Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Grajf: Hrvati sami moraju da se pokaju za svoje zločine

Glavni istraživač Instituta za Holokaust “Šem olam” u Izraelu Gideon Grajf, koji je četiri godine radio na istraživanju zločina u Jasenovcu, oštro je osudio pokušaje revizije istorije i poručio da Hrvati sami moraju da se pokaju za svoje zločine, kao što su to uradili Nijemci.

Gideon Grajf
Gideon Grajf

Grajf je za “Večernje novosti” rekao da se u udžbenicima u Hrvatskoj istorija ne tretira na pravi način.

On je tokom rada na studiji “Jasenovac, Aušvic Balkana” otkrio zastrašujuće podatke o mučenju žrtava u Jasenovcu i da su primjenjivale 57 načina ubijanja žrtava, što je svjetski rekord.

Grajf je ponovio da je razlika između Jasenovca i Aušvica u tome što su ustaše uživale da ubijaju svoje žrtve, dok su Nijemci koristili gasne komore, ubijali sterilno i nisu željeli da im žrtve budu pred očima.

“Ustaše su uživale da vide nečiju patnju, nečiji posljednji udah”, rekao je Grajf, te dodao da je Jasenovac bio imperija smrti.

On smatra da Srbi i Jevreji ne smiju da ćute o zločinima, jer su godinama patili.

“Mnogo smo slični. To mi daje snagu da radim”, naglasio je Grajf, te podsjetio na stradanja srpske porodice Nikole Tesle i jevrejske porodice osnivača cionizma Teodora Harcla.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: