fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

BRITANSKA REZOLUCIJA NIKADA NEĆE BITI PRIHVAĆENA

Nedeljko Mitrović

Nedeljko Mitrović

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović izrazio je u otvorenom pismu britanskom ambasadoru u BiH Edvardu Fergusonu nezadovoljstvo nekim stavovima i odlukama britanske Vlade od proteklog rata i poručio da srpske žrtve rata nikada neće prihvatiti rezoluciju te zemlje o Srebrenici.

„Stavovi i odluke Vaše Vlade često su nepristojne i neprimjerene, jer Vlada i Vi lično nemate uravnotežen odnos prema svim žrtvama rata u BiH“, ističe se u pismu.

Republička organizacija navodi da, za razliku od Bošnjaka i njihovih predstavnika vlasti, poštuje sve žrtve iz proteklog rata i očekuje da se tako svi odnose prema srpskim žrtvama rata.

U pismu se ističe da se najnovijom rezolucijom o Srebrenici, koja je dostavljena Savjetu bezbjednosti UN, posipa so porodicama srpskih žrtava rata koje još nose duboke ožiljke i žive rane rata u BiH.

„Zar zaista imate `hrabrosti` da ignorišete blizu 24.000 poginulih i ubijenih vojnika Republike Srpske, 1.670 nestalih, 10.000 do 12.000 civilnih žrtava rata, oko 38.000 ratnih vojnih invalida, 55.000 srpskih logoraša, više od 550 logora za Srbe u BiH i Hrvatskoj, te 10.000 do 20.000 žena žrtava torture, a da ne pominjeno stravičan odnos prema 12 beba za koje je i britanska Vlada odgovorna, jer je dozvolila da budu umorene. A da ne pominjemno sramno bombardovanje Srbije 1999. godine“, ističe se u pismu.

U pismu se navodi da britanska ambasada u BiH takvu praksu provodi u kontinuitetu, a nikada nije saopštila nijednu korektnu činjenicu na osnovu podataka o poginulim i nestalim Srbima, niti je porazgovarala sa njihovim porodicama.

„Ubijeđeni smo da to nije odraz osjećanja naroda iz Velike Britanije, već je to vaš stav iz političke elite, koji ste se odrodili od ljudi, njihove patnje i osjećaja za pravdu i pravičnost. Srpske žrtve rata to, niti hoće, niti mogu zaboraviti, što će biti zabilježeno u istoriji“, zaključuje se u pismu.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Srebrenica, rezolucija, svrha – Jadovno 1941.

SADRŽAJ REZOLUCIJE O SREBRENICI SE JOŠ DOGOVARA …

NEOPHODNO STOPIRATI REZOLUCIJU ILI JE IZMIJENITI …

Podrinje – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: