Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Dragan Đogović: Istina o stravičnom genocidu nad Srbima prodire u svijet, – Hrvati kipte od bijesa

Mnogima je već poznata reakcija hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova kojom je optužila Srbiju da izložbom o Jasenovcu, u sjedištu UN u Njujorku, „manipuliše i plasira lažne podatke“, te da stradanje žrtava u tom ustaškom logoru iz Drugog svjetskog rata koristi u „propagandne svrhe.“

Stoga, ne treba nikoga da čudi što je ova izložba Hrvatima veliki trn u oku, jer falsifikovanje istorije i pranje mračne prošlosti, plan je i program, koji sve hrvatske vlasti već godinama sprovode, dok Zapad zatvara oči i sramno ćuti!

De fakto, iluzorno je očekivati da će se današnja Hrvatska, (prijašnja NDH saveznica nacističke Njemačke u drugom svjetskom ratu) ikada postidjeti svoje zloglasne prošlosti, i svojih bestijalnih genocidnih zločina. Shodno tome, tezu potkrepljuje šokantna činjenica da (pokazalo je istraživanje zagrebačkog Jutarnjeg lista) više od 40 odsto Hrvata opravdava ustaški genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Stravično! Čime bi se sav civilizovani svijet duboko sramio, eto, Hrvati se likovanjem ponose. Društveni psihološki karakter, sa kojem bi se sigurno i slavni Sigmund Frojd temeljito pozabavio, da je u današnje vrijeme živ.

Zato, da bi se spriječila revizija istorije, sačuvalo od zaborava i gajilo sjećanje na sve srpske žrtve genocida,, neophodno je permanentno informativno izvještavati, da su u toku dvadesetog stoljeća Hrvati tri puta počinili užasne zločine nad srpskim narodom: 1914-1918, 1941-1945. i 1990-1995. – i da je tokom Drugog svjetskog rata izvršen najveći genocid nad srpskim stanovništvom, u kome je između 900.000 i 1.200.000 Srba ubijeno na području NDH i ostatka okupirane Jugoslavije.

Takođe, vrlo bitno je naglašavati, da je ekstremne razmjere genocida nad Srbima 1941-1945 godine, Titov komunistički režim svim sredstvima zataškavao i prikrivao, a što prikriti nije mogao uveliko je umanjivao! Da nikada u životu Tito nije želio da posjeti Jasenovačko stratište, i da oda počast pobijenima, sastavni je dio takvog čina.

Malo ko zna, da je Jasenovac ostao operativan još 10-ak dana posle oslobođenja, i da je Josip Broz Tito (u koga se, nažalost, još mnogi Srbi kunu) ustašama dao, 6 mjeseci vremenske fore, pre nego što komunistička noga kroči na prostor fabrike smrti, da unište dokumentaciju, i pobjegnu bez traga!

Osim toga, ima mnogo stvari koje nisu dovoljno razjašnjenje, kao na primer, zašto Tito nikada nije došao u sukob sa Pavelićem ni u jednoj bici, i zašto nikada nije pokušao da iz koncetracionog logora u Jasenovcu, (kojeg je kontrolisalo samo stotinjak ustaša) oslobodi logoraše, među kojima je bilo mnogo žena i djece,), iako su se svo ratno vrijeme neke partizanske jedinice bespotrebno muvale okolo u neposrednoj blizini.

Svi Titovi zločini nad Srbima od 1944 do 1948 godine, kao i zahtjev anglo-američkim vazdušnim snagama da žestoko bombarduje Srbe i Srbiju, što su ovi i učinili 11 puta, tokom 1944 godine, i sva njegova antisrpska djela, o kojima bi se moglo kilometre redaka pisati, – posebna je tema i priča, i nije glavna poenta ovog teksta.

***
Na osnovu dokumentovane istorijske građe, koja je sačuvana od komunističkog uništenja, i svih drugih mnogobrojnih domaćih izvora, dolazi se do saznanja, da su zločini Hrvata nad Srbima najmonstruozniji zločini, ikada viđeni u istoriji čovječanstva.

Ovu, i mnoge druge teze, potvrđuju i originalni izvještaji njemačkih i italijanskih komandanata pohranjeni u inostranim arhivima: Vojnom arhivu u Frajburgu, Državnom arhivu u Bonu, Državnom arhivu u Londonu, Državnom arhivu u Vašingtonu i Državnom arhivu u Cirihu, a koje je srpski stručnjak za međunarodno pravo i član Senata Republike Srpske profesor dr Smilja Avramov (tokom Drugog svjetskog rata, ustaše su ubile jedanaest članova njene porodice u logoru Jasenovac.) istraživala i koristila za pisanje njene dvotomne knjige „Genocid u Jugoslaviji od 1941-1945. i 1991. godine“, u kojoj je opisala dramatične ali i decenijama zataškavane razmjere zločina nad srpskim narodom.

Pošto je hrvatska i zapadna „kuhinja“ u reviziji istorije veoma jaka i prodorna, najefikasnije se od tih napada i zamjena teza možemo odbraniti usvajanjem rezolucije o genocidu Nezavisne Države Hrvatske (NDH) nad Srbima, Jevrejima i Romima, u Narodnoj skupštini Srbije. i formiranjem Memorijalnog centra srpskim žrtvama genocida.

Srbija ima istorijsku i nacionalnu obavezu da to izvede, – ali, nažalost, sve dosadašnje srpske vlasti oglušuju se na svaki apel ove vrste. Pitamo se, zašto?

P.S. idejni nacrt za SRBOSJEK, osmislio je lično pglavnik ND Hrvatske, Ante Pavelić – za klanje Srba, Jevreja i Roma. Taj model noževa proizvodila je njemačka firma „Solingen.“

Tekst & ilustracija osnivača naše inicijative

Autor: Dragan Đogović

O autoru:
Dragan Đogović je biznismen, umetnik, publicista, humanitarac i aktivista. Rođen u Sarajevu, srpski državljanin. Živi od svoje rane mladosti u dijaspori.

Vezane vijesti:

Kostić: Izložba o Jasenovcu najveća pobjeda srpske diplomatije

Hrvatska uputila notu Srbiji zbog Dačićevih izjava o Jasenovcu

Izložba o Jasenovcu u UN ponovo uzburkala odnose Srbije i Hrvatske (VIDEO)

„Novosti“ na izložbi o Jasenovcu u Njujorku: Svet video istinu koju Zagreb hoće da sakrije (FOTO/VIDEO)

Dačić: Nacisti ubijali industrijski, a ustaše svojim rukama i strasno (FOTO / VIDEO)

Sramna reakcija Hrvatske povodom izložbe o Jasenovcu: To su lažni podaci!

Hrvati hteli da se zabrani izložba o Jasenovcu u UN!

Istoričar Gideon Grajf u UN održao predavanje o Jasenovcu

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: