fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

„Dolaskom HDZ sa svih nivoa maknuto nehrvatstvo“

Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko

Dolaskom HDZ u Hrvatskoj „je sa svih nivoa vlasti maknuto nehrvatstvo“, rekao je zamjenik premijera i lider te stranke Tomislav Karamarko.

On je naglasio da podržava lustraciju, ali i „registre agresora i izdajnika“

„Nehrvatstvo je maknuto sa svih nivoa vlasti – s Pantovčaka, iz Sabora i Banskih dvora“, rekao je Karamarko i dodao da će to doprinijeti eliminisanju političke napetosti između državnih zvaničnika, jer su na glavnim pozicijama čelnici narodnjačke opcije.

„Predsjednicu Republike Hrvatske i predsjednika Sabora smo mi iznjedrili, konačno i premijer koga smo mi iznjedrili je našeg svetonazorskog profila. To je dobro“, rekao je Karamarko u Imotskom, prenijeli su hrvatski mediji.

Dodao je da je u Hrvatskoj napokon narodnjačka vlast, ljudi koji se, kako se izrazio, znaju prekrstiti kad uđu u crkvu.

On je rekao da lustracija nije lov na ljude, nego borba sa savremenu hrvatsku državu i distanciranje od vrijednosti iz komunističkog perioda.

„Lustracija je borba za savremenu hrvatsku državu sa pravilnim i čistim definicijama, lustracija je naša odluka da ne želimo imati posla s vrijednostima pre 90-ih godina prošlog vijeka“, rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja novinara.

Lustracija, istakao je, „naša je odluka da se sve naše vrijednosti savremene hrvatske države baziraju na Domovinskom ratu, braniteljima i Franji Tuđmanu“.

Ne mogu nam danas neki krugovi nuditi ono što smo htjeli odbaciti 90-ih, ne mogu nam nuditi boljševički mentalitet“, kazao je Karamarko.

Zamoljen da komentariše najavu ministra branitelja Mije Crnoje, koji je u program Hrvatskog radija rekao da ne odustaje od „registra izdajnika“, Karamarko je rekao da „treba shvatiti naše branitelje i njihov senzibilitet i vrijeme u kojem su se oni borili u Domovinskom ratu“.

„Branitelji su jedno vrijeme bili izvrgnuti lovu na vještice, ponižavani su da su lažni branitelji. Oni koji su izradili spisak branitelja dobili su nekoliko desetaka lažnih, a bila je cijela hajka. Kao reakcija na to, idemo vidjeti ko su bili agresori i mislim da je legitimno postaviti takva pitanja. Nije to lov na ljude, nego je to lov na istinu,“ rekao je Karamarko.

„Ministar Crnoja je bio branitelj i heroj Domovinskog rata, policajac specijalac“, istakao je Karamarko.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Hrvatska televizija ugašena na tri dana zbog govora mržnje prema Srbima

Jurič: Zagrepčani, pazite se četničkih vikara iz pravoslavne crkve

Skandal: Nova hrvatska vlada – skroz ustaška!

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: