Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Dvije knjige o stradanju mostarskih Srba

Datum objave: utorak, 28 novembra, 2017
Veličina slova: A- A+

Zahvaljujući mostarskoj porodici Peško, ovih dana iz štampe su izašle dvije knjige “Stradanja mostarskih Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj 1941-1945” Milana Gulića i “Dva krsta i jedna krv” Vladimira Kecmanovića koje su do sada sabrale najtemeljitiji pregled stradanja Srba Mostara.

Na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske navodi se da se Gulić kroz jednu ozbiljnu istorijsku studiju, a Kecmanović kroz istoriografski esej, savršeno dopunjuju i čine jedan sveobuhvatan prikaz mučeničkog stradanja mostarskih Srba.

Milan Gulić diplomirao je 2008. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odjeljenje za istoriju, a doktorirao je 2012. godine na Univerzitetu u Beogradu. Objavio je više radova u naučnim časopisima i tematskim zbornicima. Radi u Institutu za savremenu istoriju u Beogradu.

Vladimir Kecmanović je jedan od srpskih pisaca mlađe generacije. Autor je romana: “Poslednja šansa”, “Sadržaj šupljine”, “Feliks”, “Top je bio vreo”, Osama…

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Stradanje Srba iz Zijemlje kod Mostara na Ilindan 1941 …

Stradanje porodice Mićević iz Mostara 1941.god. | Jadovno …

Sjećanje na veliko stradanje Srba u Hercegovini
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top