Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Dodik je nova pojava u politici

Dobrica Ćosić
Dobrica Ćosić

BEOGRAD, 30. MAJA (SRNA) – Nekadašnji predsjednik SR Jugoslavije Dobrica Ćosić rekao je da je predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik nova pojava u srpskoj politici – borben, a spreman na kompromis i odličan taktičar.

“On je u mom doživljaju hrabar i dostojanstven borac za srpska prava i odbranu Republike Srpske na dejtonskim osnovama. Odličan je taktičar”, rekao je Ćosić.

Ćosić je rekao da je u BiH od 1992. do 1995. godine bio internacionalni vjerski rat kojim su politički rukovodile SAD, u saradnji sa EU i koji je oružano okončan Dejtonskim sporazumom, a politički nastavljen pod protektoratom i rukovodstvom “visokih predstavnika” savjeta UN i Evrope.

On navodi da se nijedan učesnik i činilac rata u BiH, nijedna ratna strana nije odrekla ostvarenja svojih ratnih ciljeva i ocjenjuje da novi generički faktor “bosanske krize” predstavlja “neoosmanska Turska koja u ime istorijskih prava izjednačuje BiH sa svojom Anadolijom i Sarajevo sa svojim Istambulom”.

“Muslimani pod imenom Bošnjaka nastavljaju da se bore za `unitarnu Bosnu` na načelima Islamske deklaracije Alije Izetbegovića uz izdašnu podršku svih dosadašnjih `visokih predstavnika` i sadašnjeg gospodina /Valentina/ Incka. Hrvati se bore za separaciju sada svoje Herceg-Bosne; Srbi se bore da odbrane Republiku Srpsku na dejtonskim načelima”, izjavio je Ćosić za “Politiku”.

On navodi da je “poslije svega što se dogodilo u tom svirepom ratu, teško shvatljivo odsustvo političkog razuma bošnjačkih političara i agresivnog reisu-l-uleme koji se ne odriču svojih ratnih ciljeva – unitarne Bosne i želje za poništenjem RS”.

“Ponašajući se kao srpska žrtva, oni verskim šovinizmom podgrevaju permanentnu i agoničnu krizu konfederalne dejtonske tvorevine. Ja verujem u uspešnu odbranu nacionalnih i demokratskih prava Srba oličenu u RS”, kaže Ćosić.

Izvor: srna

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: