Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Devojka sa slovom „U“: Totalni obrt u slučaju koji je zapanjio Hrvatsku

Zagrebački mediji pišu da je došlo do preokreta u slučaju koji je zapanjio Hrvatsku, kada je jedan učenik navodno žigosao drugaricu slovom „U“, simbolom ustaškog pokreta.

Jutarnji list piše da je devojka iz Zadra, s velikom verovatnoćom, sama dopustila ili tražila od druga da joj napravi slovo „U“.

„Dečak nije mogao da joj napravi slovo ’U‘ u jednom potezu, a da se ona nije trznula… Pa tamo je bilo 20 učenika…“, rekla je poznanica te devojke.

Otac devojke rekao je da ne može da govori o tom slučaju.

„Ne mogu sada da razgovaram, jer sam sa svojim detetom došao u policiju. Napadnuta je opet, pretili su joj“, rekao je uzbuđenim glasom devojčicin otac Adem Šala, za kog „Jutarnji list“ piše da je po nacionalnosti Albanac.

U zadarskoj policiji su potvrdili da su dobili dojavu o pretnjama devojci. Na razgovoru u policiji bili su devojka i njeni roditelji, kao i druge osobe koje bi mogle da imaju saznanja o tom događaju, rekla je predstavnica zadarske policijske uprave Sonja Šimurina.

„Jutarnji list“ nezvanično saznaje i da policija istražuje i fejsbuk profil devojke, zbog njene fotografije na kojoj nosi majicu s ustaškim simbolima.

Izvor: SPUTNIK SRBIJA

Vezane vijesti:

Žigosao drugaricu ustaškim simbolom

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: