fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Skandal: Nova hrvatska vlada – skroz ustaška!

Uniforma HOS-aMandatar hrvatske vlade Tihomir Tim Orešković objavio je sastav nove hrvatske vlade u kojoj su dva potpredsednika, Tomislav Karamarko i Božo Petrov i dvadeset ministara, većina nepoznata hrvatskoj javnosti.

Sa imenima se licitiralo iz časa u čas, a među ozbiljnim kandidatima bilo je više od 160 ljudi.

Najviše zanimanja pobudio je izbor ministra branitelja i kulture. Ministar branitelja postaje pukovnik Mijo Crnoja, koji je najavio objavu „registra izdajnika“ i registra agresora na Hrvatsku, uvođenje „domoljubnog dodatka“ i lustraciju na svim nivoima.

Indikativan je i izbor novog ministra kulture, dr Zlatka Hasanbegovića, potpredsednik Blajburškog voda, čiji su politički stavovi oko Blajburga i Jasenovca izazivali ogorčene reakcije, pogotovo što se protivio pokroviteljstvu nad komemoracijom u Jasenovcu.

Za njega je „domovinski rat jedini u 20. veku u kojem su Hrvati izašli kao istinski pobednici i jedini temelj na kojem se treba graditi Hrvatska“, a „antifašizam nije temelj ove države već floskula jer se ne spominje nigde ni jednom rečju u Ustavu“.

(Večernje novosti)

Izvor: Intermagazin

 

Vezane vijesti:

Jurič: Zagrepčani, pazite se četničkih vikara iz pravoslavne crkve

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: