Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

DžAKULA: IZBJEGLI SRBI IZ HRVATSKE IMAJU PRAVO NA DRŽAVLjANSTVO BiH

Veljko Džakula
Veljko Džakula
Predsjednik Srpskog demokratskog foruma (SDF) u Hrvatskoj Veljko Džakula smatra da izbjegli Srbi iz Hrvatske imaju pravo na državljanstvo BiH i da se ne mogu upoređivati sa strancima arapskog porijekla u pogledu sticanja državljanstva BiH, jer su Srbi živjeli u zajedničkoj državi bivšoj Jugoslaviji.”Neprimjereno je da nakon 20 godina neko Srbima koji su došli iz Hrvatske i drugih prostora i žele živjeti u BiH i Republici Srpskoj uskraćuje pravo na državljanstvo BiH”, rekao je Džakula Srni.

On je podsjetio da su Hrvati iz BiH i Srbije koji su došli u Hrvatsku bez ikakvog problema dobili hrvatsko državljanstvo.

Ministarstvo civilnih poslova BiH pozvalo je sve naturalizovane građane BiH, koji su državljanstvo BiH dobili od 6. aprila 1992. do 1. januara 2006. godine, da dostave potrebnu dokumentaciju u prostorije ove institucije da bi izvršili reviziju državljanstva koja su dodijeljena, a za šta je dat rok od godinu dana.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

DžAKULA: ZAPOŠLjAVAJU IZ DRUGIH GRADOVA, SAMO DA NE ZAPOSLE SRBE

DžAKULA: SUĐENjE NEĆE BITI TRANSPARENTNO

DžAKULA: ISHITRENA IZJAVA PREMIJERA MILANOVIĆA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: