fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Grabovac: Tužilaštvo BiH opstruiše ekshumaciju u Odžaku

Predsjednik Odbora za traženje zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marko Grabovac smatra da Tužilaštvo BiH opstruiše da izda naredbu za ekshumaciju srpske masovne grobnice u Odžaku.

Marko Grabovac Foto: SRNA
Marko Grabovac Foto: SRNA

„Spreman sam da dođem na lice mjesta sa svjedokom koji se trenutno nalazi u Njemačkoj da pokaže lokaciju srpske masovne grobnice u Odžaku“, rekao je Grabovac Srni.

On je podsjetio da mu je svjedok bošnjačke nacionalnosti pokazao lokaciju masovne grobnice u dijelu napuštenog Pravoslavnog groblja u Odžaku u kojoj se nalaze posmrtni ostaci srpskih vojnika.

„Neću odustati od ranijeg zahtjeva da se u dijelu Gradskog muslimanskog groblja u Odžaku provjeri sadržaj dva kontejnera sa oznakama UN, u kojima se godinama nalaze ljudski posmrtni ostaci za koje mislimo da su srpski“, zaključio je Grabovac.

Institut za nestala lica BiH podnio je zahtjev Tužilaštvu BiH da se izvrši ekshumacija masovne grobnice u dijelu napuštenog Pravoslavnog groblja u Odžaku za koju se pretpostavlja da krije posmrtne ostatke srpskih vojnika, potvrdio je ranije Srni član Kolegijuma Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Grabovac: Nećemo odustati od pretraživanja u Odžaku | Jadovno …

Grabovac: Odžak krije tajne lokacije ubijenih Srba | Jadovno 1941.

U logoru u Odžaku počinjeni stravični zločini nad Srbima …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: