Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Godišnjica ubistva srpskih mladića u „Pandi“

Ubijeni srpski mladići u kafiću Panda

Ni posle 19 godina nema odgovora na to ko je pucao i ubio šest srpskih mladića u kafiću „Panda“ u Peći. Poznato je da su dva maskirana napadača upala u kafić i pucala iz automatskog oružja. Na dan kada se taj zločin dogodio, porodice ubijenih mladića dolaze na pomen.

Neke od porodica ubijenih srpskih mladića redovno, svake godine dolaze na pećko pravoslavno groblje i zapale sveće nastradalima. Na tom groblju su sahranjeni Ivan Obradović, Vukota Gvozdenović, Svetislav Ristić, Zoran Stanojević, Dragan Trifković i Ivan Radević. Bili su uzrasta od 14 do 25 godina.

Njihove ubice još nisu otkrivene.

Zločin se dogodio u vreme sukoba državnih snaga reda Srbije sa naoružanim pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

Mislilo se tada da je ubistvo šestorice mladića osveta pripadnika OVK zbog likvidacije grupe njenih pripadnika koji su na granici sa Albanijom upali u zasedu.

Pravda u tom slučaju nije zadovoljena. Roditelji ubijenih je očekuju od republičkih organa, pošto je i iz državnog vrha Srbije rečeno da nema dokaza da su ovaj zločin počinili Albanci.

Ubistvo šestorice srpskih mladića u Peći pre 18 godina uznemirilo je čitavu naciju. Pokojni patrijarh Pavle je služio opelo nastradalima na trgu u Peći. Mnogo je ljudi prisustvovalo sahrani.

Danas u Peći gotovo da nema Srba. Oni retki koji su odlučili da se vrate, uglavnom su stariji ljudi, koji žive sami.

Izvor: RTS

Vezane vijesti:

ZLOČIN U „PANDI“ JOŠ PEČE

Slavko Nikić: Žute kuće su bile na Kosmetu, ne u Albaniji …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: