Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Dokumentarni film “Dosije Košare 1999.“ (VIDEO)

Tradicionalni  susret rodbine i boraca sa Košara, održava se svake godine u kasarni Rasina u Kruševcu, 23.septembra. Ove godine neki od njih podelili su svoje iskustvo koje je putem ovog video zapisa postalo trajni dokument.

Košare

Nepravedno zapostavljeni heroji sa Košara još uvek nose ožiljke i rane na duši i telu. Pakao koji su preživeli i žrtve u njemu podnete, imale su samo jedan cilj – slobodu i očuvanje državne teritorije. Oni znaju da su u tome uspeli jer iako više stotina puta jači i brojniji neprijatelj nije uspeo da prodre ni metar na teritoriju koju su branili. Ono što nisu očekivali bila je predaja državnog vrha i to u miru.

Iz svog ugla svedoči Nada Milić, majka braće Milić od kojih su dvojica stradala tokom NATO agresije a treći umro od tuge za njima, nedugo zatim preminuo je i njihov otac. U filmu govore još i Ivan Antić, Tomislav Račić, Darko Anđelković, Đorđe Bojović, Dejan Gligorov, Jovica Rajković, Goran Filipović, Saša Jović, Zlatibor Petrović, Boban Živković, Milorad Baščarević, Slaviša Marković, Zvezdan Račić, Ivan Spasić, Zoran Savković, Drago Mauer.

Takođe o načinima borbe, brojnom stanju naših boraca i NATO agresora  u savezu sa šiptarskim teroristima i albanskom redovnom vojskom, plaćenicima, mudžahedinima i drugim, kao i o otrovima koje je NATO ispustio na Srbiju ispuštajući osiromašeni uranijum, možete čuti u ovom delu:

Izvor: KM Novine

Vezane vijesti:

Bitka za Košare među najsvjetlijim trenucima srpske istorije …

Košare, mera za Heroje | Jadovno 1941.

„Zov karaule“: Vojnike sa Košara nije porazio rat, njih je …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: