Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Linta: HRT aktivno radi na rehabilizaciji NDH

 Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je danas da Hrvatska radio-televizija /HRT/ aktivno radi na rehabilitaciji Nezavisne Države Hrvatske /NDH/

Miodrag Linta Foto: TANJUG

Linta ističe da je jedan od mnogobrojnih dokaza za to i emitovanje emisije “Lijepom našom” u kojoj je tokom muzičkog igrokaza jedna grupa ljudi nastupila u nacističkim, a druga u partizanskim uniformama, nakon čega su simulirali borbu i igrali u kolu.

On je ocijenio da je HRT dugi niz godina “jedno od uporišta proustaških snaga” i konstantno promoviše ustaštvo i ustaške zlikovce, ustaše proglašava pravom hrvatskom vojskom i negira zločin genocida nad srpskim narodom

Linta ističe da je na HRT-u postalo sasvim normalno da se emituju pjesme poznatog nacifašističkog pjevača Marka Perkovića Tompsona i prenose njegovi koncerti, da katolički sveštenici otvoreno veličaju ustaške zločine iz NDH, a penzionisani oficiri Hrvatske vojske uzvikuju ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

On navodi da se na HRT-u monstruzno ubistvo srpske porodice Zec u Zagrebu ocjenjuje kao predimenzionirano, da se objavljuje prilog o ustaškom koljaču Juri Francetiću koji se predstavlja kao heroj i legendarni borac koji je izbio na Drinu, da je ustaški logor za srpsku djecu Jastrebarsko proglašen domom za ratnu siročad, a oslobađanje tog logora prozvano je partizanskim napadom na djecu.

Linta dodaje da se na HRT-u reklamiraju revizionističe knjige i filmovi u koji se Jasenovac predstavlja kao radni logor, a zajednička jugoslovenska država srpskim terorom u Hrvatskoj.

Na HRT-u, kaže Linta, objavljuje se prilog u kome se jasno vidi predsjednik NK Hajduk sa ustaškom kapom, a sportski komentatori prilikom prenosa fudbalskih utakmica, gdje igraju domaći klubovi ili hrvatska reprezentacija, ne osuđuju masovno uzvikivanje ustaškog pozdrava “Za dom spremni” i drugo.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: