Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Džakula: Manjine neće odlučivati o vladi Hrvatske

Veljko Džakula
Veljko Džakula

Predsjednik Srpskog demokratskog foruma u Hrvatskoj Veljko Džakula smatra da manjine, nakon parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, neće biti „jezičak na vagi“, niti će njihovi glasovi biti presudni za formiranje nove vlade.

„Većinske stranke u Hrvatskoj HDZ ili SDP sa koalicijom `Most` formiraće vladu, a manjinski predstavnici će imati ulogu `folklora`, koja im je davno namijenjena“, rekao je Džakula Srni, komentarišući preliminarne rezultate parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

On kaže da u proteklom periodu, dok su srpski predstavnici bili potrebni u koaliciji za formiranje Vlade u Hrvatskoj, nisu iskorištene šanse za rješavanje problema manjinske srpske zajednice.

Kada je riječ o položaju Srba u Hrvatskoj nakon ovih izbora, Džakula smatra da on neće biti ništa bolji niti gori do sada, osim što će se sada sve srpske organizacije uključivati sa svim političkim strankama i srpskim institucijama kako bi tražili bolje rješenje za Srbe.

„Oni će sada morati više da govore o problemima Srba u Hrvatskoj i njihovom rješavanju kako bi opravdali svoju ulogu u Saboru“, kaže Džakula.

Koalicija okupljena oko HDZ-a osvojila je na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj 59 mandata, među kojima su tri dobijena glasovima dijaspore, pokazuju rezultati Državne izborne komisije Hrvatske, nakon obrađenih gotovo 99 odsto biračkih mjesta.

Koalicija predvođena SDP-om osvojila je 56 mandata, dok je treća najjača koalicija „Most“ obezbijedila 19 saborskih mandata.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

DžAKULA: ISHITRENA IZJAVA PREMIJERA MILANOVIĆA

DžAKULA: IZBJEGLI SRBI IZ HRVATSKE IMAJU PRAVO NA DRŽAVLjANSTVO BiH

DžAKULA: ZAPOŠLjAVAJU IZ DRUGIH GRADOVA, SAMO DA NE ZAPOSLE SRBE

 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: