Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

20. maja 2010.-Tribina “Srpsko stratište Jasenovac – Donja Gradina”

Ujedinjena Srbija

Studentska organizacija “Ujedinjena Srbija” će 20. maja održati tribinu na temu: “Srpsko stratište Jasenovac – Donja Gradina” u bioskopskoj sali Vojne Akademije, ul. Pavla Jurišića Šturma 33, sa početkom u 18 časova. Gosti stručnjaci za ovu temu su: Simo Brdar – direktor spomen područja Donja Gradina, mr Dušan Pavlović – predstavnik odbora za Jasenovac, Nino Jauz – načelnik Opštine Kozarska Dubica, Branislav Dukić – Udruženje logoraša Republike Srpske, Jovan Mirković – kustos Muzeja žrtava genocida, Jovan Stamatović-Karić – magistar muzičkih umetnosti.

Tribina ima za cilj da promoviše istinu o stradanju Srba u NDH, naročito mlađoj populaciji koja je slabo informisana o ovom strašnom delu naše istorije.

Ova tribina je vrlo značajna naročito jer će to biti početak pokretanja promovisanja predloga dopune zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja gde bi se u okviru programa obrazovanja za srednje škole propisala obavezna poseta stratištu Jasenovac – Donja Gradina. Dakle, svaki srednjoškolac bi trebalo da bar jednom u toku svog školovanja poseti ovo značajno istorijsko odredište. Zbog toga, pozivamo sve studente i srednjoškolce da prisustvuju tribini kako bi se održalo sećanje na žrtve genocida.

Ujedinjena Srbija

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: