Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Drecun: Dokumenta svedoče i o komandnoj odgovornosti u tzv. OVK

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun pokazao je danas dva dokumenta koja svedoče o zločinima OVK i nad Albancima i ukazuju na komandnu odgovornost u okviru te terorističke organizacije.

Milovan Drecun Foto: Tanjug

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun pokazao je danas dva dokumenta koja svedoče o zločinima OVK i nad Albancima i ukazuju na komandnu odgovornost u okviru te terorističke organizacije.

Prvi dokument iz izveštaja OEBS-a je od 25. februara 1999. godine i pokazuje da su dve naoružane osobe u selu Račak odvele devet Albanaca, od kojih se sedmorici gubi svaki trag, naveo je Drecun

Dvojica njih su, kako kaže izveštaj OEBS, dovedeni u kuću sa oko 30 drugih osoba i svi su bili optuženi za prostituciju, odnose sa Srbima, sumnja na špijunažu. Pod izgovorom da su to kolaboracionisti da sarađuju sa organima države Srbije oni su pravili spiskove za likvidaciju Albanaca, rekao je Drecun za RTS.

“Želim preko ovih dokumenata da poručim Albancima da pitaju Haradinaja i Tačija gde su njihovi nestali”, rekao je Drecun.

Ovaj dokument Radna grupa Odbora ima par godina i radi se na objedinjavanju dokumentacije, kazao je on i dodao da se ispostavilo da je samo u zoni odgovornosti Karadak bilo 400 ratnih zločina.

“Cela priča Haradinaja da je borba OVK navodno čista pokazaće na Specijalizovanim sudskim većima da je ona užasno brutalna i zločinačka organizacija koja je počinila strahovito etničko čišćenje”, rekao je on.

Drecun je naveo da drugi izveštaj koji poseduje govori o operativnoj zoni Dukađin kojom je komandovao Haradinaj i to je, kako kaže, neoborivi dokaz da je on ubijao Albance, Srbe, Rome.

“Približavamo se prelomnom trenutku kada će Specijalizovano tužilaštvo videti da li raspolaže dovoljnom količinom dokaza za podizanje optužnica i mi sa naše strane moramo da učinimo sve, da snabdemo to tužilaštvo sa što vise podataka”, rekao je Drecun.

Na pitanje kako je Haradinaj oslobođen u Hagu, ako su postojali dokazi, Drecun kaže da je pitanje ko je i kakve dokaze dostavljao.

“Tadašnja država Srbija uradila mnogo toga što nije išlo u prilog da se osude Haradinaj i ostali”, rekao je on. Dodao je da su neki ključni video materijali izgubljeni, pa je on iz svoje arhive morao da preda materijale.

Drecun kaže da je Specijalnizovanom tužilaštvu sada dostavljena kompletna struktura OVK, ali poenta je da bi se procesuirali određeni zločini morate da pokažete dokumentaciju.

“Ako bude političkog pritiska, Haradinaj se neće naći na optužnicama”, rekao je on i dodao da je Radna grupa Specijalinovanom tužilaštvu predala dokumenta o kompletnoj strukturi terorističke OVK.

“Oni se najviše plaše da će se pokazati istina o zločinačkom terorističkom islamističkom karakteru OVK u kojoj je jednu od najprljavijih uloga imao upravo Ramuš Haradinaj”, rekao je Drecun.

Povodom najava formiranja kosovske vojske, Drecun je kazao da Albanci na KiM prave vojsku u dogovoru i uz pomoć NATO, mada ne svih članica.

Ta takozvana vojska već postoji, ona je naoružana i ustrojena na vojni način, a promena forme donosi drugi mandat u skladu sa lažnom državom i otvara im prostor za učešće u međunarodnim misijama i zloupotrebu od strane civilnog sektora.

Drecun je upozorio da će ta vojska biti “ispod radara” i faktor destablizacija, te da može ozbiljno da ugrozi srpski narod.

Izvor: Večernje novosti

Vezane vijesti:

KOGA JE BRIGA ZA SRPSKE ŽRTVE: Država Srbija došla u posed tajnog Unmikovog izveštaja o „Žutoj kući“

Drecun: Pokušaj zatiranja pravoslavlja

DOKAZI O RATNIM ZLOČINIMA U MAGACINIMA TUŽILAŠTVA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: