fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Donja Gradina: Centralna manifestacija 8. maja

Konstituisan je Organizacioni i Izvršni odbor za obilježavanje 71. godišnjice stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini.

Banja Luka: Organizacioni odbor za obilježavanje 71. godišnjice stradanja žrtava zličina genocida u Donjoj Gradini Foto: SRNA
Banja Luka: Organizacioni odbor za obilježavanje
71. godišnjice stradanja žrtava zličina genocida u
Donjoj Gradini Foto: SRNA

Na čelu Izvršnog odbora je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a potpredsjednik Arije Livne.

Program obilježavanja biće održan 7. i 8. maja.

Prvog dana biće organizovana Memorijalna akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici. U nedjelju, 8 . maja u Dubici će biti služena Sveta arhijerejska liturgija , a potom parastos i pomen na srpskom, hebrejskom i romskom jeziku.

– Izvršni i organizacioni odbor, sa lokalnim zajednicama i drugim Institucijama, posebno ministarstvo prosvjete, već je organizovalo i organizovaće niz aktivnosti prije svega sa ciljem da što više građana Republike Srpske prisustvuje na taj dan, rekao je Siniša Karan, generalni sekretar Predsjednika Republike Srpske.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je da se i osnovne i srednje škole slažu, da trebamo ići ka tome da taj dan u 12 sati sve stane, i dodao – Da se čuju sirene i da to vremenom bude naša stalna obaveza.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Memorijalni centar Donja Gradina – kuća istine o stradanju u Jasenovcu

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: