Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Grabovac: Zvjerski me mučio, a sad mi nudi 5.000 KM da ga ne pominjem

Slavko Grabovac, koji je 1992. godine preživio torturu i strijeljanje nakon zarobljavanja i odvođenja u zgradu Skupštine opštine Brod, kaže da mu je ratni pripadnik muslimansko-hrvatskih formacija u Brodu Nedžad Omerović, koji ga je zvjerski tukao i mučio kada je zarobljen, nedavno nudio 5.000 KM da na suđenju promijeni iskaz i da ga ne pominje.

Slavko Grabovac Foto: privatna arhiva / RAS Srbija
Slavko Grabovac Foto: privatna arhiva /
RAS Srbija

Grabovac kaže da je sve ponude Omerovića odmah odbio i da nema tog novca za koji bi lagao i štitio siledžije i zločince.

„Omerović me pozvao u jedan motel. Otišao sam i on mi je odmah ponudio novac kako ga ne bih pominjao u sudskom procesu, iako me on nakon zarobljavanja mučio i iživljavao se na meni. Rekao je da je bio u zatvoru u Hrvatskoj i da bi trebalo da ga spasem da ne ide opet u zatvor“, rekao je Grabovac.

Pripadnici muslimansko-hrvatskih formacija zarobili su Grabovca 30. marta 1992. godine na ulasku u Brod samo zato što je Srbin.

„Zarobili su me Blažan Kljajić i Ante Štuc zvani Britva. Zatvorili su me u zgradu Skupštine opštine u sobi 31. Njih dvojica su me udarali i mučili, a zatim su stigli Nedžad Omerović, Dedo Odobašić zvani Kvaka i Josip Čičak. Tukli su me četiri dana i četiri noći stolicama, čizmama, izbili su mi zube, iscrtavali slovo `U` po meni. Palili su me cigaretama i heftalicom mi probijali prste“, ispričao je Grabovac.

On je u Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju dao izjavu u vezi sa mučenjem koje je preživio, piše „Glas Srpske“.

„Pokrenut je postupak protiv Omerovića i ostalih i uskoro bi trebalo da dobijemo poziv za sudsko suočavanje“, kaže Grabovac.

Tužilaštvo BiH istražuje ratne zločine počinjene 1992. godine nad Srbima na više lokacija na području Broda.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Grabovac: Tužilaštvo BiH opstruiše ekshumaciju u Odžaku …

Grabovac: Tužiti Hrvatsku za naknadu štete | Jadovno 1941.

Grabovac: Nastavk opstrukcije ekshumacije grobnica Srba …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: