Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

ČASOPIS “TOPOLA” BIĆE OBJAVLjIVAN JEDNOM GODIŠNjE

U Kozarskoj Dubici promovisan časopis Topola

U Kozarskoj Dubici promovisan časopis Topola

Časopis “Topola”, koji izdaje Javna ustanova “Spomen područje Donja Gradina”, izlaziće u printanom izdanju jednom godišnje, a uskoro će biti dostupna i elektronska verzija na sajtu ustanove.

Glavni i odgovorni urednik časopisa i kustos Javne ustanove Spomen-područje Donja Gradina Tanja Tuleković izrazila je veliko zadovoljstvo zbog nastanka časopisa, čiji je prvi broj sinoć promovisan u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci.

Promociji časopisa prisustvovali su ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, pomoćnik ministra Milica Kotur i direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović.

Ona je dodala da su prisutni bili i članovi Udruženja preživjelih jasenovačkih logoraša, te mnogobrojne kolege i saradnici koji su doprinijeli stvaranju časopisa.

Tokom promocije prvog broja “Topole”, o časopisu su govorili član i sekretar redakcije Vladan Vukliš, te recenzent Željko Vujadinović.

Riječi pohvale i podrške, za ovo djelo koje je je pripremljeno povodom 70 godina od proboja jasenovačkih logoraša, stigle su od profesora doktora Svetozara Livade iz Zagreba koji je učestvovao u stvaranju časopisa.

“Časopisima se propagira, širi i ostvaruje uloga nauke. Ušli ste u tim malog ljudskog roda na velika vrata i znalački”, navodi se u čestitki.

Časopis je finansiran iz sredstava Spomen-područja Donja Gradina, koje je odobrilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Promocija časopisa „Topola“ – Jadovno 1941.

“TOPOLA UŽASA” USKORO POD NADSTREŠNICOM – Jadovno …

POLOŽENI VIJENCI NA GROBNO POLJE “TOPOLE” – Jadovno 1941.

Jasenovac – Jadovno 1941.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: