Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

EKSTREMISTI SKINULI TABLU SDF-a

Datum objave: utorak, 7 jula, 2015
Veličina slova: A- A+

Srpski demokratski forum

Srpski demokratski forum

Predsjednik Srpskog demokratskog foruma (SDF) u Hrvatskoj Veljko Džakula smatra da je posljednji slučaj skidanja table SDF-a sa trojezičnim natpisom u glavnoj kancelariji u Zagrebu posljedica djelovanja hrvatskih ekstremista, dok je to ranije “radila država kroz neke svoje institucije”.

Džakula je rekao Srni da je u posljednje dvije godine ovo drugi slučaj skidanja table, dok je takvih incidenata bilo ukupno sedam.

“Ranije su provaljivali u kancelariju SDF-a i odnosili kompjutere, diskove, jer je naš rad provocirao i iritirao mnoge u Hrvatskoj, koji nisu htjeli da se govori o onome o čemu mi govorimo, i da postoje podaci koji su za njih bili opasni”, kaže Džakula.

On je podsjetio da je u Hrvatskoj, koja ima 4,5 miliona stanovnika, prošle godine prikupljeno 650.000 potpisa protiv ćirilice, te istakao da je to stravičan broj koji pokazuje netoleranciju i mržnju prema srpskoj populaciji.

Džakula je rekao da nijedan saborski zastupnik ni parlamentarna stranka u Hrvatskoj nisu tražili od Savjeta bezbjednosti UN da se zaštiti srpska zajednica u Hrvatskoj.

On je naglasio da Srbi kao zajednica nemaju snage da se tome odupru, “jer srpski politički predstavnici paktiraju sa političkim strankama u Hrvatskoj koje kinje i diskriminišu Srbe”.

“U Hrvatskoj se godinama na stadionima i drugim mjestima tolerisala poruka `Ubij Srbina`, i skidanje table SDF-a je rezultat svega toga”, rekao je Džakula.

On kaže da su uputili zahtjev hrvatskim institucijama da zaštite SDF kao nevladinu organizaciju i njen način djelovanja, te naglasio da će SDF nastaviti da ukazuje na sve što se dešava u Hrvatskoj .

“Čak i kada je ušla u Evropu, Hrvatska ne može da prihvati činjenicu da Srbi kao zajednica treba da uživaju prava koja su predviđena ustavom i zakonima manjina”, rekao je Džakula.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Zagreb: Skinuta trojezična tabla Srpskog demokratskog foruma …

DžAKULA: GRAFIT JE POSLjEDICA PRISUTNE …

DžAKULA: ISHITRENA IZJAVA PREMIJERA MILANOVIĆA …

JADOVNO – VJEČNA OPOMENA SRBIMA – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top