fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hoće li Srbija zabraniti mađarske fašiste?

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije spremno je da zatvori kancelariju fašističke mađarske stranke Jobik, koja je otvorena na severu Vojvodine, ali je potrebno rešenje ministarke Kori Udovički.

Mađarski fašisti
Mađarski fašisti

To saznaje „Blic“ nakon što je Ištvan Savai, potpredsednik i poslanik ekstremističkog Jobika iz Mađarske, saopštio da je otvorio svoju kancelariju u Senti.

Ova fašistička stranka otvarala je prošle godine u dva navrata stranačku kancelariju i u Subotici, ali im je policija uručila rešenje o zabrani i zatvorila ih.

Međutim, da bi policija mogla da obavi ovaj deo posla i u Senti, najpre bi trebalo da reaguje Upravna inspekcija Ministarstva državne uprave, koje vodi Kori Udovički.

Sagovornici „Blica“ objašnjavaju da Jobik, kao partija iz inostranstva, nema pravo na ovakve aktivnosti u Srbiji, a u Srbiji nije ni registrovan, čime krši propise.

U kabinetu ministarke Udovički, međutim, „Blicu“ je juče rečeno da bi mogli da reaguju „samo po prijavi“, a nju još nisu dobili.

Ultradseničarski poslanik mađarskog parlamenta Ištvan Savai izjavio je da je kancelariju u Senti otvorio sa ciljem da „olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima (Delvidek) i otcepljenim teritorijama“, a to su izrazi koje mađarski ekstremisti koriste za Vojvodinu.

Izvor: Radio Televizija BN

Vezane vijesti:

Prilepin: Evropa nikad neće priznati da je Rusija spasila svijet od fašizma

FILM „NAŠ PUT“ TEŠKA PREVARA MAĐARSKIH ULTRADESNIČARA

Borba za istinu: Racija 1942.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: