Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Foto-svedočanstva odgoja u nacističkom duhu!

Slučaj porodice Kovačić iz Benkovca – u kojoj roditelji decu uče i potiču da pozdravljaju nacističkim pozdravom i tako ih fotografišu – nipošto nije jedini slučaj “nacističkog odgoja” u Hrvatskoj.

Lupiga vam donosi niz fotografija koje svedoče zloupotrebi dece u političke svrhe, što je očito postao trend u delu populacije koji se ponosi ustaštvom i vezama s nacizmom. Neodgovorni, nacionalizmom i ustaštvom zadojeni roditelji, svoju decu od najmanjih nogu odgajaju u duhu slavljenja pronacističkog režima, koji je naneo najveću štetu i sramotu hrvatskom narodu.

Predsednik benkovačkog ogranka Autohtone hrvatske stranke prava Darko Kovačić na svom Facebook profilu objavio je fotografiju na kojoj, zajedno sa svojih šestoro dece, pozdravlja nacističkim pozdravom.
Fotografiju je snimila majka dece. Dok se Kovačić time ponosi i u svojim postupcima ne vidi ništa osim hrvatskog domoljublja, javnost se zgraža i zahteva intervenciju Centra za socijalnu skrb. Socijalna služba, benkovački ogranak, intervenciju je i najavio novinarima portala Index.hr, navodeći da je o svemu obaveštena i policija. Međutim, kad bi delatnici centara za socijalnu skrb želeli biti dosledni u ovakvim intervencijama, bez sumnje bi imali pune ruke posla. Naime, Darko Kovačić je tek jedan od roditelja u Hrvatskoj koji svoju decu uče i potiču na nacističke pozdrave, smatrajući da time decu poučavaju domoljublju.

Ovu fotografiju, kao i fotografiju ispod nje na društvenu mrežu postavila je osoba koja se predstavlja kao Milijana Tomašić ex Radovanović. Po svemu sudeći radi se o majci ili osobi blisko povezanoj s decom zloupotrebljenom u političke svrhe, odnosno odgajanom i poticanom da pozdravljaju nacističkim pozdravom. Facebook profil spomenute osobe pun je sadržaja koji prezentuju domoljublje na način na koji ga shvataju simpatizeri pronacističkih režima.

Fotografiju ispod na društvenu mrežu postavila je osoba koja se predstavlja kao Senad Patrik Omić. Istu fotografiju ta osoba, osim na svoju profil na društvenoj mreži, postavila je i na profilu Darka Kovačića iz Benkovca, e kako bi mu pružila podršku i čestitku za način na koji Kovačić odgaja svoju decu. Čestitka glasi ovako: “Darko nisi jedini, od malena se Domovina voli ZDS”.

Fotografiju ispod na društvenu mrežu postavila je spomenuta osoba koja se predstavlja kao Antony Cash, a iz iste je očigledno o čijem simpatizeru e radi. Podsetimo, ustaštvo je Hrvatskoj nanelo istorijsku ljagu. Na sreću, ta politička opcija poražena je u II Svetskom ratu od strane antifašističke koalicije.

Na fotografijama ispod pogledajte još nekoliko primera odgoja dece, odnosno rezultata odgoja dece u proustaškom, nacističkom duhu. Roditelji koji djecu odgajaju na ovaj način očito nisu svesni kakvu štetu nanose svojoj deci i svojoj zemlji, u koju se zaklinju. Rezultat je to, između ostalo, školskog programa, koji decu ne uči o istorijskom zlu koje je zadesilo Hrvatsku u razdoblju II svjetskog rata, ali i benevolentnog odnosa društva prema ustaštvu, što za rezultat ima činjenicu da je sramotna ideologija za koju su se ustaše zalagale sve prisutnija u hrvatskom društvu. Može li Hrvatska i na koji način vratiti duha u bocu i suzbiti veličanje nacizma.

 

Izvor: SRPSKI NARODNI FORUM

 

Vezane vijesti:

USTAŠKI SIMBOLI I NDH POSTALI „UMJETNIČKA SLOBODA“

NA ZIDU ŠKOLE U BILICAMA USTAŠKI GRB

GLAVAŠ USKORO NA RADNOM MJESTU!? – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: