fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

DžAKULA: SUĐENjE NEĆE BITI TRANSPARENTNO

Veljko Džakula

Veljko Džakula


Predsjednik Srpskog demokratskog foruma (SDF) u Hrvatskoj Veljko Džakula smatra da hrvatsko pravosuđe nema kompetenciju da na demokratski način provede suđenje Draganu Vasiljkoviću, poznatom kao kapetan Dragan.

„Suđenje Vasiljkoviću neće imati pravi epilog i neće biti transparentno, jer je u Hrvatskoj situacija dosta naoštrena i on je već unaprijed osuđen“, rekao je Džakula Srni.

On ističe da hrvatsko pravosuđe ima sasvim drugačiji pristup kada je riječ o zločinima počinjenim nad Srbima.

„U tom slučaju procesi dugo traju i traže se svi mogući načini da se osumnjičeni ili okrivljeni oslobodi odgovornosti ili da se kazna svede na minimum od dvije do četiri godine zatvora“, istakao je Džakula.

On je ponovio da Hrvatska još nikad nije pokušala da na pravi način procesuira zločine nad Srbima koje su počinili pripadnici hrvatske nacionalnosti.

„U slučaju `Tomislav Merčep` čak je promijenjena optužnica da mu se ne bi sudilo za naređivanje ubistava, hapšenje i odvođenje“, rekao je Džakula.

Prema najavama, Australija bi 9. jula trebalo Hrvatskoj da izruči Dragana Vasiljkovića, zbog navodno počinjenog ratnog zločina u Hrvatskoj.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

KAPETAN DRAGAN – SIMBOL OTPORA PROUSTAŠKOJ VLASTI …

Kapetan Dragan: Ako mi ne pomognete, u Hrvatskoj će me ubiti …

sutra protestni skup „stop izručenju kapetana dragana“

MORI: NE POSTOJE DOKAZI NI ZA JEDNU OPTUŽNICU …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: