fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

FRONTAL: Portal udruženja Jadovno 1941. uticajniji od Univerziteta u Banjoj Luci

Ovih dana je izletila jedna mala, uskoj grupi ljudi poznata ujudurmica, da je portal Udruženja građana Jadovno 1941. objavio studiju prof. dr Mirjane Stojisavljević, a na to je reagovao ministar inostranih poslova Izraela.

Spomen kamen u Bruklinu postavljen na inicijativu UG Jadovno 1941. FOTO: Danijel Hadži Simić

Sama činjenica da šira javnost nema pojma o aktivnoj diplomatsko-akademskoj demonstraciji privatizacije državnih institucija, u svrhu zadovoljavanja osveta iz područja ličnih animoziteta, govori mnogo više o neozbiljnosti tih ustanova i pojedinaca koji joj pribjegavaju.

Za obračun sa jednim udruženjem koje se bavi stradanjem Srba u Drugom svjetskom ratu i to naziva „Pokoljem“ i zaista radi nešto na tome, sada se koristi nemoguće – udruženje se optužuje za antisemitizam.

Opanjkava se kod srpskih nosilaca vlasti, i to od strane onih koji dobijaju budžetske plate, a ništa ne rade (pogotovo na terenu) oko očuvanja sjećanja na iskorjenjivanje Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Dakle, rad redovnog predavača tri fakulteta u Banjoj Luci, profesora i doktora, koje je Filološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci štampao 2016. godine u svom Zborniku, četiri godine kasnije izaziva opštu društvenopolitičku i stručnu sablazan?!

Kako? Zašto?

Samo iz razloga što ga je objavio sajt jednog udruženja građana, ili kako je danas modernije jedne NVO.

Tu je onda isključivo izvjesno da je to udruženje veoma moćno i sa međunarodnim uticajem, dok Univerzitet u Banjoj Luci i republičke ustanove koje se bave sličnim područjem rada, krajnje minornog i nebitnog uticaja u javnosti.

Značaja za društvo uopšte.

No, prenijećemo u cjelosti, šta na sve to kaže predsjednik UG Jadovno 1941. iz Banje Luke:

Pokušaji pripisivanja antisemitizma udruženju Jadovno 1941. neutemeljeni su i zlonamjerni

Izvor: FRONTAL

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: