fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Хрватска ми отела кућу и стан у Книну!

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/zelimir-n.jpg

Желимир Кнежевић већ пуних десет година води правну битку око враћања имовине. Агенциjа за некретнине одобрила продаjу уз лажирану пуномоћ. У документима браћа близанци „рођени 1950. и 1952. године“

СУДБИНА Желимира Кнежевића (53) из Книна и његова децениjска борба са државом Хрватском око имовине само jе jош jедан у низу примера како jе нова чланица Европске униjе етнички очишћена од Срба и како им jе послала jасну порука да и не помишљаjу на повратак у „лиjепу њихову“.

Желимир jе са фамилиjом избегао из Книна и jедва jе спасао живу главу пред „Олуjом“. Иза његове породице у Книну jе остао стан и породична кућа од 200 квадрата у центру града. После смрти оца 2000. године, Желимир, коjи се настанио у Бањалуци и засновао продицу, наследио jе са братом близанцем Радомиром кућу. Комплетирали су документациjу 2004. године и поднели захтев да им се кућа врати. Стан у центру Книна jе, како и сам каже, већ прежалио, jер су сви станови Срба и у Книну и у целоj Хрватскоj напросто заплењени од државе Хрватске и ту нема расправе, али jе био запањен одговором за кућу, у коме jе писало да jе продата преко Агенциjе за промет некретнина, а пуномоћ за продаjу су наводно дали он и његов брат близанац Радомир, почиње исповест за „Новости“ Желимир.

Након претрпљеног шока, Желимир креће у правну битку да види ко jе то продао његову кућу и долази до невероватних података.

ИСПЛАТА

– ПРЕКО адвоката сам сазнао да би се могло чак и организовати избацивање Стапића из моjе куће, али ако бих платио око 20.000 куна унапред за ту сврху. Наравно, овде ми нико не гарантуjе да ће Стапић бити избачен иако уплатим новац коjи дефинитивно немам. Овом приликом позивам Милорада Пуповца да ми помогне у плаћању и истеривању фамилиjе Стапић из моjе куће.

– Моjа кућа jе продата преко лажне пуномоћи. У тим документима, коjе сам добио из суда преко адвоката, стоjи да сам jа рођен 1950. а моj брат близанац 1952. године. На папирима jе печат Агенциjе за промет некретнина, а лажне документе jе потписала нека измишљена Драгана Ковачевић, агент за продаjу, коjа има неколико матичних броjева. Значи, и она jе измишљена – прича Желимир.

На суду jе после две године правне битке оборио лажни купопродаjни уговор, али му држава Хрватске ни након осам година од тог процеса не враћа кућу у власништво његове фамилиjе.

– Моjе две ћерке и jа имамо чак статус повратника у Хрватскоj, али немамо где да се вратимо. Имам и личну карту из Книна, а деца приjаву пребивалишта у Улици Фрање Туђмана 10, где смо имали стан. Докле иде бахатост државе Хрватске, показали су из Уреда за прогнане из Книна. Они су ме у више наврата телефоном притискали да продам кућу држави и да се више не враћам у Хрватску. Али, како да продам кућу кад ми jе нису ни вратили – пита се Желимир.

И док траjе судска борба, у кући Кнежевића у Книну и даље живи Анте Стапић, Хрват коjи jе избегао из Бусоваче, а коjи, иако му jе враћена имовина, не намерава да се врати у БиХ.

 

Хрватска ми отела кућу и стан у Книну!

 

САСЛУШАВАН ДВА ПУТА

ЗБОГ Стапића, коjи се, по речима нашег саговорника, бави разним сумњивим пословима, Желимир jе завршавао на испитивању у полициjи.

– У jануару 2012. године када сам крену за Београд враћен сам са хрватске границе у Градишци и одведен на испитивање у полициjу Книна. Извукли су ме из аутомобила пред женом и двема ћеркама као да сам наjвећи криминалац. У Книну сам сазнао да Стапић има проблема са законом, а jа сам саслушан као осумњичени jер jе њему постављена бомба у дрвима поред куће. Годину дана касниjе Стапићу jе постављена бомба под аутомобил и опет сам позван на саслушање као осумњичени – прича Желимир и додаjе да се боjи за своj живот и живот своjе породице, jер му сваки одлазак у Хрватску код адвоката представља велики ризик.

 

Извор: Вечерње Новости

Везане виjести:

ДО 2018. ТАЧКА НА ИЗБЈЕГЛИЧКО ПИТАЊЕ У БиХ 

Danka Kojadinović: ISTINA I POMIRENJE 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: