fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Dragoslav Bokan: Formalno „srpska“ Anja iz Zagreba napada i na „stub srama“ pokušava da stavi iskreno srpskog Arno Gujona

NEOČEKIVANA I NEDOPUSTIVA IZDAJA SRPSKIH INTERESA I RETKIH, STVARNO DOKAZANIH BORACA ZA ODBRANU NAŠEG KOSOVA I METOHIJE, A OD STRANE JUGOSLOVENSKIH I LEVIČARSKIH, ZAGREBAČKIH „NOVOSTI“ (NA NAŠU SRAMOTU: ZVANIČNOG GLASILA SRBA U HRVATSKOJ).

Izvesna Anja Kožul, stalna saradnica tobože srpskih „Novosti“ je, bez trunke stida i svesti o našim nacionalnim interesima, oštro iskritikovala (doslovno cinkarila) velikog srpskog prijatelja, humanitarnog aktivistu i, od skoro, visokog funkcionera našeg Ministarstva spoljnih poslova, gospodina Arno Gujona.

Napisala je zlobni i klevetnički tekst o njemu, čak ironično pominjući ono iskreno poštovanje srpskog naroda, Crkve i države prema Gujonovim dugogodišnjim naporima u sakupljanju i dostavljanju pomoći najugroženijim Srbima iz okupiranih enklava Kosova i Metohije.

Njena bezobzirnost seže dotle da cinično pominje i kako je naš dobri brat Gujon dobio „Orden Svetog Save prvog reda“ lično iz ruku počivšeg patrijarha Irineja.

Njen srbofobni i autošovinistički pamflet doslovno ponavlja sve one sramne primedbe na Gujonov račun koje su neposredno pre Kožulke ispisale „Žene u crnom“ iz Beograda (tražeći njegovu hitnu smenu).

To da isto pišu i traže zloglasne tužiteljke Srba za navodni „genocid“ nad muslimanima u Srebrenici i „ugledna“ saradnica najvažnijeg časopisa još preostalih Srba u Hrvatskoj jeste skandal i ozbiljan razlog za hitno reagovanje svakog časnog srpskog rodoljuba.

Tim pre što „Žene u crnom“ ne pokazuju bilo kakav interes i reakciju na seriju tragičnih stradanja srpskog naroda na teritoriji bivše Socijalističke republike Hrvatske, politički odmetnute od nekadašnje Jugoslavije. Novokomponovane države nastale voljom velikih zapadnih sila na krvavim temeljima Pavelićeve nacističke NDH (koju je i sam Tuđman otvoreno naveo kao pravnu i istorijsku prethodnicu njegove Hrvatske).

Anji Kožul ne smetaju najgore ljudske spodobe koje još uvek formiraju javno mnenje u Hrvatskoj, krvoloci iz njenog komšiluka, najekstremniji ustaški šovinisti i mrzitelji pravoslavne Crkve, već joj smeta – Arno Gujon i njegovi mladalački, „rani radovi“ iz francuskih dana njegove „evropske politike“ (kad je, svojevremeno, bio čak i mogući kandidat na tamošnjim predsedničkim izborima).

Njoj smeta hrabri borac protiv islamskog terorizma i vladavine antisuverenističkih težnji u rodnoj mu Francuskoj, i to toliko – da njegovo postavljenje na važnu državnu funkciju u Srbiji smatra nečim negativnim i nedopustivim.

Ona, koja svakog dana mirno gleda bezdušne i ravnodušne mrzitelje i ismevače njenog srpskog naroda, tamošnje „Hitlere iz sopstvenog dvorišta“, ustaje ljutito protiv lika i dela Arno Gujona, znajući pritom sve negativne efekte ovakvih optužbi u jednom ideološki zasnovanom „politički korektnom“ svetu koji nema milosti prema srpskim žrtvama u Jasenovcu, ali im smeta poneka prejaka reč od pre skoro 20 godina, izgovorena iz srca tame koja je tada počela da od hrišćanske Francuske pravi islamsku Džamahiriju (i nemoćnu žrtvu najgorih mrzitelja svega francuskog i hrišćansko-evropskog).

Ništa i niko Kožulki ne smeta toliko kao čovek koji je (poput Arčibalda Rajsa) baš Srbiju dobrovoljno i iz ljubavi izabrao za svoju Otadžbinu, naučivši srpski jezik kao da je ovde rođen, oženivši se Srpkinjom sa kojom ima decu koja su (kao i on i njegova supruga) pravoslavno krštena. Pravi čovek sa velikim početnim slovom (Čovek), koji je NA DELU izborio toliku podršku i poverenje inače međusobno isposvađanih Srba, možda više nego iko ko danas živi i radi u našoj, problemima raspetoj zemlji.

On joj, eto, kvari harmoniju sve snažnijih, ujedinjenih pokušaja uništenja Srbije sa svih strana, kako iznutra, tako i od spolja.

Pa formalno „srpska“ Anja iz Zagreba napada i na „stub srama“ pokušava da stavi iskreno srpskog Arno Gujona, stranca po rođenju.

Iz hrvatske prestonice napada za „francuski šovinizam“ ovog zaslužnog i velikodušnog prijatelja našeg naroda. Ne samo francuskog, već – srpskog naroda!

Kakav je to onda desničarski „šovinista“ i rimokatolički zilot, sa ovakvim odnosom prema narodu druge vere, kulture i (slovenske) rase?

I to sve piše osoba koja je, verovali ili ne – nosilac visokog ordena (Katarine Kantakuzine Branković) za zasluge, dobijenog od Mitropolije zagrebačko-ljubljanske SPC. Dotična Anja Kožul.

Zamislite samo ovaj paradoks!

P. S.

A najvažnije od svega je da su „NOVOSTI/NOVOSTI“, zvanično glasilo M. Pupovca i Srba u Hrvatskoj, ovim, po ko zna koji put, pokazali kako su PROHRVATSKI, EKSTREMNO LEVIČARSKI I JUGOSLOVENSKI ORIJENTISANI, TITOISTIČKI saradnik srpskih neprijatelja. Nešto što nikakvog dodira nema sa stvarnim potrebama onih koje navodno zastupaju.

SRAMOTA!

I AKTUELNI RAZLOG ZA OZBILjNO PREISPITIVANjE ODNOSA SRPSKE DRŽAVE (PA I NAŠE CRKVE) SA OVIM SVE OTVORENIJE ANTISRPSKIM GLASILOM.

A ANjI KOŽUL, ZA POČETAK, ZATVORITI SVA VRATA I JAVNO JOJ ODUZETI NEZASLUŽENO DOBIJENI CRKVENI ORDEN.

TO JE NAJMANjE ŠTO JE ZASLUŽILA ZA OVAKAV ZLOČINAČKI I SRBOFOBIJOM ISPUNjENI TEKST. ŽIVA SRAMOTA NAŠEG NARODA!

Izvor: Fejsbuk stranica Dragoslava Bokana

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

3 Responses

  1. Da nije ovakvih gluperdi iz nekad ~~ bratske~~ nam Croacije mi bi svi bili ozlojeđeni.Ali ovako, neka svi branioci koljača iz doba Jasenovca, Krajijne i OSTALIH STRATIŠTA SLAVE DVA I VIŠE PUTA PORAZE NJIHOVE MAĆEHE NEMAČKE čiji su o0dane sluge ostali do dan danas..
    Arno je srpska ikona nove generacije pa se izvinjavamo što ovakvim ženama bez mozga ustvari odajemo počast pšominjuži ih u ovakvom kontestu.

  2. Neka joj Bog pomogne! Valjda će se jednog dana pokajati, jer prodanu dušu je preteško izlečiti.
    Velika je šteta što svojim pisanjem nanosi tešku ljagu na časno srpsko prezime!

  3. Odavno Pupovac nije trebalo da bude predstavnik Srba u Hrvatskoj u Saboru, uplasen, beskicmenjsk, tutor Borida Milosevica i ove Anje. Sta sve uradi duh samoporicanja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: