fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Glasanje u BiH danas i sutra

Glasanje_01

U BiH je za parlamentarne izbore u Hrvatskoj registrovano 21.632 glasača koji će danas i sutra moći da glasaju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima te zemlje u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli.

Izborna mjesta u BiH biće otvorena danas i sutra od 7.00 do 19.00 časova u Sarajevu u Ekonomskoj školi, u Generalnom konzulatu Hrvatske u Banjaluci, u Osnovnoj školi „Petar Bakula“ u Mostaru, te u Generalnom konzulatu Hrvatske u Tuzli.

Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, koji će biti održani sutra pravo glasa ima 3,7 miliona birača sa prebivalištem u toj državi.

Za ove izbore prijavljeno je ukupno 166 kandidatskih listi, od kojih su 161 stranačka, te pet nezavisnih kandidata.

Za 151 saborski mandat prijavljeno je ukupno 2.311 kandidata, gdje je, prema hrvatskom Ustavu, osam mandata predviđeno za nacionalne manjine, od čega tri za Srbe.

Hrvatski analitičari predviđaju da će ovo biti najneizvjesniji izbori u toj državi, a da će glavnu izbornu bitku voditi koalicija okupljena oko vladajućeg SDP-a i „Domoljubne koalicije“ okupljene oko najveće opozicione partije HDZ-a.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

TUĐI IZBORI U MOJOJ DOMOVINI

Hrvatska: Pravo glasa ima 3,7 miliona birača

Miodrag Linta: Kampanja se temelji na antisrpskoj retorici

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: