Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

General Lazarević: NATO izučava doktrinu Vojske Jugoslavije

Nekadašnji komandant Prištinskog korpusa general Vladimir Lazarević izjavio je da se srpska vojna doktrina tokom bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine izučava u cijelom svijetu, pa čak i u jedinicama NATO i da je pitanje zašto onda ne bi sadašnja srpska vojska, akademci i starješine čuli ta iskustva.

General Vladimir Lazarević (Foto: ekspres.net)
General Vladimir Lazarević
(Foto: ekspres.net)

General Lazarević, koji je bio i kompandant Treće armijske oblasti u periodu agresije NATO-a, a prije dvije godine izdržao kaznu zatvora na koju ga je osudio Haški tribunal, istakao je da je bio i ostao vojnik, te ne vidi kome smeta njegovo pojavljivanje u javnosti.

„Ovde je riječ o čistoj struci, o mojim i iskustvima mojih saoboraca, za koje postoji veliko interesovanje i u Srbiji i van naše zemlje“, rekao je general Lazarević povodom predavanja koje je održao na Vojnoj akademiji.

On je demantovao da je na Vojnoj akademiji imenovan za predavača i ukazao da nije „ničiji činovnik“, nego da je prihvatio poziv rukovodstva Vojne akademije da prenese svoja iskustva u odbrani zemlje. Povodom njegovog učešća na susretu bivših vojnika i starješina Prištinskog korpusa i Treće armije u 7. oktobra u Nišu, Lazarević je rekao da neko pokušava da zloupotrijebi susrete koji traju od 2000. godine.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

General Lazarević drži predavanje na Vojnoj akademiji …

Lazarević o mamcu koji je gutao NATO (VIDEO) | Jadovno 1941.

Dragoslav Pakić: General koji ni posle haške tamnice nije …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: