Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Дјевојчица Драгана Секулић страдала од испаљеног пројектила у главу

Вјештак судске медицине Зоран Станковић на суђењу за злочине почињене над српским цивилима у Трнову рекао да је у октобру 2001. године урадио обдукције на 12 посмртних остатака који су ексхумирани на Јаворској коси и да је код дјевојчице Драгане Секулић на лијевој тјеменој кости пронашао преломни дефект за који се са сигурношћу може рећи да је настао испаљивањем пројектила.

Фото: Thinkstock
Фото: Thinkstock

Станковић је рекао да су кости лобање код Саве Кењића биле су очуване гдје постоји прострелна рана и да се може рећи да је смрт настала оштећењем виталних органа, као посљедица дејства пројектила.

Он је навео да су сви лешеви били у стању трулежа, уз недостатак дијелова костију, и констатовао да је на доста посмртних остатака пронашао преломе костију који су, према његовом мишљењу, настали ударцем тупим предметом.

Станковић је појаснио да је то могуће због притиска дрвета које је било на тијелима. “Вјероватно је стабло гурнуто на тијела, па су повреде тако настале”, рекао је он.

Станковић се осврнуо да посмртне остатке 12-годишњег дјечака, на чијим костима нису нађене промјене настале испаљивањем пројектила, објаснивши да се због тога не може констатовати узрок смрти, преноси Бирн.

Говорећи о дјевојчици Данијели Тешановић, вјештак је регистровао прелом лобање с лијеве стране, као и присутне трагове угриза животиња.

“Леш је у стању скелетизације и фали дио костију. Може се претпоставити да је смрт настала усљед насилно-тешког и замахнутог ударца тупог оруђа. Могуће, од дрвета. Узрок смрти – нагњечење мозга”, навео је Станковић.

Станковић је изјавио да за шест идентификованих особа није могао пронаћи оштећења на костима, те да прави узрок и поријекло смрти не може утврдити.

Одговарајући на унакрсна питања, вјештак је појаснио да су посмртни остаци били изложени временским неприликама, као и скрнављењу од стране животиња.

Он је додао да није могао одредити јесу ли повреде настале прије или послије смрти. Како је рекао, код Кењића је пронађена војна униформа.

Едхему Годињаку, Медарису Шарићу и Мирку Бунози се суди за злочине над српским заробљеницима и цивилима на подручју Трнова.

На терет им је стављено учешће у злочиначком подухвату с циљем убијања и затварања Срба у селима на подручју Трнова.

Према оптужници, Годињак је био начелник Станице јавне безбједности Трново, Шарић командант Штаба Територијалне одбране, а Буноза командант јединица Хрватских одбрамбених снага.

Суђење се наставља 12. децембра.

Извор: СРНА

Везане вијести:

Сарајево: Настављено суђење за ратне злочине над Србима …

Свједок: Годињак знао за малтретирање Срба у Трнову …

Масакр над Србима у Ледићима – злочин без казне | Јадовно …

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: