fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Franković odbio da se fotografiše sa Đurićem

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je da ovaj grad nikada neće uspostaviti saradnju sa Trebinjem dok ne dobiju izvinjenje za ono, kako kaže, što su učinili tokom ratnih dešavanja, te odbio da se fotografiše sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem. 

Dubrovnik
Dubrovnik

Franković je rekao da nije dovoljna samo dobra volja za saradnju koju su zvaničnici Trebinja iskazali ranije prema Dubrovniku, dodajući da se „prije toga potrebno izviniti građanima grada Dubrovnika, majkama koje su izgubili sinove, porodicama koje su izgubile djecu i djeci koja su ostali bez roditelja“.

„Kada to izvinjenje uslijedi kao što je uslijedilo iz Crne Gore, Dubrovnik je spreman da sarađuje sa Trebinjem. Dok se to ne dogodi mi nismo spremni sarađivati, niti ćemo sa onima koji su napadali naš grad“, rekao je Franković danas na graničnom prelazu Ivanica.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da bi i Dubrovčani trebalo da se izvine Trebinju, on je rekao da ne vidi razlog zašto bi to činili.

„Zašto bismo mi iz Dubrovnika trebalo da se izvinjavamo Trebinju. Je li zbog toga što smo branili svoje kuće, domove, je li zato“, rekao je vidno uznemiren i ljut Franković.

On je dodao da Vojska Hrvatske nije nikada nije napadala bilo koga, niti je ulazila u bilo čije domove, već da je, kako je naveo, časno čuvali porodične kuće i odbranili ih.

Franković je rekao da ne želi da se fotografiše sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem, okrenuo je glavu i udaljio se.

Novoizgrađeni granični prelaz Ivanica na području opštine Ravno u Hercegovini danas je svečano otvoren.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Naši političari svi odreda su krivi što se ovako bahato ponašaju prema njima.Međutim veći problem je što se to odnosi i na nas.Na ustaško go.no neću trošiti tastaturu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: