fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Edukacijom o Holokaustu Srpska na mala vrata forsira „Kultury zaborava“ o genocidy nad Srbima!?

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske, dr Predrag Damjanović, koorganizovao je trodnevni seminar u Banja Lyci pod nazivom „HOLOKAUST I MASOVNA UBIJANjA U DRUGOM SVJETSKOM RATU NA BALKANI“. Seminar koji je počeo 19.og aprila predviđen je da se završi 21.og aprila y jevrejskom kulturnom centry „Arie Livne“.

Neshvatljiv je potez dr Damjanovića da prihvati naziv seminara „HOLOKAUST I MASOVNA UBIJANjA“, a da se NIGDJE U PROGRAMU NE POMENE GENOCID NAD SRBIMA, dok je Holokaust i genocid nad Romima tematizovan; da dovede jednog od najglasnijih poricatelja genocida ustaškog režima i rimokatoličkog klera nad pravoslavnim Srbima u Drugom svjetskom raty, g. Aleksandra Korba.

Ovaj neshvatljivi potez dr Damjanovića svakako nije medijski pokriven, a na koji je svakako, po službenoj dužnosti imao pravo.

Dr Damjanović je također, bez prisutnog oka javnosti dao g. Hutinecu da vodi seminar y Drakuliću, selu pri Banja Luci, u čijoj zajedničkoj grobnici počivaju mošti 2,300 zaklanih Srba iz sela Šargovac, Drakulić i Motike.

Nepotrebno je napomenyti da je Drakulić SIMBOL ustaškog i rimokatoličkog genocida nad Srbima jer je pokolj ovih sela krenuo iz rimokatoličkog samostana predvođen Fra Vjekoslavom / Miroslavom Filipovićem na Petrićevcu, koji je lično klao djecy y Osnovnoj, „Narodnoj Školi“ u Šargovcy, a bio je jedan od rukovodilaca hrvatskog koncentracionog logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu, a koji NIKADA nije ekskomuniciran iz rimokatoličke crkve, kao uostalom ni Adolf Hitler.

Nisam sigurna da li predsjednik R. Srpske, g. Dodik zna ko mu se gradom šeta.

Čika Ariju, koji je bezbroj puta dokazao svoj moralni integritet ostavljam na savjest davanje (svjesnog ili ne) legitimiteta najeminentnijem predstavniky „Njemačke laži o Jasenovcu“ .

Od gospodina Damjanovića, kao koorganizatora ovog seminara, koji je dozvolio da najveći poricatelj genocida nad Srbima stoji nad kostima ubijenog Ratka, šestomjesečne bebe moga dede nabodenog na bajonet, tražim momentalny ostavku, jer je ovim činom uspio da ponizi sve potomke preživjelih ustaškog genocida nad Srbima, da žrtve još jednom ubije.

Direktor, Dr Predrag Damjanović, p.damjanovic@rpz-rs.org

Jer „niko nije mrtav kao onaj kome se puca u dušy“ (Matija Bećković)

Dragana Tomašević
Direktor JHMF
Potomak 22 zaklanih iz familije Stijaković, selo Motike, Banja Luka

Izvor: AntiCensura

Vezane vijesti:

„Kontinuirano se zatire sjećanje na genocid nad Srbima“
Kome će nemački ustašofil da govori o Holokaustu u Beogradu?

Vladimir Umeljić – Genocid kao deo kulturološke tradicije Zapadne i Srednje Evrope?

Drska i sramna revizija istorije – Jadovno 1941.

Reagovanje Međunarodne komisije za istinu o Jasenovcu

VLADIMIR UMELjIĆ: IVAN HANS MERC I JEZUITI – Jadovno …

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: