceg Todora1872 – 1941. „ „
45. Cvijetić Stevana Sava1912 – 1941. „ „
46. Cvijetić Vlade Mirko1925 – 1941. „ „
47. Cvijetić r. Crnogorac Ljubica1923 – 1941. „ „
48. Cvijetić Vlade Milica1932 – 1941. „ „
49. Cvijetić Vlade Draginja1935 – 1941. „ „
50. Cvijetić Vlade Jovanka1937 – 1941. „ „
51. Cvijetić ž. Ilije Manda1914 – 1941. „ „
52. Cvijetić Ilije Milan1935 – 1941. „ „
53. Cvijetić Ilije Zorka1937 – 1941. „ „
54. Cvijetić r. Radoja Marija1897 – 1941. „ „
55. Cvijetić Vlade Gospava1930 – 1941. „ „
56. izvjesni Jakov, zvani „Jalovaš“19… – 1942.ubijenu Lištanima

ODžAK

1. Arnaut Nikole Stana1870 – 1941.StratišteTrnovac
2. Arnaut Nikole Ilija1908 – 1941. „ „
3. Arnaut ž. Ilije Anđa1911 – 1941. „ „
4. Arnaut Nikole Marija1919 – 1941. „ „
5. Arnaut Ilije Miloš1928 – 1941. „ „
6. Arnaut Ilije Ljubica1931 – 1941. „ „
7. Arnaut Ilije Sofija1934 – 1941. „ „

PODGREDA 

1. Đuran Sime Božo1894 – 1941.Stratište Prolog
2. Jagodić Ile Branko1914 – 1941. „
3. Jagodić Stojana Božo1894 – 1941. „ „
4. Jagodić Mije Nikola1922 – 1942. ubiojenu Glamoču
5. Jagodić Mije Savo1902 – 1941. ubijenu Livnu

POTOK 

1. Marić Ilije Matija1… — 1941.StratišteProlog
2. Marić ž. Matije Stana1… — 1941. „Tušnica
3. Marić Matije Anđelko1923 – 1941. „Prolog
4. Marić Matije Dragica1936 – 1941. „Tušnica
5. Marić Matije Ilinka1938 – 1941. „ „
6. Marić Matije Radojka1941 – 1941. „ „
7. Raco Tome Rista1881 – 1941. „ „
8. Raco Pere Uroš1914 – 1941. „Prolog
9. Raco ž. Uroša Ljubica1915 – 1941. „Tušnica
10. Raco Uroša Pavo1935 – 1941. „ „
11. Raco Uroša Vladimir1938 – 1941. „ „
12. Raco Uroša Ratko1940 – 1941. „ „
13. Raco Marka Jovo1908 – 1941. „Prolog
14. Raco Jove Mirko1919 – 1941. „ „
15. Raco Jove Spasoje1922 – 1941. „ „
16. Raco Jove Niko1925 – 1941. „ „
17. Raco Marka Miloš1904 – 1941. „ „
18. Raco Miloša Bogdan1932 – 1941. „Tušnica
19. Raco Miloša Janja1935 – 1941. „ „
20. Raco ž. Luke Anđa1909 – 1941. „ „
21. Raco Luke Savo1928 – 1941. „ „
22. Raco Luke Rajko1035 – 1941. „ „
23. Raco Luke Marko1936 – 1941. „ „
24. Raco Luke Ilija1939 – 1941. „ „
25. Raco Luke Zorka1932 – 1941. „ „
26. Raco Miloša Mija1939 – 1941. „ „

POTOČANI 

1. Jagodić Đure Cvijo1901- 1941.Strati-šteProlog
2. Jagodić Đure Živko1918 – 1941. „ „
3. Jagodić Nike Mihajlo1920 – 1941. „ „
4. Jagodić Pere Jovo1920 – 1941. „ „
5. Jagodić Tode Pero1879 – 1941. „ „
6. Jagodić Jefte Mitar1891 – 1941. „ „
7. Jagodić Mitra Jovo1916 – 1941. „ „
8. Jagodić Jove Novica1919 – 1941. „ „
9. Jagodić Jove Dušan1921 – 1941. „ „
10. Jagodić Tome Danilo1900 – 1941. „ „
11. Jagodić Tome Milan1903 – 1941. „ „
12. Jagodić Pere Jakov1888 – 1941. „ „
13. Jagodić Vase Mirko1919 – 1941. „ „
14. Jagodić Tome Živko1915 – 1941. „ „
15. Jagodić Save Niko1884 – 1941. „Borova Glava
16. Jagodić Nike Spasoje1912 – 1941. „ „
17. Jagodić Save Pero1891 – 1941. „Prolog
18. Jagodić Trivuna Jovo1875 – 1941 „ „
19. Jagodić Jove Rade1906 – 1941. „ „
20. Milisav Đorđa Milorad1919 – 1941. „Borova Glava
21. Milisav Đorđa Duško1922 – 1941. „ „
22. Cvijetić Pere Stojan1916 – 1941. „Prolog

PRILUKA 

1. Erceg Tome Božo1881 – 1941.StratišteProlog
2. Erceg Bože Luka1905 – 1941. „ „
3. Erceg Tome Marko1914 – 1941. „ „
4. Erceg Luke Ilija1870 – 1941. „ „
5. Erceg Ilije Ilija1894 – 1941. „ „
6. Erceg Ilije Rajko1923 – 1941. „ „
7. Erceg Jove Luka1912 – 1941. „ „
8. Erceg Jove Dušan1920 – 1941. „ „
9. Erceg Stojana Stojan1918 – 1941.
10. Ljuboja Mirka Simo1903 – 1941. „ „
11. Ljuboja Sime Ilija1921 – 1941. „ „
12. Mihajlo Ilije Ilija1921 – 1941. „ „
13. Mihajlo Ilije Dušan1925 – 1941. „ „

PROVO

1. Maljković Sime Jovanka1902 – 1942.ubijenapod Sokocem
2. Mihaljica Nike Mijo1915 – 1943. ubijenu logoru
3. Mrvić Pere Joka1890 – 1944.ubijen u Provu
4. Pokrajac Luke Stevan1894 -1942.ubijenna Bitelićagredi

RADANOVCI

1. Bikić Mije Ilija1900 – 1941.StratišteČelebić
2. Bikić Jove Jova1882 – 1941. „ „
3. Đukić Laze Nikola1870 – 1941. „Ljubunčić
4. Nenadić U. Darinka. . .- 1941. „Čelebić
5. Nenadić U.. . . . – 1941. „ „
6. Vujanović Špire Neđo1913 – 1941. „ „
7. Erceg Ilije Pantelija1875 – 1941. „Vinkovci
8. Erceg Pantelije Simo1906 – 1941. „ „
9. Erceg Rade Mijo1894 – 1941. „ „
10. Erceg Janka Bojan1905 – 1941. „ „

RAPOVINE

1. Arnaut Krstana Nikola1893 – 1941.Strati-šteProlog
2. Arnaut Laze Božo1910 – 1941. „ „
3. Arnaut Nikole Radovan Mališa1920 – 1941. „ „
4. Arnaut Laze Pero1916 – 1941.ubijenna područjuMrkonjić Grada

RUJANI GORNjI

1. Bošković Rade Niko1864 – 1941.StratišteProlog
2. Bošković Rade Mile1886 – 1941. „ „
3. Bošković Mile Ilija1899 – 1941. „ „
4. Bošković Cvitka Anđa1870 – 1941. „ „
5. Bošković Jove Marija1907 – 1941. „ „
6. Bošković Jove Savka1912 – 1941. „jama Ravni dolac
7. Bošković Tole Rade1928 – 1941. „ „
8. Bošković Tole Milenko1930 – 1941. „ „
9. Bošković Tole Luka1934 – 1941. „ „
10. Bošković Luke Marta1870 – 1941. „ „
11. Bošković Mile Ljuba1920 – 1941. „ „
12. Bulović Petra Vaso1888 – 1941. „Prolog
13. Bulović Petra Filip1890 – 1941. „ „
14. Bulović Filipa Ilija1920 – 1941. „ „
15. Bulović Filipa Milka1923 – 1941. „jama Provalija -Gornji Rujani
16. Bulović Filipa Zorka1926 – 1941. „ „
17. Bulović Filipa Rade1930 – 1941. „ „
18. Bulović Filipa ž. Mara1892  -1941. „ „
19. Bulović Marka Boško1927 – 1941 „jama Razvala -Gornji Rujani
20. Bulović Marka Svetko1936 — 1941 „ „
21. Bulović ž. Vase Stana1890 – 1941. „ „
22. Bulović Vase Ruža1922 – 1941. „Ubijena u Livnu
23. Bulović ž. Marka Ana1905 – 1941. „jama Razvala -Gornji Rujani
24. Ćalić ž. Nikole Anđa1905 – 1941. „ „
25. Ćalić Nikole Desa1926 – 1941. „ „
26. Ćalić Nike Mara1930 – 1941. „ „
27. Ćalić Nike Boja1934 – 1941. „ „
28. Đuran Đure Božo1938 – 1941. „jama Provalija -Gornji Rujani
29. Erceg Stevana Jovo1873 – 1941. „Prolog
30. Erceg Stevana Niko1876 – 1941. „ „
31. Erceg Jove Božo1900 – 1941. „ „
32. Erceg Jove Marko1906 – 1941. „ „
33. Erceg Marka Mara1912 – 1941. „jama Razvala -Gornji Rujani
34. Erceg Marka Cvita1906 – 1941. „ „
35. Erceg Marka Draginja1910 – 1941. „ „
36. Erceg Marka Anđa1934 – 1941. „ „
37. Erceg Marka Boja1937 – 1941. „ „
38. Erceg Mrka Jovo1939 – 1941. „ „
39. Erceg Petra Ilija1933 – 1941. „ „
40. Erceg Petra Mile1936 – 1941. „ „
41. Erceg Petra Rajko1938 – 1941. „ „
42. Erceg Bože Luka1929 – 1941. „ „
43. Erceg Bože Anđa1932 – 1941. „ „
44. Erceg Bože Ljubica1934 – 1941. „ „
45. Erceg Bože Milica1937 – 1941. „ „
46. Erceg Bože Mirko1939 – 1941. „ „
47. Erceg Jove Boja1890 – 1941. „ „
48. Erceg Nike Mara1923 – 1941. „ „
49. Erceg Nike Božo1926 – 1941. „ „
50. Erceg Ilije Stana1916 – 1941. „ „
51. Erceg Bože Ljuba1926 – 1941. „ „
52. Erceg Bože Gvozda1929 – 1941. „ „
53. Erceg Bože Slavka1931 – 1941. „ „
54. Erceg Bože Ljeposava1936 – 1941. „ „
55. Erceg Bože Marija1912 – 1941. „ „
56. Erceg Nike Marko. . . . – 1941. „Ubujen u DonjimRujanima
57. Erceg Bože Ruža1925 – 1941. „jama Razvala -Dornji Rujani
58. Erceg Bože Boja1927 – 1941. „ „
59. Kiso Jove Mitar1890 – 1941. „Prolog
60. Kiso Jove Vaso1899 – 1941. „ „
61. Kiso Jove Ilija1906 – 1941. „ „
62. Kiso Mitra Nikola1920 – 1941. „ „
63. Kiso Mitra Mile1925 – 1941. „ „
64. Kiso Nikole Mile1908 – 1941. „ „
65. Kiso Laze Mijo1896 – 1941. „ „
66. Kiso Mije Savo1920 – 1941. „ „
67. Kiso Mije Dušan1922 – 1941. „ „
68. Kiso Đure Ljubo1898 – 1941. „ „
69. Kiso Đure Rade1914 – 1941. „ „
70. Kiso Đure Marko1910 – 1941. „ „
71. Kiso Đure Božo1904 – 1941. „ „
72. Kiso Jove Marija1908 – 1941. „jama Provalija -Gornji Rujani
73. Kiso Vase Milica1930 – 1941. „ „
74. Kiso Vase Boja1934 – 1941. „ „
75. Kiso Vase Rajko1937 – 1941. „ „
76. Kiso Vase Savka1940 – 1941. „ „
77. Kiso ž. Ilije Ljuba1909 – 1941. „jama Razvala -Gornji Rujani
78. Kiso Ilije Danica1928 – 1941 „ „
79. Kiso Ilije Danilo1931 – 1941. „ „
80. Kiso Ilije Mira1935 – 1941. „ „
81. Kiso Ilije Milica1939 – 1941. „ „
82. Kiso Ilije Petar1939 -1941.
83. Kiso Jove Anđa1910 – 1941. „ „
84. Kiso Mitra Milica1927 – 1941. „ „
85. Kiso Mitra Pero1929 – 1941. „ „
86. Kiso Mitra Jovo1931 – 1941. „ „
87. Kiso Mitra Luka1933 – 1941. „ „
88. Kiso Mitra Mara1935 – 1941. „ „
89. Kiso Mitra Ruža1938 – 1941. „ „
90. Kiso Petra Mara1887 – 1941. „jama Provalija -Gornji Rujani
91. Kiso Petra Anica1921 – 1941. „jama Razvala -Gornji Rujani
92. Kiso Petra Boja1925 – 1941. „ „
93. Kiso Petra Joka1930 – 1941. „ „
94. Kiso ž. Mije Ruža1890 – 1941. „ „
95. Kiso Mije Vlado1926 – 1941. „ „
96. Kiso Mije Tomo1929 – 1941. „ „
97. Kiso Mije Božo1931 – 1941. „ „
98. Kiso Mije Đuro1935 – 1941. „ „
99. Kiso Mije Draginja1939 – 1941. „ „
100. Kiso ž. Nikole Boja1880 – 1941. „ „
101. Kiso Mije Stevanija1910 – 1941. „ „
102. Kiso Mile Mara1926 – 1941. „ „
103. Kiso Nikole Marko1926 – 1941. „ „
104. Kiso ž. Bože Mara1904 – 1941. „ „
105. Kiso Bože Ljubica1935 – 1941. „ „
106. Kiso Bože Milica1938 – 1941. „ „
107. Kiso Jove Petar1882 – 1941. ubijen u D.Rujnima
108. Stojanac Marka Petar1902 – 1941. „Prolog
109. Stojanac Jove Božo1896 – 1941. „ „
110. Stojanac Jove Luka1890 – 1941. „ „
111. Stojanac Jove Mile1880 – 1941. „ „
112. Stojanac Mile Mijo1921 – 1941. „ „
113. Stojanac Jove Marko1866 – 1941. „ „
114. Stojanac ž. Marka Anđa1870 – 1941. „ „
115. Stojanac Marka Boja1885 – 1941. „ „
116. Stojanac Nike Janja1927 – 1941. „ „
117. Stojanac Petra Nikola1930 – 1941. „ „
118. Stojanac Petra Sava1932 – 1941. „ „
119. Stojanac Petra Savo1935 – 1941. „ „
120. Stojanac Petra Danica1939 – 1941. „ „
121. Stojanac Mile Mara1925 – 1941. „ „
122. Stojanac Mile Stana1930 – 1941. „ „
123. Stojanac Jove Niko1883 – 1941. ubijenu Bačkoj Topoli
124. Stojanac ž. Nike Boja1890 – 1941. „jama Razvala -Gornji Rujani
125. Stojanac Nike Danica1919 – 1941. „ „
126. Stojanac Nike Mara1921 – 1941. „ „
127. Stojanac Nike Draginja1924 – 1941. „ „
128. Stojanac Nike Janja1907 – 1941. „ „
129. Stojanac Nike Ruža1930 – 1941. „ „
130. Stojanac Nike Kata1933 – 1941. „ „
131. Stojanac Nike Aleksa1936 – 1941. „ „
132. Stojanac Vuje Anđa1898 – 1941. „ „
133. Stojanac Bože Joka1924 – 1941. „ „
134. Stojanac Bože Ruža1927 – 1941. „ „
135. Stojanac Bože Ljeposava1930 – 1941. „ „
136. Stojanac Bože Luka1933 – 1941. „ „
137. Stojanac Bože Jovo1936 – 1941. „ „
138. Stojanac ž. Luke Nada1895 – 1941. „ „
139. Stojanac Luke Olga1922 – 1941. „ „
140. Stojanac Luke Anđa1924 – 1941. „ „
141. Stojanac Luke Andrija1927 – 1941. „ „
142. Stojanac Luke Jovo1930 – 1941. „ „
143. Stojanac Ilije Milica1923 – 1941. „ „
144. Stojanac Ilije Ljubiša1920 -1941.Prolog
Miro Kurtović mjeri dubinu jame Ravni dolac

Miro Kurtović mjeri dubinu jame Ravni dolac

RUJANI DONjI

1. Bačković Jove Nikola1900 – 1941.StratišteProlog
2. Bačković ž. Nikole Ljuba1907 – 1941. „jama Ravni dolac
3. Bačković Nikole Nevenka1928 – 1941. „ „
4. Bačković Nikole Anđa1928 – 1941. „ „
5. Bačković Nikole Ilija1930 – 1941.
6. Bačković Nikole Sava1940 – 1941.
7. Bačković ž. Ilije Anđa1870 – 1941. „ „
8. Bačković Ilije Simo1898 – 1941. „ Prolog
9. Bačković ž. Sima Anđa1905 – 1941.jama Ravni dolac
10. Bačković Sime Božo1922 – 1941. „ Prolog
11. Bačković Sime Veselinka1928 – 1941. „ „
12. Bačković Sime Mlica1930 – 1941. „ „
13. Bačković Sime Ilinka1934 -1941.
14. Bačković Sime Danilo1936 -1941.
15. Bačović Sime Lazo1938 -1941.
16. Bačković Sime Ljubica1940 -1941.
17. Bačković Nine Savo1932 – 1941. „ „
18. Bačković Nine Ile1935 – 1941. „ „
19. Bačković ž. Nikole Anđa1900 – 1941. „ „
20. Bačković Marka Petar1928 – 1941. „ „
21. Bačković Marka Mara1930 – 1941.  
22. Bačković Rade Mile. . . . — 1941. „ „
23. Bačković Cvitka Anđa. . . . — 1941. „ „
24. Bačković Mile Ilija. . . . — 1941. „ „
25. Bačković Jove Luka1888 – 1941. „ Prolog
26. Bačković ž. Luke Deva1896 – 1941. „jama Ravni dolac
27. Bačković Luke Boja. . . . — 1941. „ „
28. Bačković Luke Bogoljub. . . . — 1941. „ „
29. Bačković Luke Jovo. . . . — 1941. „ „
30. Bošković Marka Božidar1917 – 1941. „Prolog
31. Bošković Marka Todor1921 – 1941. „ „
31. Bošković Marka Veljko1923 – 1941. „ „
32. Bošković ž. Marka Marija1910 – 1941. „jama Ravni dolac
33. Bošković Marka Branko1931 – 1941. „ „
34. Bošković Marka Bogoljub1934 – 1941. „ „
35. Bošković Marka Slavka1936 – 1941. „ „
36. Bošković Marka Mirko1938 – 1941. „ „
37. Bošković Bože Nikola1892 – 1941. „Prolog
38. Bošković Bože Ilija1900 – 1941. „ „
39. Bošković Bože Dušan .1912 – 1941. „ „
40. Bošković Nikole Mile1917 – 1941. „ „
41. Bošković Nikole Dušanka1928 – 1941. „jama Ravni dolac
42. Bošković Dušana Rajko1933 – 1941. „ „
43. Bošković Dušana Slavko1935 – 1941. „ „
44. Bošković ž. Dušana Ljuba1910 – 1941. „ „
45. Bošković Ilije Ubavka1928 – 1941. „ „
46. Bošković Ilije Risto1934 – 1941. „ „
47. Bošković Ilije Stana1937 – 1941. „ „
48. Bošković Jove Živojin1937 – 1941. „ „
49. Bošković Jove Milena1939 – 1941. „ „
50. Bošković ž. Jove Ljuba1910 – 1941. „ „
51. Bošković Sime Milan1907 – 1941. „Prolog
52. Vulić Đure Marko1894 – 1941. „
53. Vulić ž. Marka Marija1890 – 1941. „jama Ravni dolac
54. Vulić Marka Sava1922 – 1941. „ „
55. Vulić Marka Boja1925 – 1941. „ „
56. Vulić Marka Ljuba1928 – 1941. „ „
57. Vulić Marka Mile1930 – 1941. „ „
58. Vulić Marka Đuro1933 – 1941. „ „
59. Gligić Jove Rajko1894 – 1941. „Prolog
60. Gligić ž. Rajka Marija1895 – 1941. „ „
61. Gligić Rajka Živko1932 – 1941. „ „
62. Gligić Mome Vlajko1930 – 1941. „ „
63. Erceg Luke Jovo1870 – 1941. „Prolog
64. Erceg Luke Nikola1887 – 1941. „Strupnić
65. Erceg Jovin Nadeždin1904 – 1941. „Prolog
66. Erceg Jove Tomo1921 – 1941. „ „
67. Erceg Jove Đorđe1933 – 1941. „jama Propunta -D. Rujani
68. Erceg ž. Nadeždina Ljuba1902 – 1941. „ jama Ravni dolac
69. Erceg Nadeždina Radovan1937 – 1941. „ „
70. Erceg Nadeždina Mile1939 – 1941. „ „
71. Erceg ž. Nikole Stana1902 – 1941 „ „
72. Erceg Nikole Milica1938 – 1941. „ „
73. Erceg Nikole Mara1940 – 1941. „ „
74. Erceg ž. Cvije Anđa1902 – 1941. „ „
75. Erceg Cvije Danilo1931 – 1941. „jama Propunta -D. Rujani
76. Erceg Cvije Vlajko1934 – 1941. „jama Ravni dolac
77. Erceg Pere Ilija1932 – 1941. „ „
78. Erceg ž. Bože Anđa1893 – 1941. „ „
79. Erceg Bože Živko1925 – 1941. „jama JavorakDonji Rujani
80. Erceg Bože Sava1926 – 1941. „ jama Ravni dolac
81. Erceg Bože Cvita1928 – 1941. „ „
82. Erceg Bože Ljubica1936 – 1941. „ „
83. Erceg Bože Nikola1937 – 1941. „ „
84. Zagorac T. Nikola1897 – 1941Prolog
85. Zagorac ž. Nikole Stana1900 -1941.jama Ravni dolac
86. Zagorac Nikole Neđo1918 -1941.Prolog
87. Zagorac Nikole Ruža1921 – 1941.jama Ravni Dolac
88. Zagorac Nikole Zora1924 – 1941.
89. Zagorac Nikole Dragica1927 – 1941.
90. Zagorac Nikole Branko1930 – 1941.
91. Kozomara Save Simo1887 – 1941. „Prolog
92. Kozomara ž. Sime Anđa1889 – 1941. „ jamaRavni dolac
93. Kozomara Sime Ilija1911 – 1941. „Prolog
94. Kozomara Sime Mile1922 – 1941. „ jama Ravni dolac
95. Kozomara Sime Milenko1926 – 1941. „ „
96. Kozomara Sime Jovo1927 – 1941. „ „
97. Kozomara Sime Miloš1931 – 1941. „ „
98. Kozomara Sime Milica1934 – 1941. „ „
99. Kozomara Ilije Uglješa1938 – 1941. „ „
99. Kozomara Ilije Stanko1926 – 1941. „Prolog
100. Lalić Marka Božo1902 – 1941. „ „
101. Lalić Bože Nikola1923 – 1941. „ „
102. Lalić Bože Sava1928 – 1941. „jama Ravni dolac
103. Lalić Bože Zorka1932 – 1941. „ „
104. Lalić ž. Bože Joka1905 – 1941. „ „
105. Lalić Ilije Pilip1917 – 1941. „Prolog
106. Lalić Ilije Dušan1930 – 1941. „jama Ravni dolac
107. Lalić Ilije Mile1928 – 1941. „ „
108. Lalić   Milica1900 – 1941. „ „
109. Lalić ž. Pilipa Mara1917 – 1941. „ „
110. Lalić Jove Božo1900 – 1941. „Prolog
111. Lalić Bože Jovo1928 – 1941. „ jama Ravni dolac
112. Lalić Bože Dušan1930 – 1941. „ „
113. Lalić Bože Kosa1925 – 1941. „ „
114. Lalić Bože Boja1933 – 1941. „ „
115. Lalić Ilije Draginja1914 – 1941. „ „
116. Lalić Jove Rade1911 – 1941. „Prolog
117. Lalić Sime Anđa1910 – 1941. „jama Ravni dolac
118. Lalić Jove Milan1914 – 1941. „Prolog
119. Lalić Ilije Pavo1890 – 1941. „ „
120. Lalić Pavla Mirko1912 – 1941. „ „
121. Lalić Pavla Dušan1920 – 1941. „ „
122. Lalić Pavla Mile1923 – 1941. „jama Ravni dolac
123. Lalić Pavla Jovo1926 – 1941. „ „
124. Lalić Pavla Stana1928 – 1941. „ „
125. Lalić Pavla Uglješa1930 – 1941. „ „
126. Lalić r. Marčeta Mara1895 – 1941. „ „
127. Lalić Mirka Sava1915 – 1941. „ „
128. Lalić Ilije Cvijo1900 – 1941. „Prolog
129. Lalić r. Bulović Milica1908- 1941. „jama Ravni dolac
130. Lalić Cvije Mara1933 – 1941. „ „
131. Lalić Cvije Ljuba1937 – 1941. „ „
132. Lalić Cvije Danica1939 – 1941. „ „
133. Lalić Jove Milica1890 – 1941. „ „
134. Lalić Nikole Ilija1890 – 1941. „Prolog
135. Sime Mirko1914 – 1941. „ „
136. Lalić Ilije Špiro1917 – 1941. ubijenu D. Rujanima
137. Lalić Nikole Dragutin1912 – 1941. „jama Ravni dolac
138. Lalić Nikole Stana1925 – 1941. „ „
139. Lalić r. Karlić Anđa1895 – 1941. „ „
140. Lalić Pere Todor1927 – 1941. „Prolog
141. Lalić Pere Božo1929 – 1941. „ „
142. Lalić Todora Božo1900 – 1941. „jama Ravni dolac
143. Lalić ž. Bože Milica1903 – 1941. „ „
144. Lalić Bože Boja1930 – 1941. „ „
145. Lalić Bože Danilo1940 – 1941. „ „
146. Lalić Jove Mitar1885 – 1941. „Prolog
147. Lalić Mitra Nikola1921 – 1941. „ „
148. Lalić Bože Stevan1910 – 1941. „ „
149. Lalić Mitra Jeka1929 – 1941. „jama Ravni dolac
150. Lalić Pere Mara1911 – 1941. „ „
151. Lalić Steva Danica1929 – 1941. „ „
152. Lalić Steve Božo1931 – 1941. „ „
153. Lalić Stanka Luka1895 – 1941. „ „
154. Lalić Luke Vojko1916 – 1941. „ „
155. Lalić Luke Živko1926 – 1941. „jama Ravni dolac
156. Lalić Luke Drago1932 – 1941. „ „
157. Lalić Luke Đorđe1922 – 1941. „ „
158. Lalić Luke Zorka1924 – 1941. „ „
159. Lalić Rade Draginja1918 – 1941. „ „
160. Lalić Vojke Krstina1940 – 1941. „ „
161. Lalić ž. Luke Janja1895 – 1941. „ „
162. Lalić Stanka Mihajlo1898 – 1941. „Prolog
163. Lalić Jove Boja1900 – 1941. „jama Ravni dolac
164. Lalić ž. Tome Stevanija1910 – 1941. „ „
165. Lalić Tome Ilija1933 – 1941. „ „
166. Lalić Todora Pero1885 – 1941. „Prolog
167. Lalić Stevana Svjetlana1938 – 1941. „jama Ravni dolac
168. Lalić Luke Ruža1921 – 1941. „ „
169. Lalić Nikole Ljuba1938 – 1941. „ „
170. Lalić Stevana Marko1898 – 1941. „Prolog
171. Lalić Nike Ljuba1900 – 1941. „jama Ravni dolac
172. Lalić Marka Ljubo1929 – 1941. „ „
173. Lalić Marka Janja1932 – 1941. „ „
174. Lalić Jove Nikola1860 – 1941. „Prolog
175. Lalić Nikole Todor1902 – 1941. „ „
176. Lalić Nikole Božo1905 – 1941. „ „
177. Lalić Rade Joka1905 – 1941. „jama Ravni dolac
178. Lalić Todora Marko1923 – 1941. „ „
179. Lalić Todora Slavko1929 – 1941. „ „
180. Lalić Todora Milan1925 – 1941. „ „
181. Lalić Todora Savka1927 – 1941. „ „
182. Lalić Bože Mile1929 – 1941. „ „
183. Lalić Bože Rajko1932 – 1941. „ „
184. Lalić Bože Radojka1935 – 1941. „ „
185. Lalić Bože Vlajko1938 – 1941. „ „
186. Lalić Mije Ljuba1917 – 1941. „ „
187. Lalić Ilije Zdravko1938 – 1941. „ „
188. Lalić Vase Draginja1916 – 1941. „ „
189. Lalić Pavla Đorđe1931 – 1941. „ „
190. Lalić Pere Milan1930 – 1941. „ „
191. Lalić Marka Mile1925 – 1941. „ „
192. Lalić Ilije Stevan1934 – 1941. „ „
193. Lalić Ilije Nikola1937 – 1941. „jama Propunta
194. Lalić Špire Milica1915 – 1941. „jama Ravni dolac
195. Lalić Špire Ruža1935 – 1941. „ „
196. Lalić Rade Božica1910 – 1941. „ „
197. Lalić Rade Ilija1933 – 1941. „ „
198. Lalić Rade Rajko1937 – 1941. „ „
199. Lalić Mile Smiljana1935 – 1941. „ „
200. Lalić ž. Mile Ruža1906 – 1941. „ „
201. Lalić Pere Milica1878 – 1941. „ „
202. Lalić Mile Stana1930 – 1941. „ „
203. Lalić Stevana Ilija1888 – 1941. „Prolog
204. Lalić r. Kašić Boja1896 – 1941. „jama Ravni dolac
205. Lalić Mitra Pero19 . . – 1941. „
206. Lalić Mitra Božo19.. – 1941. „ „
207. Lalić Mitra Mile1927 -1943.ubijeniznad Prova
208. Lalić Pere Mile1911 – 1943.
209. Lalić Nike Ilija1913 – 1943.
210. Stojić Luke Marko1880 – 1941. „ „
211. Stojić ž. Luke Milica1880 – 1941. „jama Ravni dolac
212. Stojić Luke Ilija1902 – 1941. „Prolog
213. Stojić Luke Mirko. . . . — 1941. „jama Ravni dolac
214. Stojić Marka Luka1921 – 1941. „Prolog
215. Stojić ž. Ilije Marija1905 – 1941. „jama Ravni dolac
216. Stojić Ilije Boja1933 – 1941. „ „

SAJKOVIĆ

1. Zagorac Mile Rade1905 – 1941.jama Suhača
2. Ivetić Ilije Savo1918 – 1941.ubijen u Gospiću
3. Janjić Ilija. . . . — 1941. jama Suhača
3. Janjić Vojin. . . . — 1941. „ „
4. Pajčin Ilije Vaso1916 – 1941. „ „
5. Rosić Vase Slavko1913 – 1941. „ „
6. Rosić Jove Simo1925 – 1941. „ „
7. Rosić Tome Vaso1920 – 1941. „ „
8. Rosić Jove Simo1925 -1941.
9. Ćatić Ilije Risto. Sveštenik1894 – 1941.
10. Šormaz Jove Ilija1910 – 1941. „ „
Otkopavanje kostiju na gubilištu Prolog

Otkopavanje kostiju na gubilištu Prolog

SMRČANI

1. Ždero Petra Ilija1872 – 1941.StratišteTušnica
2. Ždero Ilije Đorđe1907 – 1941. „Prolog
3. Ždero Ilije Tomo1909 – 1941. „ „
4. Ždero Ilije Marko1917 – 1941. „ „
5. Ždero Đorđa Krstan1937 – 1941. „Tušnica jama
6. Ždero Đorđa Milojko1935 – 1941. „ „
7. Ždero ž. Đorđa Nada1908 – 1941. „ „
8. Ždero Tome Radomir1939 – 1941. „ „
9. Ždero ž. Tome Milica1912 – 1941. „ „
10. Ždero Marka Ruža1938 – 1941. „ „
11. Ždero Marka Aleksandar1936 – 1941. „ „
12. Ždero Petra Niko1878 – 1941. „ „
13. Ždero ž. Marka Ćuba1918 – 1941. „ „
14. Ždero Nike Savo1904 – 1941. „Prolog
15. Ždero Nike Mirko1914 – 1941. „ „
16. Ždero Nike Mara1928 – 1941. „Tušnica
17. Ždero ž. Nike Cvita1890 – 1941. „ „
18. Ždero Save Milan1835 – 1941. „ „
19. Ždero Save Mila1941 – 1941. „ „
20. Ždero ž. Save Draginja1905 – 1941. „ „
21. Ždero Mirka Momčilo1938 – 1941. „ „
22. Ždero ž. Mirka Gospava1915 – 1941. „ „
23. Ždero ž. Sime Anđa1871 – 1941. „ „
24. Ždero Mije Pero1918 – 1941. „Prolog
Povađene kosti sa gubilišta Prolog kod Livna

Povađene kosti sa gubilišta Prolog kod Livna

SUHAČA

1. Arnaut Nike Krsto1884 – 1941.Strati-šteProlog
2. Arnaut Krste Vaso1907 – 1941. „ „

ČAPRAZLIJE

1. Bošković Petra Todor1888 – 1941.Stratište jama Samograd
2. Bošković Marka Mirko1920 – 1941. „ „
3. Bošković Todora Vojko1913 – 1941. „ „
4. Bošković Sime Milan1908 – 1941. „ „
5. Bošković Ilije Dušan1913 – 1941. „ „
6. Bošković Nikole Petar1891 – 1941. „ „
7. Bošković Pere Uroš1912 – 1941. „ „
8. Bošković Sime Simo1900 – 1941. „ „
9. Bošković Mark Dušan1914 – 1941. „ „
10. Bošković Sime Božo1920 – 1941. „ „
11. Đuran ž. Dušana Milica1920 – 1941. „ „
12. Đuran Mije Mirko1923 – 1941. „ „
13. Đuran Luke Savo1895 – 1941. „ „
14. Đuran Luke Mitar1898 – 1941. „ „
15. Đuran Marka Tomo1900 – 1941. „ „
16. Garić Todora Petar1913 – 1941. „ „
17. Maljković Save Pero1870 – 1941. „ „
18. Maljković Rade Mara1920 – 1941. „ „
19. Mihaljica Save Vlado1894 – 1941. „ „
20. Mihaljica Sime Ilija1885 – 1941. „ „
21. Mihaljica Luke Mitar1900 – 1941. „ „
22. Mihaljica Nike Milan1892 – 1941. „ „
23. Marčeta Nikole Cvita1895 – 1941. „ „
24. Stojić Đure Marko1878 – 1941. „ „
25. Stojić Marka Branko1911 – 1941. „ „
26. Stojić Marka Niko1924 – 1941. „ „
27. Stojić Todora Petar1902 – 1941. „ „
28. Stojić Đure Vlado1910 – 1941. „ „
Ostaci škole u Čelebiću

Ostaci škole u Čelebiću

ČELEBIĆ 

1. Besara Jove Ljubo1890 -1941.Stratištejama Bikuša
2. Besara ž. Ljube Ljubica1896 – 1941. „škola Čelebić
3. Besara Ljube Saveta1924 – 1941. „ „
4. Besara Ljube Boško1927 – 1941. „ „
5. Besara Ljube Duško1931 – 1941. „ „
6. Besara Ljube Bratislav1928 – 1941. „ „
7. Besara Ljube Blagojka1938 – 1941. „ „
8. Vujanović Vuje Savo1895 – 1941. „jama Bikuša
9. Vujanović ž. Save Deva1895 – 1941. „škola Čelebić
10. Vujanović Save Anđa1933 – 1941. „ „
11. Vujanović ž. Rade Savka1904 – 1941. „ „
12. Vujanović Rade Mara1928 – 1941. „ „
13. Vujanović Rade Boja1935 – 1941. „ „
14. Vujanović ž. Milana Joka1919 – 1941. „ „
15. Vujanović Milana Milka1940 – 1941. „ „
16. Vujanović Pere Luka1898 – 1941. „jama Bikuša
17. Vujanović ž. Luke Boja1900 – 1941. „šola Čelebić
18. Vujanović Luke Ruža1928 – 1941. „ „
19. Vujanović Luke Dana1929 – 1941. „ „
20. Vujanović Luke Ljuba1930 – 1941. „ „
21. Vujanović Luke Dušan1940 – 1941. „ „
22. Vujanović Pere Anđa1920 – 1941. „ „
23. Vujanović Luke Vaso1885 – 1941. „jama Bikuša
24. Vujanović ž. Vase Stevanija1887 – 1941. „Škola Čelebić
25. Vujanović ž. Jove Boja1905 – 1941. „ „
26. Vujanović Jove Mara1923 – 1941. „ „
27. Vujanović Jove Rade1929 – 1941. „ „
28. Vujanović Jove Branko1937 – 1941. „ „
29. Vujanović Jove Kosa1938 – 1941. „ „
30. Vujanović ž. Gaje Krstina1914 – 1941. „ „
31. Vujanović Gaje Milojko1931 – 1941. „ „
32. Vujanović Gaje Zdravko1933 – 1941. „ „
33. Vujanović Gake Vesa1935 – 1941 „ „
34. Vujanović Gaje Boja1939 – 1941. „ „
35. Vujanović ž. Marka Milica1900 – 1941. „ „
36. Vujanović Marka Boja1917 – 1941. „ „
37. Vujanović Marka Bosiljka1921 – 1941. „ „
38. Vujanović Marka Jelka1923 – 1941. „ „
39. Vujanović Marka Milka1925 – 1941. „ „
40. Vujanović Marka Anđa1927 – 1941. „ „
41. Vujanović Dušana Stoja1920 – 1941. „ „
42. Vujanović Dušana Mile1941 – 1941. „ „
43. Vujanović Save Đurađ1905 – 1941. „jama Bikuša
44. Vujanović ž. Đurđa Anđa1907 – 1941. „škola Čelebić
45. Vujanović Đurđa Milica1936 – 1941. „ „
46. Vujanović Đurđa Danica1938 – 1941. „ „
47. Vujanović Đurđa Draginja1939 – 1941. „ „
48. Vujanović Petra Stoja1907 – 1941. „ „
49. Vujanović Petra Gospava1930 – 1941. „ „
50. Vujanović Petra Joka1932 – 1941. „ „
51. Vujanović Petra Savo1933 – 1941. „ „
52. Vujanović Petra Ruža1935 – 1941. „ „
53. Vujanović Petra Sava1937 – 1941. „ „
54. Vujanović Petra Čeda1940 – 1941. „ „
55. Vujanović ž. Stavana Janja1895 – 1941. „ „
56. Vujanović Marka Mara1924 – 1941. „ „
57. Vujanović Marka Marko1926 – 1941. „ „
58. Vujanović Marka Ljuba1928 – 1941. „ „
59. Vujanović Marka Branko1932 – 1941.. „ „
60. Vujanović Marka Nevenka1932 – 1941. „ „
61. Vujanović Marka Milan1936 – 1941. „ „
62. Vujanović Pere Mijo1890 – 1941. „jama Bikuša
63. Vujanović ž. Mile Milica1900 – 1941. „škola Čelebić
64. Vujanović Mije Zora1921 – 1941. „ „
65. Vujanović Mije Vlado1927 – 1941. „ „
66. Vujanović Mije Milka1934 – 1941. „ „
67. Vujanović Mije Drago1939 – 1941. „ „
68. Vujanović ž. Gaje Mara1911 – 1941. „ „
69. Vujanović Gaje Nikola1933 – 1941. „ „
70. Vujanović Gaje Draginja1935 – 1941. „ „
71. Vujanović Gaje Ljeposava1937 – 1941. „ „
72. Vujanović Gaje Mijo1941 – 1941. „ „
73. Vujanović Nike Joka1912 – 1941. „ „
74. Vujanović ž. Mulana Todora1920 – 1941. „ „
75. Vujanović Stanka Simo1870 – 1941. „jama Bikuša
76. Vujanović Sime Jovo1890 – 1941. „ „
77. Vujanović ž. Jove Mara1895 – 1941. „škola Čelebić
78. Vujanović Jove Milka1919 – 1941. „ „
79. Vujanović Jove Stana1926 – 1941. „ „
80. Vujanović Jove Pero1934 – 1941. „ „
81. Vujanović Jove Mara1937 – 1941. „ „
82. Vujanović ž. Marka Deva1885 – 1941. „ „
83. Vujanović ž. Sime Ilinka1895 – 1941. „ „
84. Vujanović Sime Sava1927 – 1941. „ „
85. Vujanović Sime Marko1928 – 1941. „ „
86. Vujanović Sime Božo1930 – 1941. „ „
87. Vujanović ž. Ile Đuka1910 – 1941. „ „
88. Vujanović Ile Vlado1930 – 1941. „ „
89. Vujanović Ile Stana1933 – 1941. „ „
90. Vujanović Pere Niko1865 – 1941. „ „
91. Vujanović Nike Stana1902 – 1941. „ „
92. Vujanović Nike Drago1936 – 1941. „ „
93. Vujanović Nike Desa1938 – 1941. „ „
94. Vujanović ž. Špire Marija1885 – 1941. „ „
95. Vujanović Špire Ilija1915 – 1941. „jama Bikuša
96. Vujanović Sime Mara1910 – 1941. „škola Čelebić
97. Vujanović Sime Špiro1930 – 1941. „ „
98. Vujanović Sime Sava1932 – 1941. „ „
99. Vujanović Sime Milica1934 – 1941. „ „
100. Vujanović Sime Vojka1936 – 1941. „ „
101. Vujanović Sime Radojka1938 – 1941. „ „
102. Vujanović ž. Rajka Anđa1913 – 1941. „ „
103. Vujanović Rajka Slavka1938 – 1941. „ „
104. Erceg Sime Bojan1885 – 1941. „ „
105. Erceg ž. Bojana Ljuba1895 – 1941. „ „
106. Erceg Bojana Mara1923 – 1941. „jama Lusnić
107. Erceg Bojana Nikola1933 – 1941. „škola Čelebić
108. Erceg Bojana Rade1935 – 1941. „ „
109. Erceg ž. Pere Olga1910 – 1941. „ „
110. Erceg Pere Vladimir1929 – 1941. „ „
111. Erceg Pere Radojka1935 – 1941. „ „
112. Erceg Pere Mile19.. – 1941. „ „
113. Erceg Pere dijete19.. – 1941. „ „
114. Erceg ž. Ilije Marija1910 – 1941. „ „
115. Erceg Ilije Danica1934 – 1941. „ „
116. Erceg Ilije Dragica1936 – 1941. „ „
117. Erceg Ilije Branko1939 – 1941. „ „
118. Erceg Sime Boja1910 – 1941. „ „
119. Erceg Jove Ljeposava1933 – 1941. „ „
120. Erceg Luke Stana1920 – 1941. „ „
121. Erceg Marka Anica1923 – 1941. „ „
122. Erceg Marka Mile1931 – 1941. „ „
123. Erceg Sime Lazo1880 – 1941. „jama Bikuša
124. Erceg Laze Simo1900 – 1941 „škola Čelebić
125. Erceg ž. Sime Boja1900 – 1941. „ „
126. Erceg Sime Vlado1929 – 1941. „ „
127. Erceg Laze Niko1904 – 1941. „jama Bikuša
128. Erceg ž. Nike Mara1904 – 1941. „škola Čelebić
129. Erceg Nike Ruža1922 – 1941. „ „
130. Erceg Nike Stana1924 – 1941. „ „
131. Erceg Nike Joka1926 – 1941. „ „
132. Erceg R. Jovo19.. – 1941. „jama Bikuša
133. Erceg I. Marko19.. — 1941. „ „
134. Erceg Mijo1895 – 1941. „ „
135. Erceg Jove Nikola1895 – 1941. „škola Čelebić
136. Erceg ž. Nikole Marija1895 – 1941. „ „
137. Erceg Nikole Ruža1923 – 1941. „ „
138. Erceg Nikole Boja1929 – 1941. „ „
139. Erceg ž. Mije Ljuba1895 – 1941. „ „
140. Erceg M. Rade19.. — 1941. „ „
141. Erceg M. Nikola19.. — 1941. „ „
142. Erceg ž. Luke Milica1914 – 1941. „ „
143. Erceg ž. Luke Anđa1… — 1941. „ „
144. Erceg Luke Boja19.. — 1941. „ „
145. Erceg Jove Marko1926 – 1941. „ „
146. Erceg R. Milica19.. — 1941. „ „
147. Erceg R. Ilija1922 – 1941. „ „
148. Erceg R. Gospava1925 – 1941. „ „
149. Erceg R. Nikola1933 – 1941. „ „
150. Erceg R. Grozdana1935 – 1941. „ „
151. Erceg M. Milica1913 – 1941. „ „
152. Erceg M. Anđa1925 – 1941. „ „
153. Erceg M. Božo1928 – 1941. „ „
154. Erceg M. Mirko1931 – 1941. „ „
155. Erceg M. Danica1940 – 1941. „ „
156. Erceg N. Stana1914 – 1941. „ „
157. Erceg N. Milojko1938 – 1941. „ „
158. Erceg Š. Rade18.. — 1941. „ „
159. Erceg P. Pero18.. — 1941. „ „
160. Erceg V. Joka1… — 1941. „ „
161 Erceg Marka Boja1921 -1941.
162. Erceg Ilije Neđo1938 – 1941.
163. Erceg Ilije Bosiljka1940 – 1941.
164. Kravarušić Bože Pero1890 – 1941. „jama Bikuša
165. Kozomara Mirka Špiro1885 – 1941. „škola Čelebić
166. Kozomara ž. Špire Milica1890 – 1941. „ „
167. Kozomara Špire Vlado1937 – 1941. „ „
168. Kozomara Špire Radojka1936 – 1941. „ „
169. Kozomara Mije Nikola1903 – 1941. „ „
170. Kozomara Nikole Ljubo1928 – 1941. „ „
171. Kozomara Nikole Mijo1930 – 1941. „ „
172. Kozomara Nikole Stana1931 . – 1941. „ „
173. Kozomara Nikole Rade1938 – 1941. „ „
174. Kozomara Ilije Mihajlo1912 – 1941. „ „
175. Kozomara ž. Rade Sava1907 – 1941. „ „
176. Kozomara Rade Niko1933 – 1941. „ „
177. Kozomara Rade Simo1935 – 1941. „ „
178. Kozomara Rade Marko1938 – 1941. „ „
179. Kozomara Rade Vlado1939 – 1941. „ „
180. Kozomara ž. Pere Cvita1890 – 1941. „ „
181. Kozomara Pere Nikola1910 – 1941. „ „
182. Kozomara ž. Nikole Kosa1912 – 1941. „ „
183. Kozomara Nikole Đorđe1935 – 1941. „ „
184. Kozomara Nikole Ljuba1938 – 1941. „ „
185. Kozomara Nikole Ruža1939 – 1941. „ „
186. Kozomara ž. Jove Jela1881 – 1941. „ „
187. Kozomara Jove Joka1925 – 1941. „ „
188. Kozomara Jove Mara1929 – 1941. „ „
189. Kozomara Ilije Rade1900 – 1941. „ „
190. Kozomara ž. Rade Darinka1907 – 1941. „ „
191. Kozomara Rade Milan1928 – 1941. „ „
192. Kozomara Rade Sava1929 – 1941. „ „
193. Kozomara Rade Milka1931 – 1941. „ „
194. Kozomara Rade Zorka1939 – 1941. „ „
195. Kozomara Rade Marko1936 – 1941. „ „
196. Milutin ž. Pere Deva1904 – 1941. „ „
197. Milutin Pere Rajko1930 – 1941. „ „
198. Milutin Pere Božo1932 – 1941. „ „
199. Milutin Pere Gvozda1934 – 1941. „ „
200. Milutin ž. Obrada Milica1919 – 1941. „ „
201. Milutin Obrada Angelina1937 – 1941. „ „
202. Milutin Obrada Jovo1940 – 1941. „ „
203. Milutin Luke Vujo1885 – 1941. „ „
204. Milutin ž. Vuje Janja1890 – 1941. „ „
205. Milutin Vuje Mirko1910 – 1941. „ „
206. Milutin ž. Mirka Slavka1916 – 1941. „ „
207. Milutin Vuje Ljuba1923 – 1941. „ „
208. Milutin Vuje Ruža1925 – 1941. „ „
209. Milutin Mirka Zdravko1937 – 1941. „ „
210. Milutin Mirka Dragica1940 – 1941. „ „
211. Milutin Mirka Božo1938 – 1941. „ „
212. Milutin Ile Luka1911 – 1941. „ „
213. Milutin Luke Mira1935 – 1941. „ „
214. Milutin Luke Ile1940 – 1941. „ „
215. Milutin Luke Božo1938 – 1941. „ „
216. Milutin Luke Anđa1939 – 1941. „ „
217. Milutin ž. Nikole Milka1906 – 1941. „jama Bikuša
218. Milutin Nikole Zorka1926 – 1941. „ „
219. Milutin Nikole Božo1938 – 1941. „škola Čelebić
220. Milutin Nikole Zdravko1939 – 1941. „ „
221. Milutin Ile Savka1919 – 1941. „ „
222. Milutin Stanka Mijo1904 – 1941. „ „
223. Milutin ž. Mije Gospava1908 – 1941. „ „
224. Milutin ž. Marka Anđa1895 – 1941. „ „
225. Milutin Marka Stanko1925 – 1941. „ „
226. Milutin Marka Nikola1927 – 1941. „ „
227. Milutin Marka Stevan1931 – 1941. „ „
228. Milutin Marka Ružica1930 – 1941. „ „
229. Milutin Marka Gospava1934 – 1941. „ „
230. Milutin Marka Božica1935 – 1941. „ „
231. Petrović Đure Pero1875 – 1941. „ „
232. Petrović ž. Pere Bojana1883 – 1941. „škola Čelebić
233. Petrović Pere Božo1907 – 1941. „ „
234. Petrović Pere Uroš1910 – 1941. „jama Bikuša
235.Petrović Pere Janja1919 – 1941. „škola Čelebić
236. Petrović Pere Draginja1923 – 1941. „ „
237. Petrović ž. Uroša Marija1914 – 1941. „ „
238. Petrović Bože Mile19.. – 1941. „ „
239. Radić Jove Simo1900 – 1941. „jama Bikuša
240. Radić Sime Stana1927 – 1941. „škola Čelebić
241. Radić Sime Jovo1934 – 1941. „ „
242. Radić Sime Anđa1930 – 1941. „ „
243. Radić Sime Milica1933 – 1941. „ „
244. Radić Jove Marko1904 – 1941. „jama Bikuša
245. Radić ž. Marka Milica1904 – 1941. „škola Čelebić
246. Radić Marka Nevenka1935 – 1941. „ „
247. Radić Marka Marko1938 – 1941. „ „
248. Radić Marka Neđo1939 – 1941. „ „
249. Radić Pere Vaso1875 – 1941. „ „
250. Radić Pere Luka1889 – 1941. „jama Bikuša
251. Radić ž. Luke Joka1894 – 1941. „škola Čelebić
252. Radić Luke Đorđa1914 – 1941. „ „
253. Radić Luke Ilija1924 – 1941. „ „
254. Radić Luke Rade1927 – 1941. „ „
555. Radić Luke Stana1929 – 1941. „ „
256. Radić Luke Boja1930 – 1941. „ „
257. Radić Luke Jovica1932 – 1941. „ „
258. Radić ž. Đorđe Anđa1914 – 1941. „ „
259. Radić Đorđe Vlado1940 – 1941. „ „
260. Radić Ilije Božo1906 – 1941. „jama Bikuša
261. Radić Ilije Niko1908 – 1941. „ „
262. Radić Ilije Pero1911 – 1941. „ „
263. Radić Nike Danica1936 – 1941. „škola Čelebić
264. Radić Nike Milojko1938 – 1941. „ „
265. Radić ž. Jove Marta1890 – 1041. „ „
266. Radić Jove Stana1910 – 1941. „ „
267. Radić ž. Mije Joka1898 – 1941. „ „
268. Radić Mije Anđa1926 – 1941. „ „
269. Radić Mije Božo1930 – 1941. „ „
270. Radić Mije Marko1933 – 1941. „ „
271. Radić ž. Rade Milica1897 – 1941. „ „
272. Radić Rade Ilija1922 – 1941. „jama Bikuša
273. Radić Rade Gospava1924 – 1941. „škola Čelebić
274. Radić Rade Vaso1927 – 1941. „ „
275. Radić Rade Boja1930 – 1941. „ „
276. Radoja ž. Jove Mara1870 – 1941. „ „
277. Radoja ž. Milana Boja1913 – 1941. „ „
278. Radoja Milana Ilija1930 – 1941. „ „
279. Radoja Milana Draginja1936 – 1941. „ „
280. Radoja Milana Milka1940 – 1941. „ „
281. Radoja Ilije Rade1890 – 1941. „ „
282. Radoja ž. Rade Ilinka1890 – 1941. „ „
283. Radoja Rade Ružica1923 – 1941. „jama Lusnić
284. Radoja Rade Ljuba1930 – 1941. „škola Čelebić
285. Radoja Rade Dušanka1933 – 1941. „ „
286. Radoja Rade Ruška1935 – 1941. „ „
287. Radoja Rade Ratka1938 – 1941. „ „
288. Rosić Petra Todor1877 – 1941. „ „
289. Rosić ž. Todora Milica1895 – 1941. „ „
290. Rosić Todora Ljubica1917 – 1941. „ „
291. Rosić Todora Marija1918 – 1941. „ „
292. Rosić Todora Marko1922 – 1941. „ „
293. Rosić Todora Momčilo1925 – 1941.jama Bikuša
294. Rosić Jove Mitar1905 – 1941. „
295. Rosić ž. Mitra Anica1904 – 1941. „škola Čelebić
296. Rosić Mitra Rajko1933 – 1941. „ „
297. Rosić Mitra Mara1938 – 1941. „ „
298. Rosić Mitra Slavko1941 – 1941. „ „
299. Rosić Jobe Božo1903 – 1941. „jama Bikuš
300. Rosić ž. Bože Boja1910 – 1941. „škola Čelebić
301. Rosić Bože Rajko1934 – 1941. „ „
302. Rosić Bože Mara1936 – 1941. „ „
303. Rosić Bože Vlado1939 – 1941. „ „
304. Rosić Ante Petar1888 – 1941. „ „
305. Rosić Petra Ante1910 – 1941. „ „
306. Crnogorac Laze Ilija1901- 1941. „jikuša
307. Crnogorac ž. Ilije Cvita1907 – 1941. „škola Čelebić
308. Crnogorac Ilije Božo1926 – 1941. „ „
309. Crnogorac Ilije Veselinka1926 – 1941. „jama Bikuša
310. Crnogorac Sime Lazo1919 – 1941. „ „
311. Crnogorac Sime Boja1925 – 1941. „jama u Lusniću
312. Crnogorac ž. Mije Tona1885 1941. „škola Čelebić
313. Crnogorac Bože Nikola1885 – 1941. „jama Bikuša
314. Crnogorac ž. Nikole Marta1885 – 1941. „škola Čelebić
315. Crnogorac ž. Ilije Vukosava1913 – 1941. „ „
316. Crnogorac Ilije Zorka1932 – 1941. „ „
317. Crnogorac Ilije Đorđa1933 – 1941. „ „
318. Crnogorac Ilije Ružica1935 – 1941. „ „
319. Crnogorac Rade Božo1881 – 1941. „ „
320. Crnogorac ž. Bože Anđa1881 – 1941. „ „
321. Crnogorac Bože Ilija1919 – 1941. „ „
322. Crnogorac Bože Milka1918 – 1941. „ „
323. Crnogorac Bože Dušanka1925 – 1941. „ „
324. Crnogorac Bože Mara1913 – 1941. „ „
325. Crnogorac Bože Božo1937 – 1941. „ „
326. Crnogorac Mije Pero1878 – 1941. „jama Bikuša
327. Crnogorac ž. Pere Joka1885 – 1941. „škola Čelebić
328. Crnogorac Pere Nikola1920 – 1941. „ „
329. Crnogorac Pere Rade1923 – 1941. „jama Bikuša
330. Crnogorac Pere Stana1925 – 1941. „škola Čelebić
331. Crnogorac Pere Anđa1927 – 1941. „ „
332. Crnogorac Per Vladimir1928 – 1941. „ „
333. Crnogorac Nikole Jovo1885 – 1941. „ „
334. Crnogorac Jove ž. Sava1885 – 1941. „ „
335. Crnogorac Jove Anđa19.. – 1941. „ „
336. Crnogorac Mije Dušan1912 – 1941. „ „
337. Crnogorac Mije Drago1920 – 1941. „ „
338. Crnogorac Mije Anica1933 – 1941. „ „
339. Crnogorac Mije Mirko1935 – 1041. „ „
340. Crnogorac Save Stevan1883 – 1941. „ „
341. Crnogorac ž. Đorđe Milka1917 – 1941. „ „
342. Crnogorac Đorđe Vojko1938 – 1941. „ „
343. Crnogorac Đorđe Ljubo1937 – 1941. „ „
344. Crnogorac Đorđe Milojko1940 – 1941. „ „
345. Crnogorac Save Ilija1885 – 1941. „jama Bikuša
346. Crnogorac ž. Ilije Boja1890 – 1941. „škola Čelebić
347. Crnogorac Ilije Milka1918 – 1941. „jama Bikuša
348. Crnogorac Ilije Dana1932 – 1941. „ „
349. Crnogorac Ilije Rosa1934 – 1941. „ „
350. Crnogorac ž. Dušana Zorka1913 – 1941. „ „
351. Crnogorac Dušana Vlado1935 – 1941. „ „
352. Crnogorac Dušana Ruža1937 – 1941. „škola Čelebić
353. Crnogorac Dušana Dragica1938 – 1941. „ „
354. Crnogorac Dušana Jovanka1941 – 1941. „ „
355. Crnogorac Bože Stana1850 – 1941. „ „
356. Crnogorac Save Anđa1901 – 1941. „ „
357. Crnogorac Save Milan1927 – 1941. „ „
358. Crnogorac Vase Cura1915 – 1941. „jama Bikuša
359. Crnogorac Vase Jadranka1935 – 1941. „ „
360. Crnogorac Vase Boja1941 – 1941.
361. Šunjka Sime Božo1890 – 1941. „ „
362. Šunjka ž. Bože Jakica1890 – 1941. „ „
363. Šunjka Bože Dušan1910 – 1941. „ „
364. Šunjka Bože Danica1925 – 1941. „jama Lusnić
365. Šunjka ž. Dušana Anđa1913 – 1941. „škola Čelebić
366. Šunjka Ilije Ilija1880 – 1941. „ „
367. Šunjka ž. Ilije Milica1890 – 1941. „ „
368. Šunjka Ilije Mara1919 – 1941. „ „
369. Šunjka Ilije Anđa1921 – 1941. „ „
370. Šunjka Ilije Jovo1925 – 1941. „ „
371. Šunjka Ilije Deva1926 – 1941 „ „
372. Šunjka Ilije Božo1931 – 1941. „ „
373. Šunjka ž. Ilije Joka1895 – 1941. „ „
374. Šunjka Ilije Zorka1931 – 1941. „ „
375. Šunjka Ilije Simo1933 – 1941. „ „
376. Šunjka Ilije Vlado1935 – 1941. „ „
377. Šunjka Ilije Ljeposava1937 – 1942. „ „
378. Šunjka Ilije Vaso1939 – 1941. „ „
379. Šunjka ž. Marka Danica1910 – 1941. „ „
380. Šunjka Marka Dušan1933 – 1941. „ „
381. Šunjka Marka Mirko1934 – 1941. „ „
382. Šunjka Marka Ilija1936 – 1941. „ „
383. Šunjka Marka Vesa1939 – 1941. „ „
384. Šunjka ž. Jove Jaka1885 – 1941. „ „
385. Šunjka Jove Nedeljko1912 – 1941. „ „
386. Šunjka ž. Nedeljka Ivana1916 – 1941. „ „
387. Šunjka Jove Milan1913 – 1941. „ „
388. Šunjka ž. Milana Iva1918 – 1941. „ „
389. Šunjka ž. Đorđe Sava1909 – 1941. „ „
390. Šunjka Đorđe Vlado1926 – 1941. „ „
391. Šunjka Đorđe Danica1928 – 1941. „ „
392. Šunjka Đorđe Uglješa1930 – 1941. „ „
393. Šunjka Đorđe Drago1933 – 1941. „ „
394. Šunjka Đorđe Tomo1937 –  1941. „ „
395. Šunjka Vase Joka1910 – 1941. „ „
396. Šunjka Rade Boja1922 – 1941. „ „
Grupa preživjelih iz jame Bikuše

Grupa preživjelih iz jame Bikuše

         – Rad na prikupljanju podataka o žrtvama ustaškog genocida na području Livna i okoline započeo je  u januaru 1990. godine – kaže Mićo Radeta – i intenzivno trajao do jula 1991. kada su  prikupljeni podaci  upisani na ploče unutar spomen-kosturnice podignute kod crkve Uspenja presvete Bogorodice u Livnu. Taj spisak je inoviran i u njemu su na primjedbe potomaka poginulih i naknadnih saznanja o poginulima, dopisivani  podaci sve do marta 1992.

         Kada su u aprilu te 1992. počeli progoni i novi pogromi Srba u ovom kraju, ja sam jedan veliki dio te građe  tajnim  kanalom prebacio u Berlin u nadi da će odatle nekako dospjeti do dr Milana Bulajića, jednog od vodećih istoričara i istraživača ustaških zločina nad Srbima.  U Njemačku, gdje sam se  nešto kasnije i sam sa porodicom  sklonio i u maju 1993. godine završio rad na spiskovima, nijesam uspio iz Livna prebaciti pojedinačne već popunjene obrasce svih žrtava jer se radilo o obimnom materijalu  koji je bilo rizično nositi. No, to je  posao koji se, na osnovu prečišćenih spiskova, može i naknadno uraditi.

Mićo Radeta nad jamm u Tušnici u ljeto 1991. godine

Mićo Radeta nad jamom u Tušnici u ljeto 1991. godine

 Mićo Radeta je, ianče, „za svoju dušu“ napravio jedan  specifični  izvještaj  o radu na prikupljanju  imena žrtava i neku vrstu  foto-elaborata o vađenju  kostiju iz jama i sa pojedinih gubilišta.  U toj neobičnoj „knjizi“ jednu stranicu je posvetio i najbližim iz svoje i porodice svoje supruge Dragice, rođene Ždero, takođe stradalim  u ustaškom genocidu 1941. Pošto je to upečatljiva slika tragičnosti sudbine ne samo njihovih porodica i rodbine  nego i svih srpskih porodica iz ovih krajeva, tu Radetinu „posvetu“ prenosim  u cjelini:

         „U znak sjećanja i zahvalnosti ovu stranicu posvećujem svojoj porodici stradaloj u zloglasnom ustaškom genocidu:

–      ocu MIHAJLU (49 godina), solunskom dobrovoljcu,

–      stričevima TOMI (53) i RADI (43)

–      strinama TARSI (46) i VESELINKI (41)

–      braći od strica RADOMIRU (21), MILOŠU (15), DEJANU (12) i NIKOLI (9)

–      sestrama od strica  BOGDANI (18) i SOFIJI – SONjI (16)

–      i još 44 bliža i dalja rođaka  iz porodice Radeta

–      djedu po majci RADI PAŽINU (70) i njegovoj familiji

–      baki STANI (60)

–      ujacima UROŠU (28) i ĐORĐU (21)

–      tetki ANĐI (14)

–      ujni RUŽI (21)

–      braći od ujaka  RAJKU (7) i BORIVOJU (5)

–      i još 153 žrtve iz majčinog roda Pažin

–      ocu moje  supruge Dragice MILOŠU ŽDERI (28) i njegovom brati MILANU (40)

–      djedu po majci moje supruge ILI MITRVIĆU (61) i njegovoj familiji

–      baki MILICI (57)

–      ujacima PAVI (31), PERI (26) i RADI (16)

–      ujnama DRAGINjI (31) i JANjI (23)

–      braći iod ujaka DUŠANU (10) i MIRKU (3)

–      sestrama od ujaka ZORI (9), LjUBICI (4), RUŽI (3) i LjUBINCI(1)“

 Zahvaljujući dobroti autora, preneseno iz knjige:
Budo Simonović: „Ognjena Marija Livanjska“

ognjena_marija_livanjska.jpg Knjiga je posvećena ustaškim pokoljima nad Srbima u Livnu i okolini, odnosno u selima na rubu Livanjskog polja, počinjenim u proljeće i ljeto 1941. godine, a ponovljenim i u najnovijim ratnim sukobima na tom području, posebno tokom 1992. i 1993. godine. To je priča o 1587 žrtava, pretežno djece i nejači, mučenih i na najzverskiji način pobijenih na gubilištima u okolini Livna. O tome govore preživjeli sa tih gubilišta, posebno preživjeli iz nekoliko jama, čije je kazivanje svojevremeno inspirisalo i Ivana Gorana Kovačića da napiše svoju glasovitu poemu „Jama“. O tome govore ne samo Srbi, žrtve ustaškog genocida, nego i brojni inovjerci – Hrvati i Muslimani, časni i čestiti ljudi koji u tim ljutim vremenima, kako 1941. tako i devedesetih godina prošlog vijeka, nisu gledali ko se kako krsti i šta je kome na glavi. Knjiga je stoga strašno svjedočanstvo o zlu, optužba za sva vremena, ali i trajni dokument o veličajnim primjerima dobrotvorstva i žrtvovanja čovjeka za čovjeka. Izdavač knjige „Ognjena Marija Livanjska“ (četvrto dopunjeno i prošireno izdanje) je kompanija „Nidda Verlag GmbH“, odnosno „Vesti“, najtiražnija dnevna novina u dijaspori.
Biografski podaci o autoru:

Rođen u selu  Osreci – Manastir Morača, 15. oktobra 1945. godine. Završio Filološki fakultet u Beogradu, grupu za srpskohrvatski jezik i jugoslovensku književnost. Tri godine potom radio kao profesor u gimnaziji „Slobodan Princip – Seljo u Sokocu na Romaniji, a onda se posvetio novinarstvu (počeo u sarajevskom „Oslobođenju“, zatim u TANJUG-u, „Politici Ekspres“, „Ilustrovanoj Politici“, „Politici“ i sada u Frankfurtskim „Vestima“).
Do sada objavljene knjige:
– „MIJAT I MOJSIJE“ (1988).
– „DO SMRTI I NATRAG“ (1988),
– „OGNjENA MARIJA LIVANjSKA“ (tri izdanja od 1991. do 1997),
– „NEDOHODU U POHODE“ (1994),
– „ZEKO MALI“ (tri izdanja od 1997. do 2001),
– „ŽIVOT NA SEDAM ŽICA“  (1998),
– „NIKAD KRAJA TAMNICAMA“ (2002),
– „ZADUŽBINA PATRIJARHA I VEZIRA“ (2006),
– „RIJEČ SKUPLjA OD ŽIVOTA“ (2006).
Priredio i zbornik „125 GODINA NOVINARSTVA I 50 GODINA UDRUŽENjA NOVINARA CRNE GORE“ (1996. godine).

Vezane vijesti:

Promocija knjige „Ognjena Marija Livanjska“ u Hramu Svetog Trifuna u Beogradu

RTRS – NASLOVI – 25. oktobar 2010. – PAKAO U RAVNOM DOCU

RTRS – PEČAT – 20. oktobar 2011. – Reportaža o stradanju Srba 1941. u jami Ravni Dolac, Livanjsko polje

SLUŽEN PARASTOS SRBIMA BAČENIM U JAMU RAVNI DOLAC

Promocija knjige „OGNjENA MARIJA LIVANjSKA“ u Svetosavskom kulturnom klubu u Banja Luci

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

8 Responses

 1. Postoji li neki trag o mom pokojno dedi, dr. Stanku Iliću, koga su ubile Ustase. Mislim da je ubijen 1941-42 god.

 2. Dobar dan,
  da li molim Vas mozete da potrazite ime Manisa Svilar, selo Kozjan Bunic?
  To je ime mog pradede kojj je stardao h jami Jadovno. Zahvaljujem se.

  1. Id Grad Ime, Prezime Nacionalnost Starost Zanimanje Napomena
   7372 Korenica Svilar Bude Mićo.
   Srbin 37 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7365 Korenica Svilar Dmitra Bude.
   Srbin 19 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7367 Korenica Svilar Ilije Dane.
   Srbin 26 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7369 Korenica Svilar Jovana Jovan.
   Srbin 75 g. seljak Korenica Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7368 Korenica Svilar Miće Iso.
   Srbin 17 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7370 Korenica Svilar Mile.
   Srbin 24 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7374 Korenica Svilar Nikole Petar.
   Srbin 19 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7373 Korenica Svilar Todora Nikola.
   Srbin 28 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7366 Korenica Svilar Vuje Gavrilo.
   Srbin 22 g. seljak Korenica Bunić Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   7371 Korenica Svilar Vuje Mile.
   Srbin 19 g. seljak Korenica Pećani.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   8932 Otočac Svilar Save Vajo.
   Srbin 41 g. seljak Otočac Škare.
   Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   853 Vinkovci Svilar Stojana Novak.
   Srbin 33 g. policijski službenik.
   Vinkovci Rodom iz Pećana (Korenica).
   Uhapšen u aprilu i sproveden u logor Danica odakle je prebačen u Gospić.
   Ubijen u logoru Jadovno u avgustu..

 3. Za Stojana: Nikad bosna, a pogotovo bosanac. Radije Hercegovac. Ali nema dileme, Srbin, pravoslavac! Ne znam samo ko je Livno svrstao u jugozapadnu bosnu iako po sveopštem ambijentu pre podseća na Hercegovinu, pa čak i Dalmaciju.
  Stojane, jesi li ikada boravio na onom kršu i krasu? Jesi li video onu “bujnu“ vegetaciju i ono “visoko“ grmlje?
  Sela gospoda političari i odlučili da Livno svrstaju u tzv. jugozapadnu bosnu. Nigde veze.

 4. Svaka čast na tekstu i spiskovima ubijenih,i u mom selu u Banatu ima mnogo kolonizovanih potomaka tih ljudi i ljudi koji su preživili jame i pokolje,samo jedna mala ispravka,u tekstu piše zapadna Hercegovina,a Livno je u Bosni.

 5. bila bih zahvalna ako neko zna nesto o mom dedi koji je ubijen 1941 godine i bacen u jamu jadovno ime mu je
  MAnisa Basta i ziveo je u TItovoj korenici. MOj tata nije mi nista ispricao o tome jer su ga vezale jako lose uspomene. Moj otac se zvao BOsko a moja baba tj Njegova majka JElena. NIgde ne mogu da nadjem nijedan Molim sve koji nesto znaju da mi jave na meil

  1. Ime i prezime vašeg dede nalazi se na imeničnom popisu 10.500 žrtava kompleksa logora smrti Gospić-Jadovno-Pag:
   6950 Korenica Basta Maniša. Srbin 51 god. opančar Korenica Ubijen u logoru Jadovno u julu..
   Izvor: https://jadovno.com/imenicni-popis/
   Svako dobro,
   Dušan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: