Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Grabovac: Nastavk opstrukcije ekshumacije grobnica Srba

Predsjednik Odbora za traženje zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marko Grabovac smatra da Institut za nestala lica i Tužilaštvo BiH nastavljaju sa opstrukcijom ekshumacije masovne grobnice Srba u Odžaku, kao i na mnogim drugim lokacijama na području Federacije BiH /FBiH/.

Marko Grabovac Foto: SRNA
Marko Grabovac Foto: SRNA

“Ove dvije institucije namjerno odugovlače sa ekshumacijama prethodno najavljenih lokacija na kojima se, kako se pretpostavlja, nalaze pojedinačne i masovne grobnice Srba u FBiH”, rekao je Grabovac Srni.

On je najavio da će na sastanku sa predstavnicima Instituta za nestala lica BiH 19. juna u Sarajevu zahtijevati da porodice nestalih iz Republike Srpske izvještavaju o svim predmetima koje su im predali za ekshumacijama, a oni Tužilaštvu BiH.

“U Institutu za nestala lica BiH moraju nam dati odgovore na ova pitanja kako bi zvanično znali ko koči ovaj proces i snosi krivicu za njegovu opstrukciju u BiH”, istakao je Grabovac.

On je rekao da Odbor za traženje zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske neće nikada odustati od zahtjeva za ekshumacijom masovne grobnice Srba u Odžaku, kao i na ostalim lokacijama na području FBiH.

Grabovac kaže da neće odustati od ranijeg zahtjeva da se u dijelu muslimanskog groblja u Odžaku provjeri sadržaj dva kontejnera sa oznakama UN u kojima se godinama nalaze posmrtni ostaci, kako pretpostavlja, Srba.

On je ranije potvrdio da je Institut za nestala lica BiH podnio zahtjev Tužilaštvu BiH da se izvrši ekshumacija masovne grobnice u dijelu napuštenog pravoslavnog groblja u Odžaku za koju se pretpostavlja da krije posmrtne ostatke srpskih vojnika.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Grabovac: Tužilaštvo BiH opstruiše ekshumaciju u Odžaku …

Grabovac: Nećemo odustati od pretraživanja u Odžaku | Jadovno …

Grabovac: Odžak krije tajne lokacije ubijenih Srba | Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: