fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

20. maja 2010.-Tribina „Srpsko stratište Jasenovac – Donja Gradina“

Ujedinjena Srbija

Studentska organizacija „Ujedinjena Srbija“ će 20. maja održati tribinu na temu: „Srpsko stratište Jasenovac – Donja Gradina“ u bioskopskoj sali Vojne Akademije, ul. Pavla Jurišića Šturma 33, sa početkom u 18 časova. Gosti stručnjaci za ovu temu su: Simo Brdar – direktor spomen područja Donja Gradina, mr Dušan Pavlović – predstavnik odbora za Jasenovac, Nino Jauz – načelnik Opštine Kozarska Dubica, Branislav Dukić – Udruženje logoraša Republike Srpske, Jovan Mirković – kustos Muzeja žrtava genocida, Jovan Stamatović-Karić – magistar muzičkih umetnosti.

Tribina ima za cilj da promoviše istinu o stradanju Srba u NDH, naročito mlađoj populaciji koja je slabo informisana o ovom strašnom delu naše istorije.

Ova tribina je vrlo značajna naročito jer će to biti početak pokretanja promovisanja predloga dopune zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja gde bi se u okviru programa obrazovanja za srednje škole propisala obavezna poseta stratištu Jasenovac – Donja Gradina. Dakle, svaki srednjoškolac bi trebalo da bar jednom u toku svog školovanja poseti ovo značajno istorijsko odredište. Zbog toga, pozivamo sve studente i srednjoškolce da prisustvuju tribini kako bi se održalo sećanje na žrtve genocida.

Ujedinjena Srbija

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: