fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

„Dželat“ bi hteo da bude žrtva

Srbima u Doboju i Tesliću pokušavaju da „napakuju“ zločine u Tešnju. Promoter knjige Šemsudin Mehmedović (SDA)

Aziz Tafro (desno) i Šemsudin Mehmedović (u sredini)

Aziz Tafro (desno) i Šemsudin Mehmedović (u sredini)


U Tešnju, koji je u proteklom ratu bio sinonim za zločine nad Srbima, odakle su na glave srpskih vojnika Blagoja Blagojevića, Brane Đurića i Nenada Petkovića na Crnom vrhu krenuli mudžahedini, poslednjih meseci Srbima „pakuju“ zločine, umesto da krivce potraže u svojim redovima.

Prvo je svetlo dana ugledala knjiga „Zločini u Tesliću“, Aziza Tafre, koji je pod pokroviteljstvom nepoznatog Instituta za istraživanje genocida Kanada, sakupio dokumentaciju, koja bi trebalo da predstavlja optužnicu za Srbe iz tog, Tešnju susednog grada.

Ovih dana u gradovima Federacije BiH promoviše se knjiga pod naslovom „Ruski i grčki plaćenici u ratu u BiH“. Umesto očekivanog vlastitog pokajanja za pružanje gostoprimstva plaćenicima iz islamskih zemlja, koji su Teslićanima odrubljivali glave na najsvirepiji način, kao što to danas radi ISIL, licemerno zvuči i sam naslov knjige.

METE Autore knjiga „Zločini u Tesliću“ i „Ruski i grčki plaćenici u ratu u BiH“, u pripremi naredne knjige ponajviše zanima uloga predsednika Kriznog štaba Doboj u ratnom periodu i bivšeg člana predsedništva BiH Borislava Paravca. Interesuje ih i ponašanje u ratu bivših načelnika CJB, a sadašnjih gradonačelnika i direktora Opšte bolnice, Obrena Petrovića i Vlade Đurđevića.

Da sve bude još gore, promoter knjige je poslanik SDA u Parlamentu BiH i potpredsednik te stranke Šemsudin Mehmedović. Njega su pre godinu dana u sarajevskoj akciji „Ozren“ uhapsili pripadnici SIPA, upravo zbog slučaja odrubljivanja glava trojice srpskih vojnika od strane mudžahedina. Mehmedović je osumnjičen da je počinio ratni zločin protiv Srba zatočenih u Tešnju, gde je tokom ratnog perioda bio načelnik SJB. I u izjavama svedoka za odsecanje glava srpskih vojnika, direktne optužbe iz Udruženja logoraša RS bile su da su ih mudžahedini doneli lično Mehmedoviću u policijsku stanicu u Tešnju.

Iz „centrale zločina“ u Tešnju, gde je vrlo aktivna i vehabijska zajednica i odakle se regrutuju ratnici za odlazak na ratište u Siriji u redove ISIL, očigledno neće stati na ovome. Autor ove dve knjige sa svojim mentorima priprema i novu – „Zločini u Doboju“, javno pozivajući da mu na ostavljeni mejl pišu svi koji imaju bilo kakva saznanja o zločinima Srba.

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

GALIJAŠEVIĆ: ZLOČINI POD KOMANDOM SDA

KEBO: VISOKI ZVANIČNICI PREĆUTALI ODRUBLjIVANjE GLAVE SRBINU

POČETAK IZGRADNjE KAPELE SRPSKIM ŽRTVAMA U

Ozren Vozuća – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: