fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Članak u Džerusalem postu žrtve Jasenovca svodi na čak 4.500, a domaći revizionisti samo osam do deset puta

Zaista skandalozni članak u „Džeruzalem postu“ možda i nije toliko veliko iznenađenje.
Postoji deo naučne i političke zajednice kod Jevreja, kako u Izraelu tako i u rasejanju, kome smeta ili u najmanju ruku ne prija da se o Jasenovcu govori kao o stratištu iz pakla, u kome je na jedinstveno svirep način počinjen Pokolj.
Vladan Vukosavljević

Piše: Vladan Vukosavljević

Pokolj, genocid, prevashodno nad Srbima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i to samo kao deo ukupnog genocida u toj zločinačkoj hrvatskoj pseudodržavi.

Smeta im i da se pominje ukupan broj od oko milion žrtava na čitavoj teritoriji NDH. A smeta im pre svega zato što ne žele da se bukvalno bilo šta, po svireposti ili po procentualnom broju žrtava jednog naroda, poredi sa Holokaustom. Kao da je moguće da bilo čije žrtve mogu da umanje tragediju Jevreja u Drugom svetskom ratu. Čudno zvuči neupućenima ali je tako.

Nažalost, nisu svi kao Gideon Grajf i mnoge njegove časne kolege.

Jednom prilikom, bilo je to u Skupštini grada Beograda 2015. godine, imao sam s tim u vezi, pred brojnim svedocima, oštru raspravu sa tadašnjim ambasadorom Izraela koji je jasno i glasno skandirao da „ništa, apsolutno ništa, pa ni srpske žrtve u NDH ne mogu da se porede sa Holokaustom“ i da „ta istina mora jasno da se iskaže u budućem Muzeju genocida na Starom sajmištu“.

Dobio je primereni odgovor od mene ali istina je i to da je veliki broj prisutnih Srba, stručnjaka iz raznih oblasti, uglavnom sagnute glave i bez reči „učestvovao“ u tome. Među njima i ne tako mali broj notornih autošovinista, skupljenih u tu komisiju s koca i konopca.

Međutim, članak nekog ostrašćenog manijaka u „Džeruzalem postu“ u kome tvrdi da je srpskih žrtava svega nekoliko hiljada, dobro je poslužio nekolicini domaćih revizionista da pokušaju da operu svoj prljavi obraz i da napadnu takve stavove iako sami godinama uporno tvrde da je „u Jasenovcu bilo do 120 ili 130 hiljada žrtava a da mi imamo spisak od oko 90.000 imena i da će se istraživanja nastaviti“.

Dakle, nevešto pokušavaju da speru ljagu sa sebe, tobože oštro napadajući stav koji zbog svog bolesnog ekstremizma jedva i da zaslužuje išta osim suve osude. Nepoznati ektremista iz drugog naroda broj srpskih žrtava minimizuje do apsurda, a vrli srpski revizionisti za samo osam do deset puta.

Nije tu glavni krivac onaj klovn u šarenoj odeći, ima ozbiljnijih igrača u ovom narodu kojima je taj „demitologizator“ i šarlatan samo električni zec za njihove sramne lobističko-revizionističke poduhvate u vezi sa najtragičnijom temom srpske istorije.

Verujem da će jednog dana, ne tako dalekog, biti pouzdano utvrđeno i zašto to rade.

I sve dok veleizdajnički, glasom hijena i argumentima lupeža budu vređali srpske žrtve i ceo naš narod, neka im stavovi, argumenti i čast profesora Živanovića budu bar neprijatan kamen u Judinim sandalama koje su obuli.

Izvor: FRONTAL / FEJSBUK STRANICA VLADAN VUKOSAVLjEVIĆ


Vezane vijesti:

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: