fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Linta: HRT aktivno radi na rehabilizaciji NDH

 Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je danas da Hrvatska radio-televizija /HRT/ aktivno radi na rehabilitaciji Nezavisne Države Hrvatske /NDH/

Miodrag Linta Foto: TANJUG

Linta ističe da je jedan od mnogobrojnih dokaza za to i emitovanje emisije „Lijepom našom“ u kojoj je tokom muzičkog igrokaza jedna grupa ljudi nastupila u nacističkim, a druga u partizanskim uniformama, nakon čega su simulirali borbu i igrali u kolu.

On je ocijenio da je HRT dugi niz godina „jedno od uporišta proustaških snaga“ i konstantno promoviše ustaštvo i ustaške zlikovce, ustaše proglašava pravom hrvatskom vojskom i negira zločin genocida nad srpskim narodom

Linta ističe da je na HRT-u postalo sasvim normalno da se emituju pjesme poznatog nacifašističkog pjevača Marka Perkovića Tompsona i prenose njegovi koncerti, da katolički sveštenici otvoreno veličaju ustaške zločine iz NDH, a penzionisani oficiri Hrvatske vojske uzvikuju ustaški pozdrav „Za dom spremni“.

On navodi da se na HRT-u monstruzno ubistvo srpske porodice Zec u Zagrebu ocjenjuje kao predimenzionirano, da se objavljuje prilog o ustaškom koljaču Juri Francetiću koji se predstavlja kao heroj i legendarni borac koji je izbio na Drinu, da je ustaški logor za srpsku djecu Jastrebarsko proglašen domom za ratnu siročad, a oslobađanje tog logora prozvano je partizanskim napadom na djecu.

Linta dodaje da se na HRT-u reklamiraju revizionističe knjige i filmovi u koji se Jasenovac predstavlja kao radni logor, a zajednička jugoslovenska država srpskim terorom u Hrvatskoj.

Na HRT-u, kaže Linta, objavljuje se prilog u kome se jasno vidi predsjednik NK Hajduk sa ustaškom kapom, a sportski komentatori prilikom prenosa fudbalskih utakmica, gdje igraju domaći klubovi ili hrvatska reprezentacija, ne osuđuju masovno uzvikivanje ustaškog pozdrava „Za dom spremni“ i drugo.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: