Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

HRVATSKA MORA DA SE OPREDIJELI IZMEĐU BLAJBURGA I ŽRTAVA USTAŠA

Aleksandar_Vulin_4.jpgMinistar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je da će Hrvatska morati da se opredijeli, da li da njeguje vrijednosti Blajburga i strijeljanih ustaša ili vrijednosti pobijene jasenovačke djece i ustaških žrtava.

„Ne može ista država da donese venac i u Blajburg streljanom ustaši, i da kaže da on zaslužuje poštovanje i sećanje, i da ista ta država odnese venac zaklanom jasenovačkom detetu i da kaže da i ono zaslužuje sećanje i poštovanje“, rekao je Vulin.

On je ponovio da je Blajburg najveće okupljalište fašista u Evropi i da tu istinu ništa ne može da promijeni, te da je posebno žalosno i opasno što se najveće okupljalište fašista u Evropi provodi pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora, zvanične države, prenose beogradski mediji.

„Tu istinu, nažalost, nikakva braniteljska mržnja prema meni, neće moći da promeni“, rekao je Vulin, komentarišući izjavu predsjednika Udruženja hrvatskih branitelja Mladena Pavkovića da srpskog ministra treba proglasiti „personom non grata“, zbog izjava o komemoraciji u Blajburgu.

Vulin je rekao da se nada da je bar malo doprinio i zabrani održavanja koncerta Marka Perkovića Tompsona u Austriji.

„Nadam se da niko nikada više neće čuti ustašu kako peva `Čavoglavu` i druge pesme u kojima se slavi ubistvo bezbroj srpskih civila, ljudskih bića“, rekao je Vulin i potvrdio da je govorio o Blajburgu i da je protestovao u Austriji zbog Tompsonovog koncerta.

On je dodao da se nada da će Evropa jednom imati hrabrosti da kaže da je nedopustivo da jedna članica EU može otvoreno da podržava fašizam, te da će on nastaviti da govori istinu, da se suprotstavlja fašizmu i da upozorava Evropu da se ustaštvo u Hrvatskoj budi.

„A ako se bude probudilo do kraja, to će dovesti do zla i nesreće i prepoznaće ga na ulicama svojih gradova, jer zlo neće stati u Hrvatskoj i neće se nahraniti Srbima. Ja ću nastaviti da upozoravam da se fašizam budi, ako za to treba da platim cenu, ja sam spreman“, rekao je Vulin.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: