fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Dodijeljeni ključevi 10 stanova

Pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović i načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović danas su u ovom mjestu porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima uručili ključeve 10 stanova.

Pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović i načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović danas su u Vlasenici porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima uručili ključeve 10 stanova.

Vlada Republike Srpske izdvojila je za izgradnju stanova 340.000 KM, a opština Vlasenica 30.000 KM.

Milunović je rekao novinarima da je u Republici Srpskoj pri kraju program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

„Sigurno je da u Srpskoj i dalje postoje lica iz ovih kategorija koja se nisu blagovremeno prijavila na liste za stambeno zbrinjavanje. Vlada namjerava da nakon donošenja nove uredbe o stambenom zbrinjavanju ponovo otvori konkurs, najvjerovatnije već naredne godine, da bi vidjeli koliki je ukupan broj takvih lica, nakon čega bi program bio nastavljen“, rekao je Milunović.

On je naveo da je, prema važećim listama u Srpskoj, ostalo nezbrinuto 606 lica, od čega 439 za stambene jedinice, a ostali za nepovratna novčana sredstva.

„Već je izgrađeno 139 stambenih jedinica. U toku je postupak za dobijanje upotrebne dozvole, pa će se već u ponedjeljak pristupiti dodjeli stambenih jednica u Trebinju, a potom i u ostalim sredinama“, rekao je Milunović.

Todorović je naveo da je ključeve dobilo devet porodica poginulih boraca i jedan ratni vojni invalid, dodajući da je u ovom projektu opština Vlasenica bila suinvestitor u izgradnji garsonjere.

„Mi smo nadogradnjom dva stambena objekta uspjeli da izgradimo 12 stanova, a za 10 smo danas uručili ključeve. Ovom podjelom, opština Vlasenica je, uz podršku Vlade Srpske i resornog ministarstva, uspjela da stambeno zbrine sve porodice poginulih boraca na svojoj teritoriji i gotovo sve ratne vojne invalide“, rekao je Todorović.

Programom stambenog zbrinjavanja, koji je donijela Vlada Srpske, u opštini Vlasenica je od 2008. godine zbrinuto 98 korisnika, od čega 49 stambenim jedinicama, a ostali dodjelom nepovratnih novčanih sredstava.

Pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović i načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović danas su u Vlasenici porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima uručili ključeve 10 stanova.
Vlasenica – stanovi

Izvor: srna

Vezane vijesti:

Uručene medalje za 46 poginulih boraca

POMEN JUNACIMA ROGOSIJE

Savanović: Stanovi za porodice poginulih i borca Božu Dodera

Foča – Stanovi za 10, a novčana pomoć za 19 boračkih porodica

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: