fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Danas nova svjedočenja o ubistvima srpskih zarobljenika sa Trovrha

Istočno Sarajevo
Istočno Sarajevo

Pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje četvorici nekadašnjih pripadnika takozvane Armije BiH za ubistva srpskih zarobljenika sa brda Trovrh kod Goražda.

Za učešće u ubistvima osam srpskih ratnih zarobljenika Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu tereti nekadašnje pripadnike takozvane Armije BiH Muhameda Adžema, Omera Uglješu, Senada Halilovića i Sulju Karkelja.

Na brdu Trovrh kod Goražda u avgustu 1992. godine zarobljeni su Boško i Đoko Lasica, Njegoš Ćeho, Kojo Vuković, Branislav i Budimir Todorović, Tioslav Radović i Ratomir Klačar, a potom su odvedeni u goraždansku policijsku stanicu, gdje su i ubijeni.

Svjedok tužilaštva Arif Sadiković rekao je na ročištu 1. oktobra da je zarobljenike sa Trovrha vidio u Policijskoj stanici u Goraždu i da su od njega tražili vodu.

Sadiković, koji je bivši policajac, istakao je da im niko nije prijavljivao dovođenja uhapšenih lica, te da su u prostorijama za zadržavanje bili građani srpske nacionalnosti koje je dežurna služba morala nadgledati, donositi im hranu i vodu.

Drugi svjedok tužilaštva i bivši policajac Smajo Salihović rekao je da nikada nije napisao dnevni izvještaj u kojem je navedeno da su među vojnicima, kojima je predao zarobljene Srbe sa Trovrha, bila i četvorica optuženih za njihovo ubistvo, te da nikada nije imao kontakta sa zarobljenim vojnicima.

Treći svjedok tužilaštva i bivši policajac Adil Mujezinović rekao je da osim mještana Buće, koje je redovno obilazio pomoćnik dežurnog, u prostorijama za zadržavanje nije bilo drugih lica, te da mu o dovođenju i odvođenju zarobljenika sa Trovrha ništa nije poznato.

Početak suđenja zakazan je za 9.00 časova.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

OBILjEŽENE 23 GODINE OD STRADANjA SRBA U MJESTU BUKVICE

SUTRA PARASTOS ZA 60 UBIJENIH SRBA IZ PODRAVANjA

SUTRA POMEN-PARASTOS ZA SRBE UBIJENE NA PAPRATNOJ NjIVI

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: