Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ФИНСКИ ПСИХИЈАТАР: Пишем књигу извињења српском народу

Фински психијатар Пирко Турпијенен: Рачак није само трагедија Срба и истине, него и срамота Финске
ПРАВДА Пирко Турпијенен са својом књигом
ПРАВДА Пирко Турпијенен са својом књигом

– Рачак није само трагедија Срба и истине, него и срамота Финске – говори ова храбра жена ексклузивно на „Новости“. – Марти Ахтисари и Хелена Ранта двоје су од неколико Финаца који су били саучесници у креирању трагедије српског народа која је у току. Професор Пинтили Пентила, наш најугледнији лекар патолог, који је недавно преминуо, био је дубоко посрамљен тиме како је Ранта злоупотребила медицину, док о Ахтисарију мислећи људи у мојој земљи имају само речи осуде. Управо пишем књигу о Рачку, књигу извињења вашем народу.

Турпијененова у Београд треба да дође у септембру, када ће одржати промоцију. У међувремену пише блог на коме је више од 5.000 чланака и има сталну читалачку публику. Она сматра да је то начин да промени импрегнирану неистину о догађањима на Балкану која влада у Скандинавији. Још додаје да „њене речи“ у Финској, која је, вели, најбољи „војник САД и Немачке“, ипак имају своје читаоце.

– Ја сам психијатар и мене интересује искључиво истина, јер знам да је само она лековита – наводи даље. – Истину о Младићу пронашла сам у камп-приколици којом сам, заједно са супругом, пропутовала Босну причајући са Младићевим ратним пријатељима и непријатељима. Сви су ми исто рекли: Није био никакав балкански касапин, него човек који је у рату бранио своје, а штитио и све друге од одмазде када год је био у прилици. То говоре и чињенице које се износе на суђењу у Хагу.

КОСОВО

Догађања у вашој покрајини су срамота човечанства. Свакоденвно сакупљам информације од људи са терена и од обичних грађана који су напустили Космет. Прикупљам и што говоре политичари у Европи о стању на Космету. Моја нова књига говори о посувраћењу европске цивилизације.
Пирко прича и да је срамна истина да су Финци и 1920. и 1941. ратовали за интересе Немачке, а да Манерхајм није човек који је одбранио земљу, него личност која је створила прве концлогоре у свету, где је у грађанском рату 1920. слао своје „црвене сународнике“. Манер је опет био личност која се покушала да се одупре Немачкој песници и изгради аутентичну финску државу, али је за то кажњен смрћу и прогоном. Историографија скандинавске земље га данас описује као руског агента.

– Западни свет је поплочан лажима, а живот у социјалном рају као што је у Финској, код људи не буди знатижељу да сазнају шта је „право“ – наставља Пирко. – Они су уљуљкани у свакодневицу и комотни су у њој, тако да свако промишљање и довођење у сумњу општег „орвелијанства“ у нашој земљи њима тешко пада. Ипак ја имам своје читаоце и настављам трагање за правдом.

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА

Финкиња је 27 година провела у политици као члан социјалдемократске странке, а била је и посланик у финском парламенту. „Прави“ сусрет са политком, каже, доживела је средином последње деценије 20. века када је боравила на Округлом столу власника највећих приватних западних компанија у Хелсинкију, који су се окупили да економски „креирају“ Европску унију на њеном зачетку.

– Домаћин састанка је била Финска, а главну реч је водио најбогатији Швеђанин, власник комапније „Волво“. После свега што сам чула устала сам у парламенту и рекла да се на том самиту није утврђивала економска будућност Европљана, него ред потеза како да индустрија оружја овлада Старим континетном. Због тога сам позвана на одговорност од највиших представника своје земље где ми је саопштено како сам „у праву“, али и да сам одала највећу тајну.

Извор: НОВОСТИ

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: