fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Britanska obaveštajna služba prati IN4S, političare, profesore i SPC

Britansku službu itetako zanima i djelatnost pojednih književnika u Crnoj Gori, kao i, kako nam je potvrđeno, i rad nekih univerzitetskih profesora, među kojima su Savo Laušević, Boris Brajović, Drago Perović, Dušan Krcunović i Vladimir Božović

ilustracija
ilustracija

Na spisku intelektualaca koji su pod lupom britanske obavještajne službe MI6 koja djeluje i iz Crne Gore, nalaze se političari, profesori univerziteta, pojedini novinari i gradonačelnici, kao i sveštenici i čelni ljudi Srpske pravoslavne crkve, ekskluzivno saznaje Borba.

U Crnoj Gori se taj broj kreće između 30-40 osoba, dok ih je u Srbiji i Republici Srpskoj duplo više. Oni evidentiraju ljude iz vladinih i nevladinih organizacija, ljude u institucijama, koji po njima naginju ka ruskom uticaji.

 

Kako je Borbi potvrđeno iz više obavještajnih i diplomatskih krugova, na spisku lica, iz Crne Gore, koja su interesantna pomenutoj službi su i mitropolit Amfilohije, episkop Joanikije Mićović, kao i još nekoliko sveštenika, od kojih je najpoznatiji, zbog aktuelnih dešavanja poslednjih mjeseci, sveštenikMijajlo Backović.

Od političara na spisku su, kako saznajemo, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i gradonačelnici Berana, Herceg Novog, Kotora i Budve, Dragoslav Šćekić, Stevan KatićVladimir Jokić i Marko Carević. Takođe, pod lupom britanske službe je i 20-tak poslanika iz redova opozicije.

Kako nam je rečeno, “prati” se i rad nekoliko funkcionera DPS-a.

Britansku službu itetako zanima i djelatnost pojednih književnika u Crnoj Gori, kao i, kako nam je potvrđeno, i rad nekih univerzitetskih profesora, među kojima su Savo Laušević, Boris Brajović, Drago Perović, Dušan Krcunović i Vladimir Božović.

Interesantno je da je najmanje interesovanje agenata za rad novinara, koji su većinski, reklo bi se po tome što nijesu predmet nekih obrada, na fonu onoga što je njihov opšti politički interes. Kako nam je rečeno, među “odabranim”, gotovo da nema nikoga iz štampanih medija, a pod lupom je nekoliko portala, među kojima je i Gojko Raičević i njegov IN4S.

Kako saznajemo, iz Podgorice se prati i rad političkih struktura u Srbiji, Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji.

 

Pod lupom Patrijarh Irinej, Vučić, Dačić, Selaković, ali i Vučević

Pod lupom su patrijarh Irinej i desetak sveštenika, zatim predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, njegov najbliži saradnik Nikola Selaković, kao i ministar policije Nebojša Stefanović. Među interesantnim licima za pomenutu službu je Ivica Dačić, ali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Među onima koji su interesantni toj službi su i neki privrednici koji su povezani i sa Crnom Gorom.

Pod lupom su i gradonačelnici na Kosovu i Metohiji Zoran Todić, Goran Rakić, Srđan Vulović i Vučina Janković.

Kako saznaje Borba, u Srbiji se sa posebnom pažnjom te službe prati djelatnost preko 100 intelektualaca iz raznih društvenih sfera, čak i sportskih. Među njima je i književnik Matija Bećković ali i predsjednik SANU-a Vladimir Kostić.

 

Interesuju ih Dodik i njegovi najbliži saradnici

Agentima MI6 je interesantna i Republika Srpska. Osim Milorada Dodika, kako saznajemo, interesantni su i njegov savjetnik Dragoljub Reljić, zadužen za ustavno-pravna pitanja. Na spisku je i profesor Nenad Kecmanović, zatim Slavko Mitrović, direktor “Gas-Resa”, ali i Radovan Višković, predsjednik Skupštine. Interesantne su i Nina Sajić i Ana Trišić-Babić, obje savjetnice Milorada Dodika.

Agente pomenute službe zanima i rad pojedinih gradonačelnika u Republici Srpskoj, kao i sveštenih lica.

Izvor: IN4S

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: