fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Brutalni falsifikat na HRT: Riječi ustaškog vođe Mila Budaka pripisuju Draži Mihailoviću (VIDEO)

Sve je više uočljiva sklonost savremenih režima, posebno u Crnoj Gori, a kako vidimo i Hrvatskoj da prekrajaju istoriju, izvrću istorijske činjenice, kako bi upotpunili, ili pokušali da upotpune prazna uporišta na kojima počivaju njihove ideologije.

Brutalni falsifikat na HRT
Brutalni falsifikat na HRT

Najnoviji brutalni falsifikat desio se na hrvatskoj televiziji, gdje u jednoj dokumentarnoj seriji, u razgovoru između Josipa Broza Tita i kardinala Alojzija Stepinca, Tito prenosi „Dražine“ riječi, koje on nikada nije naravno izgovorio.

Zapravo to su riječi ustaškog vođe, i jednog od ideologa ustaške genocidne tvorevine Mila Budaka, koji je najpoznatiji po takozvanoj formuli rešavnja „srpskog pitanja u NDH“ koja je glasila: jednu trećinu ubiti, jednu protjerati, i jednu pokatoličiti i pohrvatiti.

Jasna je namjera manipulacije i decenijske želje, da se ustaše i četnici prikažu kao jedno te isto, što su nasleđa komunističke doktrine. Pa se tako u jednoj laganoj formi, riječi ustaškog krvoloka pripisuju generalu Draži Mihailoviću:

Serije, filmove, kvazi analize i nova tumačenja istorije, postaju instrumenti manipulacije, posebno izražene u Hrvatskoj koja pokušava čak i od Jasenovca kroz publikacije i novu kinematografiju predstaviti maltene kao radni logor i dobrotvornu ustanovu.

Slično se ponaša i režim u Crnoj Gori, koja za potrebe aktuelne ideologije „velikog vođe“, danas briše ono što je čuvala vijekovima, eklantantan primjer je serija „Božićni ustanak“.

Hrvati čine sve da sakriju istinu o ustašama i Jasenovcu
Hrvati čine sve da sakriju istinu o ustašama i Jasenovcu

Ipak, postoje zapisi, knjige, istorija, koja se uči i pamti, a naše je da prenosimo istine i upućujemo na besramne laži i manipulacije poput ove na HRT.

Izvor: IN4S

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: