fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Bitka za Košare među najsvjetlijim trenucima srpske istorije

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je, povodom 18 godina od udruženog napada NATO-a i albanskih terorista na karaulu Košare i druge vojne položaje na srpsko-albanskoj granici, da se bitka za Košare svrstava među najsvjetlije trenutke srpske nacionalne i vojne istorije.

Bitka za Košare (foto: srpskiglas.com.au)
Bitka za Košare (foto: srpskiglas.com.au)

„Naša vojska je, uz nemale žrtve, uspešno nedeljama odolevala brojno i tehnološki nadmoćnijem neprijatelju, ali ju je svest o tome da brani ono što je srpskom narodu najsvetije učinila nepobedivom“, nevedeno je u saopštenju.

Poručeno je da će herojska epopeja branilaca Košara vječno podsjećati da je srpski narod nepobjediv onda kada se jedinstveno bori protiv zla i nepravde i štiti ono što mu je najmilije i najdragocjenije.

Na današnji dan prije 18 godina snage terorističke „OVK“, albanske vojske i NATO-a napale su rejon karaule Košare na jugoslovensko-albanskoj granici, zauzele karaulu, ali nisu uspjele da prodru dublje na Kosovo i Metohiju, što je bio osnovni cilj napada.

Vojska Savezne Republike Jugoslavije /SRJ/ imala je 108 poginulih, a „OVK“ više od 200.

Bitka za Košare je zvanično završena 14. juna 1999. godine, kada se Vojska SRJ Jugoslavije na osnovu Kumanovskog sporazuma sa snagama KFOR-a povukla sa Košara.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Jeste li, možda, čuli za Košare? | Jadovno 1941.

Košare, mera za Heroje | Jadovno 1941.

Sjećanje na bitku za Košare – neispričana ratna priča iz 1999.

Heroji Bitke za Košare | Jadovno 1941.

Košare 30.09.1998. godine | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: